Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 14 januari 2010

Blandad kompott

Idag stod det löpning/löpteknik/styrka på IF Linnéas schema. Snygg-Erik med det vackra löpsteget fick ta löpdelen med teknik och jag och Ken körde lite styrkeövningar parvis. Vi försökte fokusera på rygg och magövningar eftersom det är lätt att glömma bort som löpare.

Eftersom jag ska få ihop drygt 80k löpning denna vecka var det lika bra att springa från Kungsholmen till Zinken och hem också. Fick totalt ihop drgt 17k på det. Snittempot låg över 6 minuter totalt och pulsen tickade på 142 i medel. Jag känner mig stark och i bra form. Jag har kommit in i ett (en?) mycket bra träningsflow. Jag står i valet och kvalet om jag ska köra NMT styrka imorgon bitti eller bara lunchjogg med Sussie. Jag får väl sova på saken. Men att gå upp 4:55 tre dagar första NMT-veckan är rätt...sömnigt. Fast det är ju så förbaskat roligt. Men oroa er inte - jag ska vila hela lördagen. Jag lovar.

På söndag långpass med kändisar - det ser jag fram emot!

10 kommentarer:

staffan sa...

Mia:

Från en vän till en annan vila

/Gax Staffan

Petra sa...

Kan man inte få se en bild på Snygg-Erik? ;-)

Jojje sa...

Det blev alltså NMT i morse!
När de flesta säger kanske här i livet så betyder det nej, när MM säger att hon ska sova på saken så dyker hon för det mesta upp...Starkt!

egirl sa...

Imponerande, att gå upp 4:55 tre dagar i rad. Då kan man nästan säga att det har tippat över lite: http://annelitenmottanteliten.blogspot.com/2010/01/endorfinist-jag.html ;) Men verkligen stark jobbat! Ha en skön vilodag imorgon nu inför långpasset på söndag!

Anna (Orka mera) sa...

Jag är morgonmänniska ända ner i tårna men 4.55 känns lite tidigt till och med för mig. Bra jobbat!

MarathonMia sa...

Staffan: kroppsklockan bestämde :D

Petra: Erik måste upplevas. Han är mer ett koncept... ;)

Jojje: I tron om att vi skulle småfjösa lite och köra lite styrka - men ett Spyfyspass på fredagen fick en ju att piggna till.

egirl: Jag visslar lite och ser så där oberörd ut.

Anna: Jag räknar alla klockslag som börjar på 4 till NATT. Morgonen börjar vid 5:45... typ.

Miranda sa...

Vad är det för kändisar? :) :)

MarathonMia sa...

Miranda: DU bland annat. Och han den där GAX-Staffan håller jag på att bearbeta... + en tjej som bytt om med Eliten på Stadion före Stockholm marathon plus en journalist och förhoppningsvis the-one-and-only elit-Ingmarie. Jag känner mig hedrad!

Carina sa...

Bra jobbat. 4.55.. DET är sjuukt tidigt. Själv har jag varit så jäkla trött den här veckan att jag knappt orkat upp för sju!

Ingmarie sa...

jag hoppas hoppas jag kan. Eller rättare sagt, att kroppen vill!!!!