Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 8 juli 2010

BenknäckarJossan in action...

Är inte huvudet med får kroppen lida.

Note to self: Stretcha efter varje träningspass. Hoppa inte över naprapatbesöken.

Jag går regelbundet till min fantastiska naprapat Josefin - fixar till, justerar, smörjer och gör service. Sen gick det ju så bra med återhämtningen efter TEC...och jag tränade på...stretchade inte så värst bra...och den där tilltänkta yogan blev aldrig av...och jag glömde boka tid hos henne. Så dumt.

Efter maran och Jättelångt stramade det på diverse ställen. Rumpan var hård och jag trodde nog att den var lika fast utanpå (men en snabb titt i spegeln visade tyvärr bara att hårdheten satt på insidan...). Tog en snabbvisit till nappisen förra veckan och var tillbaka under hennes hårda nävar igår.

Hon är stark som en oxe - har masserat mina lår så de är blå. När hon misshandlat färdigt den delen av benen har hon mage att sätta akupunktur med en miljard nålar kring knät, på benhinnorna och på foten - sedan samma procedur på rumpa ner mot knävecket. Kopplar in ström och rumpan hoppar upp och ner (Nu då? Snälla, snälla låt rumpan se ut som JayLo's!).

Och det här betalar jag för.

Japp - med nöje - för det gör ju så gott. Hon ordinerade yoga två gånger i veckan. Jag började slingra mig och säga nej... men jag vet ju att jag behöver - och jag hatar att säga nej.

Så nu mina vänner - ge mig tips på bästa yogaprogramet (de måsta vara via datorn, inte ta längre än 30 minuter och det ska fungera för kylskåpsviga mig). Kan jag köpa dvd'n på Stadium eller finns det något smutt på Youtube?

10 kommentarer:

åsa sa...

yoga, finns hur mycket som helst på youtube...eller i böcker eller på en dvd från stadium. Jag tror att det är smart med något rörligt dvs att en person visar. Vad som är bra rörelser beror på exakt var du är tight. Ben, rumpa höft gissar jag :)

Jag skulle gjort;
solhälsningar (A+B) 3-5 st av varje
Tringangeln både rak och vriden
Virabadrasaana (krigaren) a+B
en sittande framåtböjning som avslutning...

stå minst 10 andetag i varje position

om du lär mig springa lär jag dig yoga :)

Louise sa...

Jag har prövat yoga några gånger eftersom så många säger att det är så bra, men eftersom jag är som en elefant på balettlektion, så känns det inte så kul. Det borde ju i och för sig motivera mig till att öva mera, men det stupar på att jag inte vill skära ner på något annat för att få tid med detta. Förmodligen är det resonemanget som att bita sig själv i svansen...

Mayumi sa...

Du kan få ett privat yoga pass av mig ;) eller ännu bättre, vill du vara med på min diplomering? Jag återkommer isf med datum och tid :)
/Susbus

Ellen sa...

Jag har Casalls pilates-dvd med Annette Leferow som instruktör. Hon är riktigt bra! Har inte testat yogan än, men är sugen på att köpa den dvdn också. Casall yoga-dvd (och pilates) finns på Stadium t ex.

Ellen sa...

Annette Lefterow heter hon!

Camilla sa...

Jag har en ännu bättre grej som du dessutom kan göra på en kvart! Visar dig nästa gång vi ses!

Emelie sa...

Kolla på yogatoday på iTunes - jag laddar över diverse yogaprogram till min iPhone så kan jag yoga på hotellrummet när jag reser. Finns hur mycket som helst!

MarathonMia sa...

Tack för tips!

Anar en liten dejt med Camilla! :)

Hilda sa...

Hjälper akupunktur mot benhinneproblem? Jag tar tacksamt emot tips, blir aldrig riktigt av med mina benhinneproblem....

MarathonMia sa...

Hilda: Jag tror det - kolla med en naprapat som är duktig på akupunktur - tyvärr finns det en massa naprapater som kör samma behandling på alla sina patienter oavsett om det är benhinnor, nacke eller rumpmuskler som ömmar. Viktigt att hitta rätt. Bor du i Stockholm kan jag rekommendera några. Maila mig på marathonmia@gmail.com