Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 13 juli 2010

Det här med värmen...

Jag älskar att springa i snö. Jag älskar att springa i regn. Jag gillar starkt att springa när det är kyligt.

Jag suger på att springa i värme.

Ska jag sluta springa nu när vädret är så fantastiskt? Hell no. Bara att programmera om hjärnan att "Det inte behöver gå så snabbt" att "All träning är bra träning" och "Det måste få kännas jobbigt!". Fast det är lite svårt att ta sig över tröskeln. Att byta om och ta sig ut. Eller? Jag har ju bestämt mig. Med lite draghjälp av Petra så fick jag till 12 kilometer skön löpning i ett 29-gradigt Stockholm.Petra och jag efter en sväng runt Kungsholmen och Söder Mälarstrand. Karlbergskanalen bakom låg lockande sval. Eftersvettningarna av turen ska inte förväxlas med klimakteriesvallningar - ALLA är i klimakteriet i Stockholm nu. Foto: privat.

Svetten lackade och jag var glad att jag fyllt på med vätska och bra mat under dagen. Hur fort gick det då? Inte en aning - vi sprang på känsla och snackade hela tiden. Boostade själen och lät benen röra sig framåt av sig självt! Ser redan fram emot nästa pass. Känslan är tillbaka. Jag är här. Här och nu.

15 kommentarer:

LL sa...

Jag tycker inte om värme och jag har inte lyckats programmera om mig. Drömde om vintern med 20 minus grader på lördagens löppass mitt under varmaste eftermiddagen! :-(

Löpning & Livet sa...

ge mig snö och femton minusgrader!! :)

Bra jobbat i hettan!

MarathonMia sa...

LL: förstår dig. Men det är så många andra som njuter så det är värt ett försök. Manipulera skallen lite ;)

Frida sa...

Förstår precis det är samma här - värmen är tuff nu och det är INTE min favvo...men tog mig ett långpass på 15 km igår - och struntade helt i fart, gick på puls och tog det lugnt, fokus på all träning är bra träning - och på det fantastiska att badstränderna kring brunnsviken är fulla fast klockan är 21.30 på kvällen, det är ju den positiva effekten av värmen =)

Kalle sa...

☼Sommarlöpning☼ är bäst!!!
...och så lätt att "ta sig över tröskeln" med ett snabbt ombyte och vips! är man redo för en skön runda:-) Inte en massa lager kläder som ska på och av:-(
Gillar oxå själva löpningen i värmen! När svetten rinner och man känner sig extra stark och skön:-)
Härligt att då och då svepa i sig någon liter god dricka och kanske slänga sig i en sjö:-)
Dessutom trevligare att springa med kompisar som inte är "instängda" bakom löparluvor, träningsoveraller etc. utan visar lite hud;-)....och du Mia! Jag älskar svettiga brudar ha ha ha!!!

MarathonMia sa...

Frida: Yepps - och liiiiite skönt är det att kuta förbi vindrickande människor så där sent!

Kalle: hoho - du är för rolig du! Häng med på ultra på söndag så får du se vad svetten gör - tar med sig flugsvärmar om inte annat!

Kalle sa...

Hade gärna hängt på men befinner mig på Visingsö då. Tar nog igen mig på cykelsadeln efter lördagens ultralöpning: "Visingsö Warriors" Jönköping-Gränna-Visingsö.

Flugor! F-N tänkte inte på det! Finns ju jättemycket i dom trakterna minns jag från mina barndoms sommrar i småland:-)

MarathonMia sa...

Förstås.

Filifi sa...

Som en liten kontrast till värmen kan jag meddela att i Härjedalen har vi nu 12 grader ute. Jag önskade att jag hade tagit med vantar på min lunchpromenad.... :)

MarathonMia sa...

Filifi: Nä - du skämtar! VAR i Härjedalen - måste vara en liten plats som värmeböljan glömt bort :(

Jag gillar värmen - för då fryser jag inte om händerna - tycker dock att det är tufft att springa i den - värmen alltså.

Anneli sa...

Men vad skönt och höra att det inte bara är jag som försmäktar när jag springer i värmen! Eller springer och springer, tyckte det var så jobbigt att jag tom gick ibland. Kändes som pannbenet blivit genomskinligt. Men all träning är bra träning och värmeträning är precis vad jag behöver tänkte jag där jag gick och droppade.
Och det är inte helt otrevligt med vältränade löpare i bar överkropp som svischar förbi....

Filifi sa...

Jag bor i en liten by mellan Vemdalen och Funäsdalen...
Men dom säger att värmen ska komma tillbaks imorgon så jag hoppas på det! :)

jumper sa...

Jag är nog inne på Kalles linje. Funderar på ett långpass i morron eftermiddag, dock utan svettigt sällskap. Ju svettigare löpning, desto skönare bad (eller kalldusch)efteråt.

Ingmarie sa...

Jag är HELT inne på Jumper och Kalles linje. Det här är ju underbart! Som jag längtat! Allting blir så enkelt. Lite kläder, liten packning, hopp i sjön, torka snabbt och vatten blir EXTRA gott att dricka. :-)

Carina sa...

Jag gillar värmen, förstås jobbigt att springa i den men jag tror att jag börjar vänja mig. Bara att gilla läget liksom och tanka vatten som en kamel och så sänka tempot.
Jag är en fryslort så jag tänker fortsätta att njuta av värmen, tids nog kommer snön o iskylan.