Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 6 juni 2010

Om inte JAG tror på MIG...

... vem ska då göra det?

Satsar jag inte så har jag heller ingen chans att vinna. Det gäller allt i livet - jobb, relationer, lotteri och just igår - Stockholm Marathon.

Jag sov gott hela natten, laddade med gröt, banan och sojamjölk. Läste tidningen och åt långsamt. Skickade sms till de jag kände behövde lite extra pepp eller mina tankar innan loppet. Åt en smörgås och ett ägg, läste lite till. Kände hur harmonin spred sig i min själ. Kunde inte sluta le. Fixade tävlingsflätorna och sket (jo, tjejer gör sånt). Lyssnade på Salem Al Fakir och dansade som en galning i köket. Kunde inte sluta le.

För första gången i mitt liv var jag nervös. Jag hade problem att fästa nummerlappen för att mina händer darrade så. Åt en avokado, drack vatten och resorb. Tittade ut på den blå himlen och log. Njöt. Jag kände mig övertygad. Förväntansfull.

Idag var det min dag. Idag var jag oövervinnlig. Hela tiden rullade orden "Jag är stark" genom huvudet. Klädde på mig tävlingskläderna och satte fast tidtagarchipet på skon. Mötte upp coach Ken vid bussen och åkte till Östermalms IP. Hela tiden lätt darrhänt men med en sådan skön, djup övertygelse om att Jag är bra. Jag är stark. Kände en trygghet jag aldrig tidigare upplevt. Jag var här och nu. Jag var på riktigt. Åt en powerbar och drack Apelsinjuice. Kände mig lätt och stark.

Värmde upp och tog mig till startfållan. Stod och snackade med Snorkkis och letade efter Henrik som jag skulle hålla sällskap med. Vi hade samma plan. In på sub 3:40. Han ville helst klara 3:37. Vi skulle sikta på en 3:30-tidtagare. Träffade snabbe Mats och snackade av mig lite. Efter starten hittade jag Henrik efter 2 minuter. Vi hjälptes sedan åt att dra varandra och hålla ett jämt tempo. Henrik var något starkare än jag och jag släppte honom bitvis runt banan.

Jag höll min strategi: Att springa så länge jag kunde under 5-minuterstempo och att fylla på med gel och sportdryck när jag kände mig på topp. Inte senare för då kommer dipparna. Efter 30 km inser jag att jag har 1 timme och 10 minuter att nå mitt mål - 3:39. Jag känner att höger lår är lite stelt och slår av på takten. Njuter av loppet och springer in i mål på härliga:

3:35:34

Jag placerar mig som 147:e dam och tar 34:e platsen i min åldersklass.

Jag satsade. Jag trodde på mig själv. Jag gick "All in" och levererade. Jag är så himla nöjd!

34 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

Hipp hipp hurra för Mia idag som sprang en kanonbra mara igår! =) Du är OTROLIG!! Grattis!!

mary sa...

underbart! Missade dig tyvärr helt, men att få läsa här är näst bäst!
Grattis fina du!

Unknown sa...

Bra jobbat! och tack för en väldigt inspirerande blogg!

Trail.st sa...

Grymt bra jobbat, jag hörde rapporter om din framfart från frun (Pladuska) som hade stenkoll på alla bloggjoggarna, "-Hon är ju grym" kunde jag höra henne gasta utifrån datorrummet :-)
Mycket imponerande tid.

Annelie sa...

Det är så inspirerande att läsa om hur du sätter upp mål och tar dig dit! Bra jobbat!

Carina sa...

Såå bra Mia, vilket fokus!! Det var verkligen din dag igår. Stort Grattis!!

Marre sa...

Grattis Mia till en bra prestation! Jag såg dig när du svängde in på ÖIP men var lite för långt bort. Redan då hade du studs i benen! Grattis igen!

Träningsglädje sa...

så jäkla bra, jag gläds med dig!!!

Miss Agda sa...

Otroligt bra, fina Mia! Du är en förebild när det gäller målsättning och att tro på sig själv! Tack!

Unknown sa...

Haha vad härligt Mia stort grattis =D Det pirrar i hela kroppen av träningslust. Tack för en bra och inspererande blogg. Kör hårt tjejen !! /J

Åsa sa...

Det är helt fantastiskt att läsa om allas olika upplevelser under maradagen och likaså din dag och ditt lopp. Jag blir själv lite sugen. Grymt bra jobbat!

Sanna sa...

Grattis! Härligt att läsa om din upplevelse!

Ingmarie sa...

Jag säger det igen, GRATTIS!!!Är så himla glad för din skull!

la fée verte sa...

Coolt att du vågar satsa, att du vågar följa dina drömmar och att du lyckas!! GRATTIS!! Wow, 4 minuter snabbare än ditt mål! Du är en superförebild!

anneliten sa...

Mia, du är så stark - både i kropp och i psyke. Och du sprider positiv energi genom bloggen. Jag beundrar dig!

Kalle sa...

STORT GRATTIS till en SUPERDUPER bra prestation;-)
Vilken tur att du kom till start till slut:-)
För hur FAN hade det sett ut om INTE MARATHONMIA sprungit MARAN?
Ungefär lika illa som om JULTOMTEN bangat JULAFTON:-)
(eller en tomteklädd Mia skippat tomtejoggen:-) eller om ....nä, nu har jag nog spårat ut igen:-) )

Anna sa...

Fin läsning. Stort grattis, suger i mig all glädje och motivation i ditt inlägg. Med rätt inställning kan man komma långt.

Camilla sa...

Fantastiska, snabba, sprudlande Mia! Tyvärr inte i kråsblus, men det gör inget när tiden blev så BRA!

Löpning & Livet sa...

Du är ju bara så jäkla grym Mia! Min största idol tror jag faktiskt :) Åh, jag ska bli som du när jag blir stor!

Sofy sa...

wooohhoooo! lovely läsning för en som varit helt marathonbortkopplad hela helgen! Grattis!

Anonym sa...

Superprestation! Satt här hemma och följde er! Nästa år är det min tur...Du är en av de som inspirerat mig!

Karin sa...

Du är SÅ GRYM Mia! Härligt att du vågade satsa och vann stort. Och så är du så klok också. Kram

Anonym sa...

Du är ruggigt bra.....grattis, grattis,grattis till en otrolig bra tid. Alltid lika roligt att läsa din blogg. Kram från Annika i Holland

Marie sa...

Underbart bra jobbat! Lyckades fånga dig på bild på andra varvet vid centralen, tog mig friheten att publicera den på min blogg bland några andra "kändisspottingar"....

Jag stod i alla fall och hade myror i benen, jag vill också springa!

Anonym sa...

Har följt din blogg och inspireras massor av dig. Är långt ifrån dina tider och din kondition men tycker om att läsa det du skriver. Det var med mycket ömma knän och öm höft denna marathon som jag gick in med årets marathontröja och fick se dig och blev så glad att liksom se att du var verklig *ler* om du förstår vad jag menar *skrattar*. Hörde din kanontid för du sa det precis till en tjej som du pratade med. Själv kom jag in på 4.36 och är supernöjd. Grät sista 8 km för jag hade så ont i knän och höft så jag är supernöjd. Förbättrade min tid med 32 minuter från ifjol.
Kommer med glädje att fortsätta läsa din blogg och det var lite samma känsla att se dig som att springa förbi Mark Levengood. Dig har jag sett på Tv/Internet. Fortsätt att inspirera för du gör det så bra.

Mvh Helena från Bollnäs

Hanna sa...

Fyfan va du är bra! Jag vill också springa mara!!! (distansrekord är milen än så länge..., men vänta bara!) Kram på dig!!

Hanna sa...

Vilken bra tid du fick. Grattis!

Ulrica sa...

Jag såg dig vid 41 km och du log. Jag blev glad. Min dotter blev glad. Hon sa: "Där är hon, tjejen vars blogg du läser!"

Vi känner ju inte dig, men där på asfalten i lördags, var vi dina vänner. Du är 100% inspiration!

Stort grattis till en fantastisk prestation!

MarathonMia sa...

Åh ni är så fantastiska allihop! Vilken grym feedback jag får! Känner mig alldeles vimmelkantig och bortskämd av alla underbara kommentarer.

Puss på er!

jumper sa...

Efter att jag sett dig under TEC 100 miles, kan jag inte påstå att jag är ett dugg förvånad. Eftersom det här, enligt vad du sa när vi sågs efterloppet, var ditt sista "korta lopp", får vi aldrig veta hur fort du kan springa, men det här räcker dock mer än bra tycker jag.

Tildo undrar om hon/han också får en puss, fast hon/han inte tycker att du är bäst.

MarathonMia sa...

Jumper: Hmmm - jag får nog omberöva mitt beslut - kör nog lite kortisar i alla fall. Man behöver inte tycka att jag är bäst för att få min uppmärksamhet - det räcker att jag-är-nyfiken-på - och Tildo är ju en svår nöt att knäcka - så visst får hon/han en hel drös med pussar!

lettbent sa...

Utrolig imponerende!! Gratulerer. (c:

Unknown sa...

Kanonbra jobbat!! =)

Cicci sa...

Grattis! Bra jobba & bra tid!!