Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 17 januari 2010

Här kommer Pippi Långstrump...!

Mina flätor var stenhårda isklumpar och stack lite ut som Pippis efter dagens långpass!

Men det är inte bara flätorna som gör mig till Pippi idag. Jag känner mig stark och har kvar samma flow som tidigare i veckan. Det var slirigt och svårsprunget utan dobbar under de 31,2 kilomter jag lade bakom mig idag. Baksida lår, rumpa och vader fick jobba extra mycket och ländryggen kändes lite trött mot slutet. Jag tänker som så "Att denna jobbiga träning ger starka benmuskler som gör mig snabbare på samma sträcka med torrt, fint underlag"

Jag hade ju turen att få sällskap hela vägen. Mötte upp vackra Miranda (syns bara halvt på bilden för Pippi tar lite plats...), GAX-Staffan, Ultra-Zebbe och IF Linnéas snabbfoting Rebecca.
Vi möttes upp i Rålis och tog en halv sväng runt Kungsholmen, snirklade oss fram till Pampas, över Solna bort mot Brunnsviken. Därefter blev det sightseeing mot Stora Skuggan och lite flashbacks från NMT-träningarna. Kändes udda att springa i 6-tempo i dagsljus och diskutera storheter som Andreas Falk och inte ha en militär som skrämmer upp tempot till 4:30 i mörkret.
Vi sprang sedan tillbaka till Hagaparken och släppte Zebban och Miranda som skulle åt ett annat håll - jag GAX-Staffan och Becci tog Vasastan tillbaka och ökade tempot rejält över St:Eriksbron.
Jag är grymt tacksam över att kroppen är stark och kan öka tempot när 3 mil är sprungna. Jag är grymt tacksam över att mina ben (trots lite protester) snällt hänger med på mina galenskaper. Denna vecka har varit mycket benintensiv.
Summering av veckan:
Total träningstid: 732 minuter fördelat på:
3 NMT-pass (varav 2 benintensiva)
84,8 km löpning
funktionell styrka
rehab
armhävningar
stretch
1 vilodag
Nu ska Pippi åka över de 7 haven och vila lite och hänga med sin Pappa Hövdingen, ställer in GPS:en på Kurrikurriduttön.
12 kommentarer:

Miranda sa...

Tack så grymt mycket för idag!! :) :)

gullfot sa...

Tjolahoppsansa! Den här Pippi behöver minsann ingen Lilla Gubben :-)

Petra sa...

Lovely! Där hade man ju velat vara med, kan jag säga! :)

Sofie RW sa...

Wow - Vilken träningsdos du fått in under veckan!

Och ett ultra-bra pass ni verkar ha haft idag.

Zebban sa...

Tack för en riktigt trevlig söndagstur tillsammans!

Carina sa...

Shit alltså, du är verkligen Pippi!!! eller som man brukar säga Superwomen!!
Ett riktigt bra vecka!

gullfot sa...

...och så att det inte blir några missförstånd, jag menade att du inte behöver den där hästen (och inget annat, blev lite ofrivilligt komiskt där :D)

MarathonMia sa...

Miranda: Tack själv! Kul att höra dina löparhistorier :) jag samlar ju på sånna!

Gullis*2: haha - jag tog det som en komplimang! Jag missförstod dig inte förra gången heller - var bara löjligt ironisk ;) you know me!

Petra: Vilken tur att det är långt kvar till maran så att du hinner följa med en annan gång!

Snorkkis: Jag börjar närma mig din mängd... kanske lurar ett litet 12-timmars, eller varför inte testa 24?

Zebban: Tack själv - det är så mycket lättare tillsammans!

Carina: fniss - Superwoman i stela flätor... jag MÅSTE hitta en löpartröja med "S" på magen!

Anonym sa...

Vicken vacker träningsvecka! Jag blir förstås lite avis, men allra mest glad för din skull. Fantastisk kropp du skaffat dig (japp, alldeles själv) som låter dig ranta på på det där viset!

Ingmarie sa...

Galet härligt! jag råkade ju sudda bort startplatsen för dagens äventyr från min mailbox så det blev en ensamtur för mig. Men det funkar ju det med så länge man får kuta. :-)

Louise sa...

Imponerande veckomängd, verkligen! Och i detta väglag, dessutom!

MarathonMia sa...

Bureborn: Det konstiga är att det inte kändes som särskilt mycket träning egentligen, tills jag ställde mig i duschen i morse och insåg att jag alltid tränar eller duschar...

Ingmarie: :( och jag hade inte jobbmailen hemma. Ska genast se till att du får mitt mobilnummer så du får lite skönt sällskap - hoppas ensamrundan gick bra.

Louise: Underlaget suger verkligen!