Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 11 januari 2010

Det bidde inget långpass! Vad bidde det dådå?

Det bidde 11,5 kilometer löpning + SPA och mjuka fötter

Det började med en liten försynt fråga från Helena “En bastu och tåpimp snart?” som rullade vidare till “Kan vi inte springa tillsammans?” - det rullar vidare och vips är det tio brudar som kutar tillsammans, två som går Powerwalk och en som kollar lägenheter och ansluter senare.

Samlingsplats: My tiny little place

Efter utförd aktivitet delade vi upp oss och gjorde Vitaminboost-smoothies med banan, apelsin, grapefrukt, kiwi, lime, ingefära, frysta hallon och färsk mango. Några bastade, en del satte tänderna i min lasagne och Katrin och Carinas fantastiska sallad.

I bastun blev det helkroppsrenovering med ansiktsmasker, filande av fötter och skrubbande av kropp. Jag var skinande rosa efter detta och är helt-och-hållet-levande... alltså- jag lovar att jag skrubbade bort minst ett kilo död kropp som nu letar sig igenom stadens avlopp. Mina fötter är som babyrumpor och mina kinder som en persika. Jag kommer att dofta fräsh tvättstuga varenda gång jag svettas i spåret den kommande tiden!

Kul med snöbollseffekten och att så många spontant hängde med. Kul med tjejtjatter. Härligt med sällskap och SPA! Jag ignorerar knorret från coachen om uteblivet långpass och kontrar med att jag vill starta lugnt efter förkylningen...

15 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Om jag haft en bastu hade jag lätt ordnat sånt här! Hur bra som helst ju :)

Petra sa...

Härligt, ska se till att fixa en bastu efter nästa långpass :)

Louise sa...

Man ska se till helheten! Babylena fötter borgar väl för att de håller för fortsatt träning, samt att extra njutning förhöjer träningslusten! :) Inga ursäkter inför coachen behövs! ;)

Pernilla Hult sa...

Roligt med lite SPA ihop med springglada brudar! Blir lite extra lyx..

Zebban sa...

Mysigt med lite gemensamt mys minsann! En bastu efter avslutat pass i kylan låter som en riktigt bra idé. Önskar att jag hade haft det igår.

MarathonMia sa...

Andréa: Bara att slänga ut en förfrågan på bloggen - det är ju alltid någon som bor i en förening med bastu! skönt vare!

Petra: Och glöm inte noppa ögonbryna!

Louise: Jag försökte snabbt manövrera och fråga om inte massage ingår från coachen som bra återhämtning... bara att förleda liksom...

Pernilla: Som champagne, jordgubbar och kärlek!

Zebban: *hint* *hint* Staffan har bastu i sin förening... han kanske kan dra ihop en killdag!

Zebban sa...

Ingen dum idé faktiskt! Dessutom ska jag nog nyttja bastun vid Ensta Krog (visst finns det bastu där?) efter långpass i TEC-banan.
Hoppas man snart kan ta några varv där!

staffan sa...

Mia:

Min erfarenhet av skrubb,ansiktsmasker,filade av fötter och annat bestyr är marginelt liten. Tror Zebban och jag får först gå en grundkurs hos er, innan vi kan lägga ut en inbjudan för oss män. Så nu väntar jag på en grundutbildning inom kropp och själ från dig :)

Zebban: Bastun i vår förening används ofta av mig själv, underbart sköt efter ett långpass.

/S

Miranda sa...

Wow, låter ju supermysigt :)

MarathonMia sa...

Zebban: Det finns nog bastu där alla gånger! Jag börjar bli lite nervös att vi inte ska hinna träna på TEC-banan igen innan tävlingen. Det är ju RÄTT mycket snö där nu...

Staffan: Jag förstår att tjejerna i bastun lockar... jag kan skicka över en fotfil och en lång manual på 102 sidor så kan ni sitta i bastun och läsa instruktioner och sedan fila fötterna. Sen blir det väl hotdogs (uppvärmda på aggregatet) som förtäring. Det räcker gott och väl för er ;)

MarathonMia sa...

Miranda: It was! :D

Snorkkis sa...

Detdär skulle mina fötter verkligen ha behövt. Nästa gång är jag med och visar hur man badar bastu :)

MarathonMia sa...

Snorkkis - bastun blev inte så väldigt het - vi hade verkligen behövt dig där!

Carina sa...

Det var en riktig energikick för vintern/våren. Tack raring!!

Ingmarie sa...

Åh vad härligt! det där ska jag göra nästa helg! Om jag kan vänta så länge...;-)