Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 10 januari 2010

Lördagens NMT-pass

Möttes av instruktör Spyfys = lycka

Evelina har givit bort en träningshelg till svägerskan Johanna och körde passet= bästa julklappen ever!

Träning ger färdighet = check!

Minus 17 grader och 90 minuter ren kärlek. Med 3 veckors uppehåll från militärträningen har jag återigen jordens träningsvärk. Det känns som min överkropp är gjuten i cement. Jag älskar Spyfys' pass - han har precis samma kassa humor som jag. Eller är han allvarlig?

Det blev mycket rörelse och hans berömda maxtest. Dessa går ut på att vi ska köra armhävningar och triceps i set om 3. Vi placerar oss sedan på rad efter hur många vi har klarat och ser vem som tagit flest placeringar efter 3 omgångar. Jag gick ut smart på armhävningarna och vann hela skiten (egentligen gjorde Erik flest men jag tog flest placeringar...). Gjorde 27, 24 och 29. De som drämde till med 50 från början gjorde inte så många på slutet. Alltså ger träning färdighet. Under hela julen har jag gjort 100 armhävningar om dagen. Jag har vaknat - slängt mig på golvet och gjort 25 armhävningar, sedan satt igång kaffebryggaren och kört 25 till, efter duschen har jag gjort ytterligare 25 och sparat de sista till kvällen. Jag har försökt att göra så många som möjligt på tå och absolut viktigast att de första 50 varit det.

Cashade hem vinsten genom att få ligga i statisk magövning medan de andra fick göra 20 armhävninga till för att hylla mig. Sweet. Vi hyllade sedan en annan i triceps. Förstås.

Det var underbart att höra Evelinas röst igen på passet "Kom igeeeeen gänget!" hon har inte varit med på några månader och jag har saknat vårt tissel-tassel kring passen. Underbara dalkullan Johanna fick prova-på och såg beundrande på Instruktör Spyfys - och följde alla order. Vilken härlig julklapp att få komma till Stockholm och ha en hel träningshelg! Det ska jag ge bort till någon i födelsedagspresent.

Nu laddar jag för långpass med tåpimp!

3 kommentarer:

Petra sa...

Hihi, kul läsning - särskilt om armhävningarna. Jag har kört 3x30 ett tag nu och jag vet inte vad det beror på - men detta imponerar särskilt på killar. Och de kan inte förstå hur jag klarar att göra övningen korrekt OCKSÅ. Haha.

anneliten sa...

Superwoman! Var hittar man de där passen?

MarathonMia sa...

Petra: Visst är det kul att imponera på killarna. Jag ska bara lära mig att köra chins (kan inte en enda)och se sådär supertuff ut!

Anneliten: hehe Östermalms IP Mpn/Ons/Fre 06:15 och lördagar mellan 10-12 - to die for!