Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 8 januari 2010

Så var det DetHärMedTusingar

I söndags vaknade jag upp och var förkyld. Jag-som-aldrig-blir-sjuk-liksom. Jag tror att min kropp på något sätt för en gångs skull var överens med min skalle. Att det var något jag inte riktigt kände mig trygg med. Den här veckan är ju då tusingarna börjar.

De fruktade.

Det har varit svinkallt och jag har inte kunnat gå ut och springa. Några sporadiska rehabövningar och 100 armhävningar om dagen har fått vara träning. Och så tålamodsträningen med att skruva ihop en IKEA-garderob och hjälpa tonårsdottern att rensa bland enmiljard kläder. Bygger pannben i alla fall. I onsdags klättrade jag på väggarna för jag inte fått lufta skorna. Men förkylningen blev kortvarig - tack vare min hemdekokt och löjligt nyttiga mat sedan i söndags kanske... Här är jag en tävlingsmänniska och vill vinna över virus och baciller!

Hemgjort, superstakt ingefärsté kokas - serveras med honung och Gojibär - till detta serveras ett gäng apelsiner i 3 dagar - sedan almost-fit-for-fight.
Igår sprang jag med IF Linnéa, tog det lugnt och sprang långsamt upp och ner för den backe de andra körde intervaller i. Jag höll koll på min puls som låg några slag över de normala - men andningen och kroppen kändes bra.

Idag är det fredag. Dags för de första tusingarna. Jag kommer att göra något rätt ovanligt för mig - jag kommer att utföra dem på löpband på gymmet.

Fyra tusingar i 4-minuterstempo.

Vi får se om häxbrygden är så bra som jag påstår.

6 kommentarer:

Träningsglädje sa...

vad är väl en tusing jämfört med flera tiostusingar? du grejar det där mia. det handlar om 4 minuter. fyra ynka minuter. det är ju bara en melodifestivalslåt och lite till. det går fortfort. det är inte ens en reklampaus på tv!!!

Jossan sa...

Ta det lugnt Mia och var rädd om dig så du inte blir mer sjuk.
Håller tummarna du blir kärnfrisk så snabbt som möjligt!

Elin sa...

Du fixar dina tusingar lätt som en plätt :-)Dina häxbrygder brukar göra susen.

gullfot sa...

Lite kul att köra dem på gymmet faktiskt. Det blir ju lite grand en annan grej, så det tror jag kan ge lite extra pepp. Mia and the Machine, liksom. All out!

Anna (Orka mera) sa...

De där hemliga brygderna kan inte vara annat än bra! Du kommer rocka på dina tusingar!

Petra sa...

Det där fixar du lätt!! Du inspirerar :)