Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 17 mars 2008

Nya vägar utan att komma vilse!

Söndag innebär långpass. Vädret var härligt och det var dags för de nya skorna att få möte dagens ljus. Egentligen är det inte så smart att ha nya skor på långpass, men mina gamla stod kvar på jobbet.

Tog en runda kring Kungsholmen sprang på lätta ben över Västerbron, letade mig ner till Street, nosade lite på Tantolunden, sprang över nya bron mot Årstadal. Hittade direkt ner till vattnet och upptäckte en fantastisk löparväg! Borta vid Skanstulls Marina tog jag bron över till Söder. Jag höll god fart hela hamnvägen (med Hammarby Sjöstad på höger sida). Solen sken och det var mycket folk ute och promenerade. Benen var oförskämt lätta, skorna var underbara! (tack för bidraget mamma!).

Sprang Folkungagatan, Renstiernas Gata, Slussen, Söder Mälarstrand, Västerbron för andra gången, en extratur i Rålis och Norr Mälarstrand hem.

Turen gick toppenbra. Luften var klar och lättandad. Det kändes som det gick i hyggligt snabbt tempo, men när jag drog kartan på jogg.se för att se hur långt jag sprungit visade det sig att det "bara" var 24,5 km, i ett temp av 5:42. Blä. Antingen är det felmarginal på sträckningen eller så känns det som jag springer snabbt och har blivit långsammare.

Längd: 24,5 km (jag tror att det var längre!)
Tid: 2:20:01
Genomsnitt: 5:42/km
Jag sprang om: 1
Blev omsprungen av: 1

3 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Jag liter inte heller riktigt på de där "sträckmätarna". Jag tror att det eg är lite längre än vad de visar. Om det är så så får man ju en positiv överraskning när man springer sina lopp sen =) (Det är iaf vad jag försöker intala mig, att det inte alltid går så bra är en annan sak :))

MarathonMia sa...

*fniss* visst är det lättare att hitta fel på annat än på sin egen form. Men om felmarginalen är liten på korta sträckor blir den ju desto större på längre sträckor. Jag ska överväga annan mätning än gammalt hederligt tidtagarur och jogg.se (behöver bevis...)

Karin sa...

Det var väl absolut inget fel på vare sig tempot eller sträckan, hördu ;) Fast jag tror faktiskt att sträckan är längre, jag med. Härligt jobbat!!!