Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 13 januari 2010

Jag är kär!

Jag har träffat mannen som får min puls att skena, som håller vad han lovar. Och han ljuger inte. Jag är kär.

Men vad är det för fel på min rumpa?

Johan stod för morgonens Intensivpass på Nordic Military Training. Vilopulsen innan passet låg på höga 80 slag -hehe. Inget fel på mig, kollade vilopulsen igår kväll. Efter en långsam uppvärmning i 5:10-fart (långsam för att vara Intensiv) fick vi hämta bildäcken som vi skulle hålla över huvudet och köre benböj med. Armhävningar på det och en jäkla-massa-gnäll om att min rumpa stack upp hela tiden. "Ner med rumpan Mia!". Grrrrr, om jag vill lufta den då? Eller hålla den så långt från den kalla snön som möjligt?

Och...så fick vi 10 stycken intervaller innehållandes en raksträcka, en uppförsbacke och en nedförsbacke. Lika långa sträckor alla tre. Han sa 10 stycken, efter 7 blev det dubbelvarv, efter 10 varv deklarerade han att det nu återstår en eftersom vi bara gjort 9 starter. Han håller vad han lovar. Vilan emellan var antingen ståvila, jägarvila eller ligga i plankan. Snabba Ken åkte på lite sköna upphopp för att inte få vänta för länge. Jag var medelmåttigt i mitten hela tiden och hade fyra före mig och fyra bakom mig. Lagom svensk alltså.

Det var tufft att köra dessa intervaller eftersom jag gjorde 7 långa backintervaller med IF Linnéa inte mindre än 11 timmar tidigare. Hamstring och vader fick jobba och min puls skenade iväg.

Samma varv med ytterligare 3 intervaller men nu innehållandes jogg, burpees "Ner med rumpan Mia!", jogg, utfallssteg, jogg, grodhopp och börja om från början.

I måndags blev det också mycket benfokus så när 50 armhävningar, 50 situps och 50 benböj blev nästa övning kändes det gott. Jag körde 25 armhävningar mot bildäcket "Ner med rumpan Mia!" och 25 utan bildäck. Situpsen brände i magen och benböjen blev lite fuskiga mot slutet varpå jag fick höra "Längre ner Mia!" (med rumpan?). Vänta på resten av gänget i plankan. "Ner med rumpan Mia!"

Självklart hade han rätt - inga lögner - min rumpa stack väl hela tiden upp, annars brukar jag ju ha en rak planka och ganska bra coreteknik i armhävningsposition. Det kan vara att häcken drogs upp på grund av träningsvärken i magen som förföljt mig sedan lördagens pass. Kanske vill jag bara vara Svarte Petter och bli skriken på. Jaja - kärlek i 75 minuter i alla fall.

Här är killen jag är kär i på riktigt:

Hugo - min brorson. Han bryr sig inte om min rumpa sticker upp för mycket - bara jag jagar honom och gör kullerbyttor!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Snygging där, ursäkta min okunskap men var på kroppen finner man en Hamstring? Kram Pia

Pia Bosell sa...

Alltså det är din stridskamrat Bosell som undrar ; - )

Anonym sa...

Hej Mia! Du är rolig du! Jag lovar att fortsätta påpeka när häcken är i värdret. En fråga doc,: var du tvungen att använda ett sånt fult kort? Inte juste mot någon, tänk på NMT, ingen kommer ju vilja träna med det där nörden! Ha det gott, Ses
/Johan

Petra sa...

Hahaha :) Men han var söt, nallebjörnssöt, så där! Den andra sötstruten var också söt! Kul inlägg!!

Elin sa...

Hugo är bara för söt :-) Hoppas ni hade en bra kväll.

Em Löfgren sa...

haha fortfarande osäker på om det bara är i träningssamanhang du är kär i honom! mycket roligt inlägg =)

Miranda sa...

Haha! Ner med rumpan då! ;)

soffan sa...

Haha, klart man vill visa upp det snyggaste man har. Jag tycker du ska fortsätta puta med rumpan jag :).

Snorkkis sa...

Dig deeper tycker Shaun också. Härligt skrivet!

MarathonMia sa...

Pia-the-Great-fighter: Baksida lår - muskeln fäster i rumpmuskeln, såg att ud också varit ute och fajtats och samlat nya blåmärken!

Johan: Jag var ju så nervös när jag skulle ta fotot så det blev som det blev (hehehe). folk får väl helt enkelt ta sig dit och kolla hur du ser ut på riktigt så de också får bli kära i 75 minuter.

Petra: :D precis vad auktoritära instruktörer vill höra!

Elin: "Mia springa mera!" sa Hugo hela tiden - snurr i vardagsrummet sen "Kullerbytta?" Jag tackar för nmt-träning så jag håller måttet - Hugo ställer höga krav.

Emliscious: haha - jag är kär i alla instruktörer som kommer ihåg mitt namn... och vet hur man utmanar mig!

Miranda: försökte... men jag tror att det var mina bylsiga byxor som blev fulla med snö så det såg ut som rumpan stack upp--- nej, det där tror jag inte ens på själv.

Soffan: Klart man visar fram det bästa...

Snorkkis: När det gäller benböj så har ju godingen Shaun och Nallebjörn Johan rätt - ju längre ner och RÄTT man gör desto bättre tar det ju... Min son blir GALEN när det fuskas i benböj och jägarvila... jag rättar mig i ledet och gör fortsättningsvis alla 50 rätt - inte bara 45!

Evileyena sa...

Klart du gillar att vara Svarte Petter, vad gör man inte för att uppmärksammas liksom.