Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 2 januari 2010

Årets första Långpass

När
När löpningen förenar!
Ett härligt långpass efter initiativ av självaste Snorkfröken. Jag fick träffa Annelie för första gången och Ingmarie för andra. Det känns som man känner varandra bara efter första löpturen tillsammans. Min SUM-kollega Kalle var pigg på långlöpning, likaså stabile Staffan, Snabbfotade Kenth gästspelade Stockholm och min coach Ken gjorde allt för att justera min slagsida.

Kenth och Ingmarie skorrade likadant - inte som snön under mina skor, utan på härligt Halmstadvis. Snabba som de är märkte de inte att de stundom ökade tempot när de pratade om gemensamma bekanta och lokala Halmstadlopp. Jag och Snorkkis fick en och annan pulshöjande backe att kämpa med. Till och med lättfotade Staffan (?) tog ett ultrbrejk och promenerade i en av Årstavikens backar. Coach Ken sprang zickzack och försökte väl få ihop fler kilometer än oss andra.

Under de 26 kilometer vi sprang hann vi nästan planera klart ett träningsläger i ultramodell -Halmstad, Falkenberg och bygder däromkring ska granskas av Ingmarie, Staffan, mig och nu Kenth (?) i sommar. Gemensamma nämnare: boende eller lantställen. Jag berikade min "samla-på-människors-berättelser-och-mål-säck" med en liten bit av varje person. Finulade lite med Snorkkis om Trollhättan till midsommar. Kalle vädjade till min barmhärtighets-sida och tyckte jag kunde köra ett 6-timmars i Karlstad om en månad - de behöver fler anmälningar för att kunna öppna upp ytterligare en tävling... vifårvälse.

Nu ska jag byta ut löpartajtsen mot feststassen och ordna en sjuhelvetes brakmiddag med champagne, tigerräkor, oxfilé, rödvin, kaneläpplen och de viktigaste av allt - härliga människor att bjuda detta på! Se upp på stan ikväll, det kan tänkas att vi går ut och dansar (någonstans måste man ju göra av med energin).

20 kommentarer:

Petra sa...

Härligt att läsa om ert pass! Så här i efterhand ångrar jag att jag var lat och inte orkade sätta mig på tåget till Stockholm i morse... Nästa gång är jag med!!! Ni får telefonterrorisera mig annars... :D

Kalle sa...

TACK för ett som vanligt jättetrevligt sällskap på dagens jätteroliga långpass:-D
Som jag/vi sagt så många gånger: allt går så mycket lättare och är så mycket roligare när man springer i grupp!
Tiden bara försvinner och plötsligt har man sprungit 26km!
Eller som när vi värmde upp på Kristinebergs IP och jag sa att vi sprungit ETT varv. Nej, vi har sprungit TVÅ sa du och efter att kollat på GPS:en kunde jag konstatera att du hade rätt.
Så snabbt flyger tiden iväg i trevligt sällskap;-)

Ingmarie sa...

Tack tack TACK Mia (och alla ni andra förstås) för denna helt ljuvliga lördag. Som Kalle säger; tiden bara försvinner när man har roligt! Och det smakar MER! :-)Ha en riktigt härlig kväll!

Miranda sa...

Härligt att höra om långloppet.. såg info om det sent igår kväll och tänkte att om jag lyckas ta mig upp så ska jag satsa.. men sedan visade det sig att jag var alldeles för lat(?) i morse.. men jag kommer jättegärna på något framtida pass!! :)

Snabba Fötter sa...

Tack för att jag fick vara med! Jag är gärna med igen och visst måste vi fixa träningsläger på västkusten!

Träningsglädje sa...

Klart vi ska springa lite på västkusten. Jag kan springa snabbdistans när ni springer långpass. Haha. ;)

Snorkkis sa...

Tack för ett härligt pass bästa Mia! Och så roligt att få prata lite med dig igen. Jag vill också haka på träningsläger i ultramodell :) (Ps. snodde bilden av dig; är det ok?)

Ulrika sa...

Härligt inlägg! Ni verkar verkligen ha haft det toppen! Träning tillsammans med nya och gamla vänner är verkligen förenande.

Ulrika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Carina sa...

Vilket trevligt pass, den perfekta lördagssysselsättningen! Långpass med vänner!
Gott Nytt 2010!!

anneliten sa...

Kul att träffa en äkta ultratrevlig tjej som dig - hoppas det blir fler gånger!

Ingmarie sa...

6-timmars? Om en månad? Förnuftet säger nej, nej men ultragenen i mig blev nyfiken. ;-)

gullfot sa...

Är lite orolig för det där konstiga 6-timmars i Karlstad, borde inte folk ha anmält sig till Skövde istället??!! :-)

Men fan, synd att jag inte hakade några km i alla fall - ni var ju faktiskt i min hood. Je suis un lat masque.

MarathonMia sa...

Petra: Taget! Vi terroriserar dig eller springer hem och hämtar dig :D

Kalle: haha - eller så är det så att vi ultralöpare har guldfiskhjärna?

Ingmarie: tiden bara flög iväg! Det gjorde iofs inte mina ben över Västerbron när jag släppt er :) - det där med Karlstad... hmmm det går ju alltid att ta det som träning *visslar*

SnabbaFötter: Tackelitack - alltid kul att lyssna på mål och utmaningar (och försöka ragga pacers till Skåne)

Träningsglädje: Taget! Vill så gärna springa på Prins Bertils stig efter alla dina härliga inlägg och bilder. Kul Västkustsightseeing...

Snorkkis: Klart du får ta min bild - du har en given plats i ultrabilen - jag har till och med fixat ny 80-talsmusik :D

Ulrika: så rätt - och alla har någon som känner någon som är kompis med hans syrra - världen är liten och det är så gott att trassla ut historier.

Carina: Gott nytt ultraår!

Anneliten: Detsamma!

Gullis: Karlstad låter som lite träning... och lat masque??? DU??? no way bruden - det är bara Shaun som pumpat slut på dig!

staffan sa...

Mia:

Min gång var/är planerad för du vet vad exakt Mia, fokus fokus....

/S

Petra sa...

Bra, ni måste telefonterrorisera mig ;) Eller kom hem till mig så bjuder jag på lussecats och kaffe!

Hur köpte du dina DirtyGirlGaiters?? Klickade hem från USA-sajten? Åkte du på tull? *Nyfiken*

MarathonMia sa...

Staffan: Samla registreringsskyltar?

Petra: Vi beställde tillsammans i klubben, tror vi åkte på någon skatt - men ingen tull. Tjejen som har siten sitter och syr dem själv - hur coolt som helst! Om du beställer 2-3 stycken får de ju lätt plats i ett vadderat kuvert!

Therese sa...

Träningsläger i Halmstad! Coolt! Då hänger jag på! :D

MarathonMia sa...

såklart du gör!

K3n sa...

Hmmmmmm det där med Karlstad får vi diskutera....
Det var trevligt och tror inte att jag hade orkat iväg så tidigt om det inte fanns ett gäng och springa med tack tack