Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 21 januari 2010

Jajusste!

Jag sprang ju hem från jobbet igår.

Alla i klubben som skrattade och sa att Coach Nisse skulle utebli hade fel. Han sprang med mig. Och hans kollega och IF Linnéa-tävlings-hälsa-påare Johan också.

Det var 13,3 km från jobbet hem. Lite för tidskrävande för att springa både dit och hem - eller så väljer jag att ta tunnelbana en liten bit av vägen. DET lär ju bygga karaktär och pannben. Att stå på en varm tunnelbana och kliva av efter en station för att springa resten av vägen i mörker och snö. Fantastiskt - det ska jag testa under en av mina mängdveckor.

Nisse och jag hann prata klubbekonomi och den tänkta tävlingen. Najs. Så nu är det bara att spika ett datum i höst för IF Linnéas 100 kilometerstävling! Spännande!

6 kommentarer:

Dunceor sa...

Coolt! 100km!
Jag har ju sneglat lite på springa Uppsala 100km men den har legat lite dumt om man vill springa Berlin Marathon. Så hitta ett bra datum i höst så lovar jag att komma och springa!

gullfot sa...

Ja förrfanken spika nu!! (men snälla snälla inte krocka med L2B bara :-))

Anna (Orka mera) sa...

Ahh nu blir jag nostalgisk, så gjorde jag ofta förr. Tog tåget och hoppade av 13 km hemifrån. Vintertid var det dock rätt kallt att gå till tåget i löparkläder. Och en och annan konstig blick vill jag också minnas att jag fick i min träningsmundering bland alla jobbstylade folk. Fast vad fasen, det är ju lite av njutningen - när folk tycker man är knäpp!

MarathonMia sa...

Dunceor: Hmmm - det blir alltså 100k och vila några dagar/veckor till Berlin ;)

Fredrika: kan inte du be dem flytta på den tävlingen... svårt att få ihop!

Anna: hehe - roligast är det nog när jag springer TILL jobbet i sånna fall, för då hoppar jag på när jag är svettig och det är nog inte så poppis i morgontrafiken - men alltid retar det någon!

gullfot sa...

Svårt att flytta ett av europas mest klassiska lopp! Med risk för att många duktiga svenska hundrakilometerslöpare kommer att vara där...

Miranda sa...

Är det sant? GALET JU! När i höst/tidigt (dvs hinner jag innan jag flyttar iväg igen? ;)