Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 28 mars 2008

Lunchjogg med Sussie

Fredag och lunchjogg med den blivande Friskis-instruktören, tillika alltränandes-spinning-gympa-yoga-balance-youNameIt! Alltså dags att få rutinerna för löpning. Sussie har varit en exemplarisk "elev" och övat på egen hand sedan vi sprang för 2 veckor sedan. Då lade vi dryga 7 km bakom oss och hon var rätt trött.

Idag grejade hon 9km!!! Utan att säga något. Alltså, just det kanske beror på att jag som vanligt pladdrade på och skröt om min fina Garmin, pratade löpstrategier, tonårsbarn, griniga kolleg... nejdå, vi skvallarar inte när vi kutar.

Eller så beror det på att hon lade de 9km bakom sig med en förbättring på 3sekunder per km! Bra jobbat.

Bävar inför helgen. Hur ska jag hinna springa? Jag har ju tokträningen med brudarna, kanske hinner en runda innan? Sedan kommer släkten och äter tårta... Lise-fis stannar på middag. Söndag är jag barnvakt hela dagen och tänkte kolla på Premiärmilen -vill ju lära barnen fina hejarramsor tills maraton då de ska heja på faster och inte på sin pappa. Mutor är tillåtet!

Jag antar att jag får se en del löparbloggare och IF Linnéa:ianer skymta förbi på Prmiärmilen.

Kan jag be middagsgästerna handla och laga middag medan jag och GF är ute och springer...? Nej, jag får tillräckligt med skäll för att jag är så tråkig och tränar och alldeles glömt bort att supa till. Men kära vänner - Det kommer. Jag lovar. Men bara om ni ordnar hejarklacken på Maran!

6 kommentarer:

Karin sa...

Härligt med lunch-jogg. Och jag avundas Sussie lite, blir nostalgisk när jag tänker på tiden som Friskisledare. Hon har härliga tider att vänta :)
Du hinner nog med en runda också... Nackdelen med en marathonsatsning är att den sociala sfären blir lite lidande. Fast innerst inne är de nog stolta också! :)

Karin sa...

Psst! Du måste omedelbart uppdatera din extrautrustning och komplettera med GF305 :)

MarathonMia sa...

Social? Hmmm -utan att snacka blånaglar och ny utrustning - jag ska försöka.
oh -hur kunde jag glömma! Åtgärdar genast.

Anonym sa...

Do you want me to arrange for cheerleaders? And as for the big event tomorrow, if anyone can do it it's you! Go Mia Go Mia ;-)

MarathonMia sa...

Yepp girrrrl! Bring me some cheerleaders - I hope you will join me! I will keep my ears open for your "Go Mia, go Mia..."

Anonym sa...

I wish I could :-(