Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 6 december 2010

Payback time...

Jag blottar mig "lite" när jag lägger ut mig själv på nätet som bloggare. Jag försöker att blanda privata upplevelser, känslor och lärdomar med pålästa fakta och dokumenterade kunskaper. Jag gör det helt frivillgt och blir aldrig tvingad.

Jag lägger ut bilder på mig själv, mina barn och vänner. Ni vet hur jag ser ut och vilka utmaningar jag tackar ja till (har jag tackat nej nån gång föresten?). Ni vet ungefär vad jag äter, hur jag sover, skiter och kan nästan i detalj mitt träninsschema...

Utöver detta försöker jag förmedla lite tips, inspiration och ibland en spark i baken. Lyckas jag? Det vet jag bara när jag får feedback. Den senaste månaden har det kommit en hel del tillbaka.

Via Virva på NMT vet jag att hennes kollega “Eva har bestämt sig”, att mina ord är riktade till henne. Jag har fått en del mail med feedback och möjlighet att ta emot deras historia om sig själva. Jag känner mig berikad. När jag stod och väntade på ett försenat plan på Kastrup häromdagen kom en tjej fram och sa att hon läser min blogg, det gjorde en kille på tunnelbanan imorse också. Jag blir lite generad, för jag är inte van vid uppmärksamheten. Men jag är så glad och tacksam att ni läsare ger er tillkänna. Det är grymt mycket värt! Kul med ansikten, namn och historier bakom läsarna.

Ni har fått en bild av mig. I alla fall en träningsbild. På ett ungefär. Sisådär.

Nu är jag nyfiken på vem du är! Skriv några korta rader i kommentarsfältet, använd alias om du vill vara anonym.

68 kommentarer:

Camilla - BMI 36 till 25 sa...

Ok..Ja hej! Camilla heter jag. Är 37 år och nybliven motionär som ÄLSKAR att springa. Det trodde jag aldrig att jag skulle säga. Men mycket har hänt det här året som jag aldrig trodde skulle hända. Jag har gått från BMI 36 till 25 i år, - 28 kilo. Nu börjar jobbet med att hålla vikten. Mitt träningsmål för 2011 är att klara av milen på under 60 min. Jag gjorde min första Tjejmil i år på 69:58.

Tack för en bra och inspirerande blogg

Keron sa...

Jag är 24-årig tjej från Umeå som hela livet sysslat med bollsporter av olika slag. Nu har jag en inneboende dröm att bli löpare på riktigt men jag har inte riktigt kommit till skott ännu (springer ju så klart men kallar mig inte fullfjädrad löpare ännu eftersom jag i huvudsak tränar en massa annat). Var nära i höstas när jag var anmäld till en halvmara men spoljerades tyvärr av förkylningar och skador... Men jag har goda förhoppningar om våren :) Tack för dina galna upptåg! Det påminner verkligen om att vi borde tänja på våra gränser mer!

Malin sa...

Jag heter Malin, kommer från norrland, pluggar till psykolog och är en löpare med ultra-ambitioner!
Din blogg är såklart inspirerande, och framförallt uppskattar jag hur mycket du delar med dig av din syn på balans i träningen och livet.

soso sa...

Hej,
Jag är en 30-årig trebarnsmamma som hittade hit i höstas. Håller på att bli av med mina gravidkilon och läser denna bloggen som inspiration. Har alltid drömt om att bli en löpare, men har aldrig lyckats komma över tröskeln när det blir en njutning att springa istället för en pina...
men nu har jag bestämt mig. I januari när lillkillen är ett halvår ska det inhandlas löparskor för ett seriöst försök. Håll tummarna! :)

/soso

tmw sa...

Hej! Det var jag som hälsade på dig i T-banan i morse. Har läst din blogg i 1,5 år ungefär och tycker dels den är väldigt lärorik och sen är det oerhört spännande att följa dina löparäventyr. Men framförallt så blir jag jäkligt inspirerad. En av mina svagheter är att jag till och från har lite dålig karaktär, vilket gör att jag ibland har svårt att ge mig ut och springa om vädret är dåligt eller så drar jag mig för att köra mina pass med funktionell träning trots att jag vet att kroppen behöver det. Då brukar jag tänka: "What would Marathon-Mia do?" och så kör jag passet :-)

Skulle ha sprungit Maran för första gången nu senaste men blev förkyld några dagar innan. Nu satsar jag på kommande Mara och då skall jag banne mig hålla mig frisk. Tränar med TSM och siktar på att komma under 4 timmar.

Susanne sa...

Susanne , soffpotatis från 25-40. Nu 45 och laddar för 5:e Göteborgsvarvet. Bor några mil norr om Gbg. Inspireras både mentalt och fysiskt av din blogg. Läser den dagligen med ett smajl. Ha det gôtt !

Ann-Sofie sa...

Jag är ett friskluft och pannebensfreak som läser din blogg som inspiration. Det är du och Colting som sparkar mig i baken på långpassen.
31 årig mamma som älskar löpning, fjäll på alla sätt och vågsurfing.
2010 var det vertex fjällmaraton, i år är det klassikern och till våren så kanske du ser mig bakom ett träd när jag spanar in Militärträning och undrar om jag kommer orka, och sen kommer jag testa och ge max! TACK för din blogg, dina vettiga ord i den här djungeln av snygga-kläder-framför-spegel. TACK! FOrtsätt!!

Marre sa...

Har följt dig i en halv evighet, alla dina galenskaper, flamsigheter och bragder. Inspireras av din träning, din glädje, dina utmaningar. Du är min stora idol (på riktigt! Jag är ju Marre som en gång fått krama dig i samband med att en kille i väldigt avslöjande löpartights höll föredrag.....

Anonym sa...

Hej, 32-årig Uppsalabo som blivit löparbiten i år. Sprang första halvmaran i september och i vår blir det en till. På Hässelbyloppet vrålade du HEJA!! precis när jag sprang förbi vilket gav ork till en fetspurt. Tack för det!

Anna-Karin sa...

Jag heter Anna-Karin och är 20 år gammal. Jag varvar vikariejobb med distansplugg samt körkortstagning med träning. Främst blir det jogg och gym med inslag av simning.

Det bästa med din blogg är all den glädje du förmedlar. Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag fått den där sista putten för att ta mig ut efter jag varit inne och läst här innan.

Just nu jobbar jag på pannbenet som ska ta mig igenom mitt första lopp till våren!

//Anna-Karin

Anonym sa...

39- årig 3-barnsmorsa, rektor o löpare i ur och skur! Springer 5 gånger i veckan med eller utan bästis. Är ingen tävlingsmänniska, o utmanas inte av lopp, men ska springa GV i vår. Läser din blogg varje dag o inspireras. Tack!

Lotten sa...

41-årig civilekonom som jobbar på bank, har man och två barn på 6 och 9 år. Bor i Östergötland. Läser din blogg varje dag för att få inspiration, springer ca 2 mil i veckan, ingen tävlingsmänniska men funderar på att springa Stockholm halvmara nästa år för att ha en träningsmorot. Tack för bra blogg!

Linda sa...

Hej!

Linda heter jag och är nyss fyllda 36. Jag tog min första löprunda för att bevisa för min man Zingo att löpning inte var något för mig och nu är jag fast. Det går inte fort men jag tar mig runt. ;-)
Gillar att läsa din blogg öfr den är skriven med humor och glimten i ögat. All träning skall vara rolig!!! Det gillar jag.

Sara sa...

Sara heter jag, nyss fyllda 30 och boendes i Helsingborg (men jag är från Umeå) Springer helst inte alls, löpning är inte min grej. Men jag drömmer ändå om att en dag kunna springa milen på under timmen. Istället för löpning roar jag mig med BodyCombat/Balance/Pump eller spinning på Sats. Rider, simmar och promenerar.

Du inspirerar mig genom att du verkar fixa livspusslet med barn/träning/jobb/vänner galant.. och dessutom NMT:a som en galning. Det verkar för övrigt GRYMT kul!

J. sa...

Började springa sommaren 09 efter att ha separerat från min sambo sen 4 år. Halkade in på din blogg via Moa för inspiration. Mitt första delmål 7 km. I dagsläget 5 mil i veckan och anmäld till mitt första lopp, sthlm marathon!! tack för inspiration och jävlar anamma.

Ann-Sofi sa...

Jag är Ann-Sofi, 51, förskollärare, träningskvinna, mat-och vin-älskare, körsångare, sambo och mamma.Har för det mesta hållit på med olika träningsformer, men trodde dock aldrig att jag nångång skulle ställa upp i GöteborgsVarvet, men gjorde det i år! Med din blogg får jag energi, kraft, glädje och ett j..vla anamma att göra om det nästa år. Och då ska jag springa hela Varvet!

Emma sa...

29år, började för några år sen springa lite mer regelbundet. Köpte en GPS-klocka och blev förförd av löpningen.. och loggningen som är halva nöjet för mig. Sprang lidingöloppet i höstas (kände igen dig i en backe och även om du hejade på helt andra personer blev jag peppad att kämpa vidare) Målet 2011 skulle egentligen vara LL igen fast helst på en bättre tid, men helt plötsligt "råkade" jag anmäla mig till Stockholm Marathon.. så nu har jag dragit igång träning mot det. Är lite lat ibland och fastnar lätt i soffan fast planeringen säger annat.. men det räcker med att läsa lite på din blogg för att soffan ska släppa greppet så jag kan studsa ut genom dörren.

Det är ju jag som är hon... sa...

Snart 30 år gammal mamma, sambo, studerande och löpare. Löpning är mitt största intresse och söker inspiration och motivation till nya pass hos dig och andra bloggare. Springer många mil i veckan, utomhus, året runt då jag älskar att vara ute. Målet: milen jättesnabbt och kanske en mara.

Mitt möte med dig: när du stod och hejade när jag sprang förbi på Lidingöloppet!

Anonym sa...

Jag är en tjugoårig, högskolestuderande tjej som älskar att träna. Har precis gjort en klassiker, har sprungit lidingöloppet flera gånger och tränar nu inför första maran. Har börjat bli sugen på ultra också när jag ändå håller på, liksom.

Jag läser din blogg för att den och du är så galet inspirerande. När jag blir stor(eller, så värst mycket större vill jag helst inte bli, men äldre då, hehe) så ska jag bli lika cool som du.

jennica sa...

Är en 37-årig kvinna som alltid sportat. Löptränat för ett allmänt motionsbehov. Men inom mig vet jag att jag har åtminstone en halvmara inom mig och det vore väl faan om den aldrig blev av. I år har jag blivit mamma och nu har jag precis börjat arbeta igen, med en tiomånaders hemma. Läser din blogg med STOR BEHÅLLNING, och då tänker jag framför allt på den mentala biten...där tror jag nämligen att min STORA SVAGHET ligger. Inspireras av ditt pannbensbyggande och nu försöker jag använda mig av det för att själv få till nya rutiner i vardagen. Ser 2011 som året då halvmaran skall avverkas och jag skall för första gången försöka få till en strukturerad löpträning. Tycker att din blogg förmedlar precis det jag söker!

Sirpa sa...

Sirpa heter jag och började springa innan jag kunde gå typ. Springer helst kort och snabbt (typ 5-10km).Jag älskar (före o efter men inte alltid under tiden) och hatar (ofta under tiden)smärtan i dessa korta lopp där hjärtat bankar nästan max hela tiden. Är en dålig förlorare (sur) och en usel segrare (skadeglad, va jag???), säger de som känner mig. Älskar löpningen, flowet, skogen, grusvägar, känslan, hjärtats slag, friheten, friska luften, lungornas flyt eller kamp...
Träning är idag mitt levebröd, är egenföretagare: håller pass o instuerar, är PT och kostrådgivare, 2barnsmamma o fru, 42 år ung, bor i Söderköping...
Jag gillar din blogg, för du är rolig, busig, klok, galen, underhållande, peppig, snygg och inspererande! Sen är jag nyfiken på människor som gillar att springa långt, för det gör inte jag. Mina långpass är aldrig längre än 25km, och jag har svårt att fatta hur ni gillar att bara fortsätta i all ultraevighet...? Tack Mia för att du är du och för att du ger oss inblick i din galna planet! Kram

malin sa...

18 år, älskar att träna. Mitt liv består av träning och musik. Jag var 15 år då jag gick på uttagning för att bli jympaledare, två månader senare var jag på min första utbildning. Det var den dagen, i början av januari 2008, då jag jympade upp för ett gäng jympaledare som min resa började, min resa är inte slut än. Sedan dess har jag gått ett x antal vidareutbildningar, om fyra dagar är det dags igen - Indoor Walking. Jag är ständigt på jakt efter nya utmaningar, på jakt efter nya äventyr, nya erfarenheter. Jag har fastnat för löpning. I början av maj då jag fyllde 18 år önskade jag mig speciellt en sak och den saken fick jag; en startplats till Lidingöloppet 2010. Vilken upplevelse! Målet var att ta sig igenom tre mil och det gjorde jag (Jag sprang förbi dig som stod vid kanten och hejade på alla - det var verkligen peppande och jag fick en massa extra energi!). Som längst hade jag sprungit en halvmara någon månad tidigare. I maj är det dags igen då springer jag Göteborgsvarvet och gissa vem som ska klå sin tid?! Nu har jag kännt in mig och vet vad jag minst kan. 2012 hoppas jag på en startplats till Marathon, jag och min bästa kompis smider planer.
Tack för denna inspirerande blogg du skriver. Jag är en trogen återkommande läsare.
Malin

Louise sa...

Ytterligare ett blogg-fan: 43-årig mamma till tre tonåringar. Har sprungit i många år och har även börjat med cykling och längdåkning och deltagit i två multisportevenemang. 08-are som utvandrat till Småland och även presenterat sig för dig via Funbeat.
Läser med stor behållning din blogg! Tack!!

Marie sa...

Ja, jag jag är tjejen med det stora lockiga håret som du träffade på bloggträffen för en vecka sedan :)Du har också fått det kringvandrande (mycket ärofyllda) "Cherry-on-top"-priset av mig alldeles nyligen!

Tack för att du delar med dig av dina dagar och träningspass!

Michaela sa...

Hej :)
Michaela, 24 år. Kör löpning, thaiboxning, styrketräning och inför Tjejklassikern. Blir även ett första Sthlm Marathon för mig. Hittade dig i samband med IF Linnea. Jag var och provtränade med er en gång, men på grund av en skada måste jag köra rehab innan jag kan komma tillbaka till er, för det vill jag gärna. Kanonbra motivationsblogg! Diggar dig stenhårt :)

Q sa...

Inte-riktigt-40-årig varannanveckaslöpare som springer som en galning ena veckan för att sedan vila nästa vecka (pga barn). Hiskeligt långsam och kompenserar det med att springa längre (vilket jag jag även gillar mer). Var väldigt nära att gå ned på knä och göra en I'm-not-worthy där du stod i backen på LL, men insåg turligt nog direkt att du nog endast hade trott jag var nån jäkla galning (jag var så imponerad av ditt Trans Scania!!).

kritan sa...

Amen det kan väl inte bara vara tjejer (19/20 kommentarer??) som läser din otroligt roliga o underhållande blogg.. Fylld av pannben, bearbetning av komfortzoner och att man dessutom har kul medan man gör allt det där.. som man inte trodde var möjligt.., innan..

:-)
/micke

Numera oxå IFL

ana sa...

hej mia!
jag är en löptokig tjej, en snötokig ingenjör, och en utlandsboende forskare. vad som får mig att läsa just din blogg dagligen är dess ärlighet och humor - alltid underhållande och mycket inspirerande!

Unknown sa...

Hej Mia
Förra hösten trodde jag att maratondistansen var det längsta som människan kunde springa. Har med egna ögon sett när du i april älgar fram 16,1 mil i Täbyskogarna och trott att detta ändå måste var mänsklighetens gräns. Sedan följde jag ditt Skånska äventyr med hjälp av dina gästbloggare. Det kanske inte är längden på runderna som imponerar längre utan mer dina tankar om löpning och livet. Det har gett mig mycket. Att du skriver med värme och humor gör inte det hela sämre. Varit Linnéat i drygt ett år och sprang min första mara i höstas.
Johan
46 år, trebarnsfar, fd mysjoggare – nu kvalitetslöpare.

Josefin sa...

Hej!
Jag följer din blogg varje dag, och är helt förälskad i hur du lägger upp bloggen, med inspiration men också en komisk ådra. Du kommer att vara min inspiration då jag inte vill ge mig ut inför min träning av Lidingöloppet.

Unknown sa...

48 åring som aldrig har varit bra på att göra något lagom. Har 6 barn (6 - 25 år gamla), vegetarian sedan 20 år tillbaka men har nyligen börjat äta fisk ett par gånger i veckan. Tack vare dig faktiskt - jag insåg att det var skillnad på din energinivå och min egen. Och tänk om det var maten det berodde på!? Tränar för att må bra och för att det är så himla kul och härligt. Minst två gånger i veckan på Sats under vintersäsongen och sen blir det två rundor ute. Sällan mer än milen dock. Ursprungligen från Nacka men fastnade i Uppsala efter ekonomi- och statsvetarstudierna.

Anonym sa...

Hej!
Jag är en 44-åring som nu är mammaledig med min lilla 10-månaders dotter. Läser din blogg varje dag och blir sjukt peppad av att komma igång med träning. Satsade på att komma igång i början av hösten men kom av mig pga en enorm trötthet. Nu ska jag strax börja jobba och nu j-vlar ska jag komma i mitt livs form. Tänkte börja med styrka och löpning så att jag kan testa NMT framåt vårkanten. Därefter tänker jag springa tjejmilen. Ska kanske tilläggas att jag tycker löpning verkar vara den ultimata träningsformen även om jag aldrig kommit till det njutningsfulla stadiet. Men kan Moa så kan också jag!

Anonym sa...

Hej!
Jag är en 44-åring som nu är mammaledig med min lilla 10-månaders dotter. Läser din blogg varje dag och blir sjukt peppad av att komma igång med träning. Satsade på att komma igång i början av hösten men kom av mig pga en enorm trötthet. Nu ska jag strax börja jobba och nu j-vlar ska jag komma i mitt livs form. Tänkte börja med styrka och löpning så att jag kan testa NMT framåt vårkanten. Därefter tänker jag springa tjejmilen. Ska kanske tilläggas att jag tycker löpning verkar vara den ultimata träningsformen även om jag aldrig kommit till det njutningsfulla stadiet. Men kan Moa så kan också jag!

Anonym sa...

Hej!
Jag är en 44-åring som nu är mammaledig med min lilla 10-månaders dotter. Läser din blogg varje dag och blir sjukt peppad av att komma igång med träning. Satsade på att komma igång i början av hösten men kom av mig pga en enorm trötthet. Nu ska jag strax börja jobba och nu j-vlar ska jag komma i mitt livs form. Tänkte börja med styrka och löpning så att jag kan testa NMT framåt vårkanten. Därefter tänker jag springa tjejmilen. Ska kanske tilläggas att jag tycker löpning verkar vara den ultimata träningsformen även om jag aldrig kommit till det njutningsfulla stadiet. Men kan Moa så kan också jag!

Håkan sa...

Hej. Jag är en 40-årig gift man boendes på liten ort (springer runt den på ca 80 min) som läser bloggen för att få lite extra motivation. I ungdomen mycket god kondition som i stort sett bara promenerat de senaste 15 åren. Men springer sedan 3 månader tillbaka 4 ggr i veckan och har relativt snabbt kommit ner till en kilometertid runt 5 min på milen.(följer tjejmilens program på marathon.se) Gillar långa raksträckor och dåligt väder. Siktar på Gbg-varvet i maj och drömmer i hemlighet om riktiga långlopp.

Lotta sa...

jag har inte läst din blogg så länge, ett par månader kanske, men tycker att den är rolig och inspirerande - en härlig blandning av humor, träning, galenskap och pannben med en hel del kloka råd. själv en 35-årig tvåbarnsmamma som alltid tränat men nyligen fastnat för löpning på riktigt. gruppträningsinstruktör sedan drygt 17 år tillbaka med egna pass två kvällar i veckan, passar på att simma under tiden som dottern har simskola eftersom jag tycker det är så tråkigt att sitta still (som de andra föräldrarna gör medan de väntar) och så försöker jag få in 2-3 löppass/vecka plus egen funktionell styrketräning/coreövningar.
övrigt om mig: stor optimist, alltid hungrig, älskar att baka och laga mat som jag sen gärna äter förstås, helst med rött vin till, läser gärna böcker men hinner inte så mycket nu för tiden eftersom jag (när jag inte tränar) spenderar alldeles för mycket tid vid datorn, njuter av att efter många års uppehåll äntligen kommit i gång med att sjunga i kör igen. ÄLSKAR vintern och längtar till fjällen med min snowboard.. hmm, några korta rader skrev du? ;)

Emmelie sa...

22-årig civilekonomstudent från Umeå som älskar träning av alla de slag men som främst tränar löpning. I mitt huvud kommer jag göra sub40 före jag fyllt 30 men ibland tvekar jag.. Då läser jag din blogg om dina tokigheter och inser att ingenting är omöjligt!

Emma sa...

Jag är en 35 år gammal flygledare som ägnar min fritid åt löpning och hundar. Jag har läst din blogg i mer än ett år nu eftersom den inspirerar mig mer än någon annan blogg. Det är fascinerande att läsa om alla dina äventyr och det får mig att tro att även jag kan lyckas med stordåd.

Diana sa...

Jag är 36 år och bor i Finland. Har löptränat i ett år nu snart. Före det hade jag en ordentlig down period med träningen och en rejäl viktuppgång (igen). Tidigare var det gymträning som gällde, men började "utforska" löpningen för ett år sen och sprang mitt första halvmaraton i höstas. Sitter ej mycket framför datorn men läser tre bloggar varje dag. Din är min verkliga favorit, har haft nöjet att läsa den nu i ca 9 mån. Kanske blivit min favorit p.g.a. att jag känner igen mig i en del av ditt förflutna (extra kilona) o.s.v. Uppskattade verkligen när du visade bilden på hur du såg ut före du börjat träna, super modigt! Och så den enorma insperationen jag får av att läsa om dig.Tusen tack för att du delar med dig av ditt liv. Häsningar från Finland.

Masse sa...

Mia!
Mig känner du ju! Jag är väl en av få, kvarvarande, löparbloggare som hållit på längre än du har gjort. :-)

Miss Agda sa...

Hej Mia! Du vet att jag läser, men ville bara säga hej :) Det finns ingen som är som Mia, därför läser jag! Du sprider glädje & inspiration.
Kram

Hannas mamma laddar sa...

Malin, 34år, som slog vad med sin dotter, förlorade och började träna friidrott med henne och finfina ungdomar(dessutom var jag frisk efter 17 år som skadad) Men har även börjat springa så nu tävlar jag i 100 meter och tränar inför Göteborgsvarvet, himla kul även om det är 2 olika slags träningar.

Tycker att du är helt grym och får massor av inspiration av att läsa här! Fortsätt i samma takt :

Pier to pier sa...

Jag heter Lotta, är 46 år, är gift och har två killar som snart blir 15 och 17. Gillar att träna och har alltid gjort så. Det är kul att ha ett mål i sikte och mitt är just nu att komma under fyra timmar på maran. Har läst din blogg sen hösten -08 och kan bara inte sluta läsa. Den är för bra helt enkelt. Och du har inspirerat mig till att själv börja blogga, vilket jag tackar dig alldeles särskilt för. Tack!!
/Lotta

Annette Garcia sa...

Hallå Mia.
Mig har du träffat och piskat under Linnéa-träningen. Försöker klara av min första mara i maj 2011 på en tid under 4.30. Har nyss fått en plats på NY maran 2012 med springtime travel. Det är mina mål i största drag. Din blogg hjälper mig att ta mig ut när det känns tungt!
/Annette

Sofie RW sa...

Hej! Sofie heter jag (när jag inte heter Snorkkis), 29 år, finansvalp på dagarna och löpare, fru och Mia-fan på fritiden. Gillar dina otroligt kloka tankar, och din härliga utstrålning och karisma.

Emelie sa...

Emelie heter jag, är hundtränare och skribent. Älskar löpning, fast är egentligen rätt ny. Kör bikramyoga, springer, spinner, tränar hunden, paddlar, klättrar lite. Vet inte riktigt vad lagom betyder :) Gillar din blogg och har dig med på rundorna när pannbenet hotar att tryta eller när jag är på väg att göra dumheter - du och Anna (piggelina) håller tummen i ögat på mig när det behövs!

Ingmarie sa...

Du vet ganska bra vem jag är.20++++år, löpare i själ och hjärta. Sjuksköterska, journalist, PT, (snart)författare och en jäkel på att springa i vattnet. :-) Det är just det här, alla snälla kommentarer och att så många människor gillar dig, som gjorde att just du blev årets träningsbloggare! Because we like you!

Anonym sa...

Hej! Är en 38-årig förskollärare som läser din blogg med stort nöje för att fylla på inspirationsförråden. Tyvärr tränar jag inte så mycket just nu och har ingen bra ursäkt för det. Tycker det är svårt att komma igång eller "hålla i" när man väl kommit igång.Vill gå ner i vikt, få bättre flås och bli av med ryggvärken. Men hur?
Tack hur som helst för en toppenblogg!

Fröken Strävan sa...

Vad roligt att få veta lite om alla andra som läser!

Jag är tydligen 31, fast jag gillar inte ålder som attribut. Jag är blond, kort, ibland tuff och ibland mjuk. Jag vill utmanas, jag vill pressa mig själv, jag sätter upp mål och vill känna att jag utvecklas.

Jag har ofta tänkt på mig själv som en som springer. Fast för ett och ett halvt år sedan kom jag på att det faktiskt var 15 år sedan jag var en sån som springer. Så då ändrade jag på det, för jag kom ihåg att jag faktiskt verkligen tycker om att springa. Det ger mig glädje och ro i kroppen och själen. Annars vill jag mest klättra, gå på yoga och på vintern åker jag så mycket skidor det bara går :)

Jag hittade hit via Moas blogg på DN. Jag läser för inspiration och för samhörigheten. Att känna gemenskap, att få ta del av dina tankar och ibland byta tankar med dig och andra människor man egentligen känner men som man ändå delar något med. Det gillar jag. Det lockar fram min inre Mia.

anneliten sa...

Pay back time? Om det inte kostar mer än att berätta lite om sig själv att få följa din blogg så är det ett billigt nöje. För ett nöje är det. Alltid intressant och välskrivet. Jag är anneliten. Jag tycker att jag blev löpare på riktigt när det blev en året-runt grej och inte bara som försäsongsträning eller komplement till annan sport. Och det hände vintern 2005/2006. Inför min första mara.

Bloggvärlden hittade jag för snart två år sedan. Det började med en länk till Ingmarie på Huddinge friidrotts hemsida.

Stor kram till dig! Tack för all inspiration.

Dunceor sa...

Alla andra har ju skrivit så får väl också skriva.
29 årig löpare, varit med och läst Mias blogg nästan sen början och träffade henne för första gången på Stockholm Marathon efterfesten hos Nix 2008.
Annars så hackar jag kod på ett större telekom-bolag på dagarna och springer på kvällarna.
Uppskattar Mias förmåga att peppa alla löpare från de värsta ultrarävarna till nybörjarna.

Carina sa...

Hej Mia!
En Ultra wannabe här, 47 år och är ofantligt glad att jag hittat löpningen. Har blivit så inspirerad av dig sen jag träffade dig första gången i Portugal för snart två år sedan. Har följt dig och din blogg sedan dess och också gått med i IF Linnéa också tack vare dig.

Då jag inte tänker, andas, pratar, utövar träning så jobbar jag som IT-konsult.

Kram!!

Trollmor sa...

Hej,jag är en 48-åring som har påbörjat min väg till att bli löpare. Kan alla bli löpare? Jag hoppas det i alla fall. Har anmält mig till Göteborgsvaret och det är en STOR utmaning för mig.

Kicki sa...

Hej Mia. Är en 4 barnsmamma på 32 år, fastande för löpningen tidigare i vår och hittade din blogg i samma veva. Sprang mitt första halvmaraton i september och just nu bloggar jag på iform inför mitt första Göteborgsvarv. Kommer även att springa Lidingöloppet nästa år.

Anonym sa...

Orädd, osocial och envis gammal ensamlöpare som för länge sedan passerat bäst-före-datum för att persa på lopp kortare än 100 k. Sätter fortfarande en del rekord på längre sträckor. Har ett förflutet som studentgympaledare och brandmannatränare. Tar åt mig äran av att ha peppat Mia till att fisa offentligt.

Holemolan

Jossan sa...

Jossan här och du vet vem jag är också. Hämtar tonvis med inspiration ur din blogg och följer dig med spänning och väntar på nya galna upptåg.
Mål för 2011 stockholm marathon sub5 timmar!

Jenny sa...

Jenny, 33 år och nyfunnen buggfantast. Har tränat i perioder i livet men tyvärr har perioderna med ingen träning helt klart varit fler än de där jag tränat. Synd eftersom jag egentligen tycker det är superskoj att träna men saknar pannben.:-) Hittade till dig i våras genom Petras marathonblogg. Följer både dig och hennes som inspiration. Jag har länge letat efter "min" grej i motionsform och alltid trott på att om jag bara hittar glädjen så kommer jag orka hålla i, må bättre och tappa de där trista extrakilona. Nu har jag hittat detta i form av buggen. Dansar 2-4 gånger i veckan och blandar med ett boxpass. Stora kontraster men båda underbara träningsformer. Hade aldrig gissat att jag skulle bli löjligt lycklig av att svänga benen till tämligen töntig dansbandsmusik men det är verkligen glädje i ren form. Boxen tar upp det mer primala och jag älskar känslan av att bli helt slut. Sedan vill jag så gärna bli en löpare men jag sparar de ambitionerna till våren. Skulle vara underbart att komma över tröskeln och faktiskt längta efter att ge sig ut. Har försökt några gånger utan resultat men med pannbensbyggande så tror jag det ska gå denna gång. Din blogg är grym, inte bara för att du är grym och delar med dig av ditt liv, utan även för att du har så sunda, härliga åsikter och ett sjutusans driv. Heja Mia och tack för att du finns!

Josefine sa...

Hej! 32 år, stockholmare, controller, sambo, löpare och träningsentusiast. Hittade löpningen för fyra år sedan när min kille släpade ut mig på några rundor i Norge, sedan dess är jag fast och springer idag mycket mer än min kille. Efter tre Göteborgsvarv så siktar ju nu på Stockholm marathon i vår. Stort tack för all inspiration och energi som du ger!

Anonym sa...

Hei!
Bloggen din leses i Norge også! I hvert fall av meg :-) En 37-åring som jobber som forsker innen nevrovitenskap ved Universitetet i Oslo, og som elsker å løpe, helst langt, og trener med Oslos beste friidrettsklubb!
Rop ut hvis du trenger tips om løping i denne byen noengang - jeg har mange ;-)
Takk for inspirasjon og gode råd!
/Kera

Frykenmo sa...

Hej
http://frykenmo.blogspot.com/
Där står det...:-)
Började med målet att springa en mil utan att stanna, för tre år sedan.
Första ultran förra året, i år pers på 6-tim med 50224m.
Nästa år Vertex och ev en 12(24)tim

EmmaP sa...

EmmaP, 27 år, bor i Luleå och har inspirerats av dig i snart två år. Vill också kunna springa långt och länge men siktar på halvmaran och lidingölopper till att börja med.

Frida sa...

Äh nu känner jag mig fett manad att skriva en hälsning. Det är ju sånt här som gör att jag anser att du är värdig vinnare av det där bloggarpriset som jag röstade fram åt dig. Nog om det. Jag = 24 år, konditionsidrottare med träningsfysiologisk forskningsinriktad syn och hållning till min egen träning, levande och verksam på GIH, hatar städer bilar och stressade folksamlingar, äter vegetariskt, ogillar konsumtion(ssamhället), föredrar träning ute 99 gånger av 100 (alla väder alla tider) och vill helst se natur när jag springer/konditionsleker/svettas/flåsar. Äh det räcker så :-)

Karolina sa...

Hej Mia! Jag är en av dina glada adepter som tacksamt följer både träningsschema och blogg. Har efter tre barn och vid 36-års ålder bestämt mig för att komma i mitt livs bästa form. Tjoho! Jag har alltid sprungit men aldrig riktigt satsat. Men nu är det dags, jag tänker ta steget fullt ut och gå från joggare till löpare. Och det känns helt grymt!

Tomas sa...

Som en av få grabbar som kommenterat känner jag mig smått unik. Jag bloggar själv och hittade din blogg för en tid sedan. Jag läser inte bloggar med någon större behållning eftersom andras träning inte intresserar mig. Ibland hittar man dock några guldkorn där det finns inspiration och kunskap att hämta. Din blogg är en sådan blogg.

Min ambition är att fler ska tycka om min blogg så som andra tycker om din. Å så vill jag ju springa en mara förståss :D

Charlotta sa...

Charlotta, 21 år. Har tränat ganska precis ett år nu efter en vadslagning med fadern om diverse saker så det blev tjejvasan och halvvasan och jag vann vadet! Blev frälst av träningsbiten och lite smått galet så hoppade jag på en folkhögskolelinje med inriktning längdskidor och lever nu livet som skidåkare på heltid med träning 12- 15 timmar i veckan och tävlingar varje helg och det kan vara det bästa jag har gjort i mitt liv.

Följer din blogg lite maniskt för den har en skön framtoning och är grymt peppande! Ibland så känner man lite kan andra så kan jag. Så nu är det maran plus lidingö som ska avklaras och det behövs det pepp till! Och den finns här! TACK!

Anonym sa...

37-årig kampsportare som sadlat om till multisport och gillar lite galnare upptåg.

Lena sa...

Hej Mia!
har precis börjat läsa din blogg och känner mig inspirerad av vad jag läser. Är inbiten löpare sen några år tillbaka som gör allt jag kan för att få vardagspusslet att gå ihop. Min träning planeras in precis som övriga familjemedlemmars aktiviteter och tro mig - det går!! Att springa är en del av livet!

//Lena

Kristina sa...

Hej Mia,
Här kommer en liten hälsning från mig också. Du är så härligt inspirerande gränslös! :-) Jag har fått lämna de allra längsta distanserna pga min rygg. Men jag försöker busa på ändå - på mitt sätt och med det min kropp hänger med på. Kram från "Queen of Södermalm" ;-)