Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 18 januari 2010

Mjukstart på en intensiv vecka

Så mjukt det nu är att slänga de dallriga löparbenen över sängkanten 4:55 på morgonen...hade poatatismos i skallen och hann inte ens klart med DN-krysset innan vi skulle iväg till Militant Måndagsträning.

Här är Sofia, med mig hack-i-häl under ett pass förra veckan. Imorse var det mycket ljusare! Lovely! Fotograf: Sussi Sivan.

Hade nöjet att kicka igång veckan med ny instruktör - Niklas. Ombyte förnöjer. Vi körde löpning varvat med styrka. Väl framme vid Uggleviken parade jag ihop mig med väna Sofia - hon skulle få jobba idag tänkte jag... vi körde skuggboxning, kullerbyttor, trädapa och annat smått yrslande och pulshöjande i snön. Inser att jag är en usel morsa som inte lärt min son ordentliga kullerbyttor, vilket visade sig när jag sneglade dit - men det är ju tur att han får möjlighet att öva sig nu i vuxen ålder. Vi delade in oss i en intensiv och en mesig grupp. Jag var mesig. Vi fick sedan i respektive grupp springa upp och ned för backe, fram och tillbaka i djupsnö - däremellan styrka... 21* armhävningar, 21* situps* 21* benböj med parkamrat på ryggen. Väna Sofia fick hela 64 kg Mia på ryggen att kämpa med. Sen körde vi samma styrkeövningar *15 och avslutningsvis *9.

När detta är klart, och vanliga människors väckarklockor ringer därhemma så... var det dags för ytterligare en omgång springa backe och springa i djupsnö. Nya 21 / 15 / 9 gånger övningar - rygglyft, grodplanka, tåhävningar där väna Sofia fick 65 kg Mia på ryggen (1kg vätska MÅSTE jag ha pumpat in i mina vader under passet - för de brann!). Sista djupsnölöpet fick man bestämma om man ville ta polarna i brandmannagreppet och springa...

Instruktör Niklas sa: "Det är jävligt coolt och starkt att köra sista med polaren över axeln". Och vem vill inte vara cool och stark? Jag slängde upp väna Sofia över axeln och pulsade den sista biten. Yey.

Dumt att sluta när det är roligt, så lite skottkärra fram och tillbaka och hoppande skottkärregång fick avsluta styrkedelen innan tillbakalöp till Östermalm.

En skön mjukstart på min INTENSIVA vecka där jag ska ge allt på intervallerna... snackade med Miranda om det igår - Att man ofta springer intervallerna för långsamt och långpassen för snabbt. Nu är jag ju sjuuuuukt duktig på att springa långpassen långsamt så intervallerna ska banne mig smaka på mitt pannben denna vecka! Dags att bli lite allvarlig i min träning. Glatt och galet allvarlig.

5 kommentarer:

anneliten sa...

Galet vad duktig du är. Och de andra som orkar upp för att köra så hårt tidigt på morgonen! I am impressed! Och lite nyfiken - synd att jag inte bor i närheten. Eller kanske tur...

K3n sa...

That's the spirit toksnabba intervaller!woohoo
Spring gärna avslappnat om det inte är för moddigt förståss.

MarathonMia sa...

avslappat och toksnabbt? låter som en omöjlig kombination.

K3n sa...

Det är ju då det går toksnabbt om man spänner sig så går det inte snabbt.

MarathonMia sa...

aha - inte avslappat som i hösäck alltså?