Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 28 januari 2010

Synd-å-klaga-lixom

Under SUM i oktober fick han dra mig de sista två milen, idag hade jag utmanat honom på 4 ynka tusingar.

Jag och Kalle under SUM i Oktober - 50 km terräng.

Kalle - i oktober var han stark. Idag var han snabb också. 17 stycken Linnéaiter trotsade den 7 minusgradiga kylan, den 5 meter nyfallna snön (okej - jag överdriver lite - men massor av snö var det i alla fall) och körde tusingar över Årstabron. Kalle skulle vara min hare.

Jag vet inte om det var snömodden, avsaknandet av Kalles röda toppluva (utbytt till blå idag!) eller den gigantiska rabarbermuffinsen som hoppade runt i magen som gjorde att intervallerna kändes jobbiga. Kalle drog iväg och han var snabb - jag fick liksom långsamma ner honom lite... målet var ju 4:30-fart och enligt min Garmin gick den första på 4:29 ;)

Vila fick vi göra i sidoplanka med benlyft och 5 armhävningar. Sedan accellerera tillbaka över den tusen meter långa bron. Snömodden var jobbig och intervall nummer två gick på 4:31. Samma typ av vila, kände redan av i solarplexus att det skulle bli tufft. Körde den tredje och fjärde ännu långsammare men stannade totalt på en snittid på 4:35 - helt okej för dagens underlag. Jag tror ju att träning på tuffare underlag bygger starka ben.

Högsta betyg får haren som sprang två fler än jag och dessutom hela tiden var 20 meter före. Han kommer att bli farlig under 6-timmarstävlingarna i Karlstad!

Eftersom coachen är borta och inte kan hålla koll på mig passar jag på att jobba några timmar nu och kör NMT 6:15 imorgon bitti. Kombination av roligheter. Synd-å-klaga-lixom!

9 kommentarer:

Petra sa...

Eyo! Armhävningsutmanigen är antagen :) Shit, vad ni jobbar hårt. Grymt och inspirerande!

Miranda sa...

Jättebra jobbat Mia, starka ben och snygg rumpa ;)

Kalle sa...

"Tusen" tack för löparutmaningen ikväll (och dom fina orden). Bortsett från den första "tusingen" så gick det rätt så tungt men eftersom jag hade ett "jobb" att sköta var det bara att bita ihop och pinna på:-)
Så även om jag var haren så blev ju jag ju lika mycket hjälpt av att ha dig jagandes efter mig.
Stadion i april-maj så ska vi en bit under 4:00 min/km. eller hur?
CU

Anna (Orka mera) sa...

Snabbt jobbat i snön! Jag håller med om din tuffa-underlag-teori. Det var därför jag också plumsade runt igår. Löpband finns liksom inte :)

Jossan sa...

Heja Mia!
Starkt jobba i snön. Kalasfina tider ju!

Louise sa...

Jag kan inte annat än gapa av beundran: tusingar i uppför och i snömodd på 4:30!!!!!

Ingmarie sa...

Kalle är grym! (Lånar du ut honom till mig sen någon gång?)

MarathonMia sa...

Kalle är grym - han lånas ut måndagar och onsdagar :)

Ingmarie sa...

Hoppas han själv är med på det...;-)