Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 23 mars 2009

FUSKA!

Att tjuvstarta kan anses som fusk.

Bäst som jag ler så där fånigt, blickar upp mot den blå himlen och bara tänker på 50 miles - kanske till och med 100. Jag flinar och vill anmäla mig direkt - jag vill springa. Jag vill in på listan med coola kvinnor i Sverige som sprungit 100 miles.

Jag funderar vidare, ler lite till vill hitta en personlig pacer (Funrun?), få pepp från mina kamarater i IF Linnéa, tacka funktionärerna och kolla hur länge jag orkar le.

Så ringer telefonen.

"Tjena det är brorsan, hur går marathonträningen?" Javisstjävlar. Jag ska ju klå honom nu i maj, jag skulle INTE börja med Ultra förrän nästa år. Men jag har tjuvstartat. Jag har alltså fuskat - utan att det ens gynnar mig. Jag har dessutom tappat allt förnuft för distans och tappat känsla för fart. Pladask ner på jorden hör jag mig för lite... försöker imponera (skrämma) honom med att jag kom över 6 mil på 6-timmars... tillbaka hör jag om hans tider.

"Jaha - snabbdistans 5,6 km på 23 minuter - låter intressant" mummlar jag och inser att jag är lååååångt mycket långsammare. "OK - 27 km med fartökning och Ursviksmilen mitt i på 48 minuter, vad duktig du är lillebror" buhuuuhuuuu - jag gråter inombords. "Jasså - javisst - reglerna kan vi spika nu, det är den 30 maj det avgörs så vi har samma förutsättningar!" Hur långt är det kvar - hinner jag bli toksnabb? Tankarna maler och jag inser att jag måste bestämma mig. Jag vet att jag är stark, att jag klarar distansen. Jag vet att jag inte skulle bli ledsen om han är bättre än mig på maran i vanliga fall (för jag tror aldrig att han kommer att springa igen)

MEN DET ÄR JU FÖR FASIKEN TÄVLINGARNAS TÄVLING! DEN SOM ÄR BÄST AV OSS TVÅ PÅ STOCKHOLM MARATHON ÄR BÄST ALLA KATEGORIER I ALLT FÖR ALLTID! JAG MÅSTE VINNA. JAG MÅSTE VINNA. JAG MÅSTE BLI SNABBARE.


VS

29 kommentarer:

Marre sa...

Klart du klår honom! Det du sysslat med hittills är ju bara uppvärmning för tusan, på med DS Trainer och ut och kuta snabbt, jag håller stenhårt på dig!

Anonym sa...

Om du ska bli snabb får du nog öka på med lite mer "rena" löparpass.
Det är bara bita i det sura äpplet :) Vi kan börja med att springa under 47 min på milen nästa tröskelpass. på skärtorsdan 9/4. I dare you.

Magdalena sa...

Haha, vad duktig han är på att psyka dig! Ge dig inte, fokusera!
Det är klart att du är vinnar-Mia!

Anna (Orka mera) sa...

Äsch, klart du slår honom. Killar snackar en massa och sen springer man förbi dom i alla fall. Been there done that! Kör hårt och låt dig inte psykas :)

gullfot sa...

Jag tycker du skall psyka tillbaka med den gamla goda löparvisdomen first train for distance, then train for speed. Nu har du distanstålighet så det räcker och blir över till maran, och nu är det fart som gäller. Men brorsan, han är ju "bara" snabb, tycker jag du ska låta honom få veta ;-)

I övrigt har jag ju en liten personlig agenda i det hela, för om du persar redan i Stockholm så följer du ju med på GAX, visst var det så :-)

MarathonMia sa...

Marre: DS Trainers ska dammas av och användas - you bet!

Ken:Jaaaa - utmaning. Harar du mig in på under 47 minuter så är jag dig evigt tacksam! Inga fler flottiga bruncher nu!

Magdalena: Jajusste - fokusera var det ja.

Anna: haha - jag brukar tänka på dig rätt ofta om hur du klår maken på maran - det är såååå gött!

Fredrika: OM jag tar 3:39:xx eller kommer bland de 200 främsta damerna på Sthlm Marathon kör jag GAX :) (annars tar jag "bara" ett 12-timmars... *visslar vidare*)

Anonym sa...

Du kan fixa det. Du skulle haft "Kiss this" och tryckt upp i nyllet på honom efter 35k när han går i väggen och du seglar förbi honom med en känsla av att "happ då var uppvärmnen klar då, dags att starta loppet".

MarathonMia sa...

ååååå - ge mig Kiss This skorna. Ge mig.

Anonym sa...

Snöra på dig snabbskorna på skärtorsdan så kör vi:)

MarathonMia sa...

First we do pers then we do bärs...

Zebban sa...

Jag vet att du klår din bror, det är sååå självklart.
Ingen klår superkvinnan Mia, INGEN!

Anonym sa...

Piece of cake, du slår honom lätt! Jag vill oxå vara med under 47 på skärtorsdagen!

Puss din T

MarathonMia sa...

Zebban: Ord och inga visor! (mummel, mummel men Torill klådde ju mig...)

Tone: Självklart - vi lär ju inte ha något val direkt, vi ska ju följas åt du och jag...

Anonym sa...

Var det inte din tid från 2008 som brorsan skulle slå? Varför ändrades reglerna och var ni båda överens eller var brorsan emot?
///kalle.

MarathonMia sa...

Kalle: Min tid förra året var egentligen ingen höjdare 4:04:53, jag klarade 3:46 i Berlin. Nu har jag mer rutin och bör klara 3:45 i Stockholm. Vi ändrade reglerna så att vi skulle få samma väder och samma lopp. För spänningens skull.

Anonym sa...

-Asch-klart du vinner!!!!! Du är ju supersnyggacoolaMia!
Kramen
HelenaF

MarathonMia sa...

Helena bejbi: Skönhetstävling? moahahaha

Anonym sa...

Ha ha!! Va inte orolig! Det är klart du slår honom!!
Du är snabbare!!
* kram *

PS Ska du va med på BBC?

MarathonMia sa...

hmmm BBC? Om du menar tv-kanalen så är steget från ABC-Nytt till BBC stort... :)

Anonym sa...

Han vet vilka knappar han ska trycka på minsann. En klar nackdel med brorsor - de känern en lite för väl ibland.
Men det är klart du slår honom! Fast du måste nog fokusera lite mer på löpning fram till SM. Om inte annat för att orka stå pall när hans psykning går upp i nästa division.

Just det, tack för en underbar beskrivning av TEC! Jag blev så inspirerad. Vicka tjejer och vicka killar!

Anonym sa...

Klart du kommer slå brorsan din!! Hoppas kunna vara i Sthlm den dagen och heja fram dig!
Kram Heli

Anonym sa...

Är det tillåtet att hålla på brorsan din? I så fall gör jag det för att ....

MarathonMia sa...

Bureborn: Då springer du och jag TEC nästa år - vad kul. :)

Heli: jaaaa! Du är så välkommen.

MarathonMia sa...

haha Jumper - klart du får. Jag har ju försprång med bloggen - jag samlar hejarklack för fullt och gör fina MIA ÄR BÄST skyltar.

Han behöver all pepp han kan få!

Anonym sa...

Okej:

Heja brorsan! Du tar henne lätt. Hon kanske klarar att harva runt i en park i Skövde i mesig fart, men i Stockholm är det tempo som gäller. Där är det brorsan som regerar. IF Linnéa suger!!

Anonym sa...

Dessutom ser du coolare ut på bilden!

Anonym sa...

Ja, han ser ut som Bruce Willis.

MarathonMia sa...

Cool! Min andra brorsa ser ut som Leonardo di Caprio.

Anonym sa...

Hmmmm. Det får bli en del tvåtusingar varje vecka med AT-vila om du ska ta honom.

Har ni några 4x2000 på schemat hos Linnéa? Rekomenderad vila: 60/90/60