Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 21 januari 2010

Sämsta ursäkten!

Alltså - jag måste bara dela med mig!

När jag kutade med Coach Nisse igår sa han att inte var med på intervallträningen på tisdagen...

"För jag gillar inte hundbajs på gräsmattor"

Vi sprang ju i en fyrkant på intervallerna (parkväg) och var tvungen att korsa en gräsmatta i 20 meter. Gräsmatta och gräsmatta - det ligger ju en halvmeter snö och det var en upptrampad gång över. Det var en rätt kreativ ursäkt. Inte ens en gnutta gult sågs nämligen i snön.

Vilken är den sämsta eller roligast ursäkt du har hört från folk som hoppar över sina träningspass?

12 kommentarer:

Roadrunner sa...

"Jag hade tänkt träna idag men jag tror att jag struntar i det. Det är ju tanken som räknas"

Sagt av Roadrunner c:a 2005

Anna (Orka mera) sa...

Den sämsta ursäkten till att inte träna är när man inte tränar för att man är så otränad... "Måste träna upp mig lite hemma först...." Jo tjena!

Karin sa...

Sämsta ursäkten är att bilen är trasig/upptagen/otankad. En granne till mig och jag brukar stöta ihop på väg ned t gymmet. Det tar ca 12 min att gå dit, 5 min att cykla. Hon tar alltid bilen. Med rödljus och parkeringsletande tar det lika lång tid. Sjukt. Kanske låter hårt, men jag föraktar sådant. Planeten brinner upp och hon tar bilen till TRÄNINGEN!?

Lars sa...

"Jag cyklar ju till jobbet ju", (någon gång har jag faktiskt sagt det till mig själv)

Anonym sa...

Hihi, inget slår hundbajset!

Miranda sa...

"Jag får ju motion när jag rastar hunden"

Jo visst, my ass ;)

Louise sa...

Var det inte Björn Ferry som inte kunde följa med på ett cykelträningspass eftersom han fått framluft i bakdäcket?

Jojje sa...

Den klart SÄMSTA ursäkten är alla de som vill men säger att de inte orkar eller inte hinner träna alls.

Feltänk, de måste vända den onda spiralen, träning GER ju styrka,ork och energi som i sin tur ger tid till träning (och annat). Jag vet en person som är ett hyfsat bra levande exempel på det.....

Therese sa...

"jag har inte tid" är den sämsta ursäkten, alla kategorier. man hinner. det handlar om att prioritera och tänka om, tänka rätt. varför hinner man inte? vad kan man prioritera bort istället? och ofta tror man att träningen ska ta längre tid än den faktiskt gör. för precis som Jojje skriver så ger ju träningen tid, tid som man får eftersom man får mer energi. sådeså! :D

Lina sa...

Hej! Du har en awardc att hämta på min blogg ;)

marie är mitt namn sa...

"jobbigt att ta med träningskläder"
"Jag blir så rödblommig i ansiktet när jag tränar"
"jag är så långsam för jag har inte tränat på ett tag"

Dessa svar får jag när jag försöker locka ut mina kvinnliga arbetskamrater och springa. De säger också att de springer milen lätt på 50 min....de har aldrig bevisat det dock.

MarathonMia sa...

Hinner inte... suck.

Jojje - konstigt det där med att bli piggare och få energi när man vaknar före 5 tre dagar i veckan... men visst är det härligt.