Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 20 mars 2008

JAAAA! Jag klarade det!

Hade siktet på mina 400-ingar som jag skulle gjort förra torsdagen. Jag tog en långsam jogg till Kristinebergs IP. Detta får bli min första testomgång med 400-ingar tänkte jag. Inga krav, bara genomföra.

Det var jag, tidtagaruret från 1996 (modell röd) och... banan. Vi blev liksom polare där, jag och löparbanan - jag frågade: hjälper du mig runt 10 gånger? Låt mig inte ge upp!

Satte igång - kändes inte särskilt snabbt men ville hålla 10 liknande intervaller och inte få mjölksyra. Serien blev:
1(:41, :43, :45, :45, :45, :45, :43, :44, :45, :45). Riktigt usla ur fartsynpunkt - men jag gjorde det! Jag grejade 10 stycken 400-ingar för första gången i mitt liv. Det är bra att de var dåliga tider, för nu kan jag ju bara bli bättre. Krillan får träffa mig igen - Ulrika föreslog att jag skulle ha en hare med mig, det får bli Blixten Alexander.
Tog en långsam jogg hem igen i 5:45-tempo. Total mängd idag 11,53 km med en snittid på 5:16.

Det är bara att inse - Jag är inte snabb. Jag är seg. Och lycklig!

8 kommentarer:

Karin sa...

Bravo! Det är inte alls dåliga tider, de är bra tider som kan bli ännu bättre med träning!
Karin och jag sprang förbi Krillan vid 17.30-tiden. Spanade efter en snabb Mia men såg inte en kotte...

Och du och jag kanske ska bilda en klubb; "vi som inte är snabba utan sega. och lyckliga" :-) Champagne till medlemmar 31/5 ;)

Anonym sa...

Riktigt starka besked du kommer med... Det var ju imponerande intervall...

Ett annat förslag är att önska sig en gf305 i påskägget...

MarathonMia sa...

Karin: Jag var på Krillan redan 15:30, försökte kika ut efter er också under återhämtningen. Skumpa alla gånger :-)

Masse: Jag har lagt fram ett påskägg på bordet med en lapp i. Där står det "Här borde det ligga en GF305". Tack för tipset. Ska smyga in fler lappar lite här och var i lägenheten.

Karin sa...

Bra jobbat med intervallerna! Det tuffa är ju att ta sig ut och GÖRA dem! Bra tider tycker ju jag! Nåt jag får kämpa (väldigt mkt) för att nå =)

MarathonMia sa...

Helt superdålig var inte intervallerna, nöjd att de var relativt lika. Nu i efterhand undrar jag om jag inte kunnat springa liiiite snabbare. Fick tips att ha hare med sig på banintervaller. Ska övertala sonen nån dag. Fast han kanske gör mig galen istället.

Karin sa...

Det var inga dåliga intervaller alls! Dom var ju jättebra, så det så! =)

MarathonMia sa...

Ok. Intervallerna var superbra. Min farsa hävdade idag att de minsann på hans tid i lumpen fick springa 400-ingar på 52 sekunder. Då blev jag plötsligt stolt över mina 1:45 - kändes mer verkligt...

Karin sa...

Hahaha, den kunde han ju försöka med ;) Sträck på dig och var stolt över din serie!