Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 19 januari 2010

...och hur hinner jag?

Jag gillar att vara effektiv!

...och jag är som absolut effektivast på morgonen. Imorse ringde klockan 07.00 (sovmorgon - yihaaa!). Ur sängen in i badrummet och laddar en maskin med tvätt. Kör 25 armhävningar. Fixar frukost med havregrynsgröt och kaffe, äter med sonen och läser DN. 25 armhävningar till, laddar diskmaskinen och kör igång den. Eftersom jag har ett annorlunda möte på stan idag på morgonen så jobbade jag hemma igår kväll. Medan datorn startar nu samlar ihop alla tidningar som ska till pappersåtervinningen. Nu är klockan 8.10. Skriver detta blogginlägg. Sedan blir det ca 20 minuters arbete igen. Och 25 armhävningar - heh.

Inspirerad av Träningsglädje pimpade jag min gröt med gojibär, pumpafrön, äppelmos och äppelbitar. Hade inga mandlar hemma. Perfekt energistart på dagen.

Jag känner mig sällan trött på morgonen. Ofta brukar jag även hinna med att fixa matlåda (matig omelett, tonfisksallad med bulgur eller spenatsoppa - snabbt, nyttigt och enkelt) innan jag åker till jobbet.

Jag har ett jobb som kräver rätt mycket - och jag älskar det. Det gör att jag alltid ser fram emot att komma till kontoret och att jag inte har något emot att jobba hemma på kvällen om det behövs. Jag balanserar in jobb, träning, hushåll, familj och vänner på ett bra sätt. Det ena utesluter inte det andra. Det är liksom jag. På förra arbetsplatsen tog jag mina vecko-konferenssamtal med PR-byrån medan jag var ute och sprang. De gillade det - jag hade fullt med idéer och de hakade på (fast från ett konferensrum då...).

Idag har jag fullspäckat arbetsschema som roligt nog innehåller lunch med Träningsglädje, hon jobbar med något som berör mitt yrke vilket ger både input till arbete och inspiration till träning. Ikväll är det dags för korta snabba intervaller, här kan ni läsa vad Erik och Andreas kommer att instruera mig att göra i snömodden ikväll. Så har jag 25 armhävningar kvar att göra för att komma upp i 100 stycken idag. Knasigt kul.

När är du effektivast?

12 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

oj, tänk om jag kunde vara hälften så där effektiv! men jag jobbar på det.. :)

Marre sa...

Härligt! Exakt så är det, det gäller att inte såsa till det utan köra på och utnyttja tiden i stället för att låta den förspillas. Bra morgon! Och god frukost...

Ulrika sa...

Jag är också som mest effektiv på morgonen. Helt klart. Sen är jag ju grymt effektiv på att slappa också när jag väl bestämt mig för det. Fokus tror jag det kallas. ;-)

Anna (Orka mera) sa...

Tveklöst effektivast på morgonen! Det rimmar lite illa med mitt gnälliga blogginlägg jag precis skrev men det är faktiskt sant :)

Tobias sa...

Knappast effektivast på morgonen.

Mest effektiv är jag nog precis efter ett löppass, när hjärna och kropp fortfarande går på högvarv.

Då gäller det att passa på att göra saker innan tröttheten slår till ;-)

Fitnesscoachen sa...

Jag är helt klart morgonmänniska, är som en liten duracellkanin hemma på mornarna. På kvällarna är jag däremot inte mycket att ha... :)

Snabba Fötter sa...

Oj, jag blir ju trött bara av att läsa ditt inlägg. Men jag skulle gärna ta lite av din energi (och effektivitet).

Jag är nog som bäst på natten när alla har knoppat in! :-)

anneliten sa...

Har aldrig ens tänkt tanken på att man kan ta telefonkonferanser springandes! Men varför inte - står det långsamt prattempo på schemat så borde det ju inte vara några som helst problem. Tack för den idén! Du inspirerar mig!

MarathonMia sa...

hm - är det så att vi tjejer är effektiva på morgonen och så tar killarna vid på kvällen/natten?

Miranda sa...

WOW - jag som tyckte du var en förebild innan detta inlägg..! Men att göra 100 armhävningar innan man tagit sig genom dörren..höhö, jag måste nog bättra mig..

Sofie RW sa...

Dethär med effektivitet gillar jag! Lika energisk och flitig som dig är jag ändå inte (men vem kan vara det?). För mig är det mera on eller off. Gör jag ngt så är det effektivt, sen kan jag lätt slappa bort en kväll.

MarathonMia sa...

Miranda: Jag gör bara 75 på morgonen ;) sparar 25 till kvällen.

Sofie: Jag är urduktig på att slappa på kvällen - kan sitta i 2 timmar och slösurfa. Lovar.