Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 29 juli 2010

Högt uppe på bergeeeeeet....

...finns ingen poliiiiis - där kan man stå nakeeeeen och släppa en fiiiiiis!


Precis vad vi gjorde jag och Linnéa. För fiser gör i alla fall jag när jag moffar i mig en massa onyttigheter. Vitt bröd, bullar och kakor. Hur tänkte jag nu liksom?

Visst ska jag "göda" mig inför GAX - men jag ska inte agera Gödgris till jul. Och jag hade ju lovat mig själv att fylla på med bra saker. Lägga till mer näringsrika, ätbara saker i min kost för att vara fullboostad. Vitaminer, mineraler, proteiner och allt annat som behövs.

Tyvärr så gör bullar och chokladrån bara att jag korkar igen, blåser upp och fiser. Och vilken nytta gör färdigköpta bullar som har hållbarhet ända till jul?

Jag har för tillfället Måndag Hela Veckan. Ni vet när man tänker att på måndag - DÅ! Då ska jag äta nyttigt/börja träna/sluta röka. Tankarna kommer oftast efter en helg med lite för mycket av det goda. Just nu så startar jag dagen mycket bra med gröt, färska bär, en nyttig osötad macka. Sen är jag proppmätt. Tar-bara-ett-chokladrån-varje-gång-jag-passerar-påsen-i-köket. Istället för bra lunch moffar jag mackor, sväller upp och... fyller på med en kanelbulle. Bra där Mia - fiiint tänkt.

Goda sommarmiddagar (ja, sallad, tomater, broccoli och bra tillbehör ingår faktiskt...) påbörjas med snacks och avslutas med Toblerone, barnens-smågodis-som-formligen-hoppar-in-i-munnen-på-mig och tanken jag hade på morgonen med att äta nyttigt försvinner mer och mer ju mer dagen går. Hjärnan tog semester.

Idag ska vi handla. Bra saker. Jag ska boosta mig med näring. Ingen annan stoppar ju sakerna i munnen på mig. Ingen tvingar mig. Jag bestämmer själv vad jag petar i mig. Jag vill ha saker jag inte behöver klättra i berg över och släppa väder för. Eller som gör att jag vaknar med magknip. Jag bestämmer själv om jag vill att min kropp/mitt maskineri ska fungera bra.
Jag tar tillbaka kontrollen. Nu. Karaktär.

11 kommentarer:

Johanna sa...

Ibland är det bra svårt att låta bli och tankar om att "börja om igen imorgon" är livsfarliga. Det finns bara nu.. :)

Stå på dig!

Unknown sa...

Jag lovar - du är inte ensam! Man skulle kunna tro att jag är med i samma klubb som du. Bara för att det är semester, så slinker det ned både det ena och det andra, liksom. Och jag som såg fram mot att orka köra två träningspass om dagen nu när jag var ledig från jobbet... Inte med den kosten jag har ätit den senaste veckan i alla fall. Nu håller jag hårt i tyglarna resten av semestern och boostar kroppen med bra mat. Lycka till med mat och lopp.

Louise sa...

Hehe! Får jag vara med i er klubb? Känner igen det där, verkligen! På förmiddagarna är jag absolut helt immun för sötsakers och andra onyttigheters frestelser, men framåt sisådär två timmar efter lunch, så blir jag som förbytt ...

Ullis sa...

Just den där känslan av tappad kontroll kan jag känna igen ibland när jag efter första kakan/chipset/chokladbiten inte kan sluta ta en till och en till och... Men nu är jag inne i en ganska bra period gällande kosten, att semestern är slut samt mina rutiner återställda underlättar en hel del! Droppen som fick mig att verkligen vilja ha tillbaka kontrollen/karaktären var en vecka all-inclusive i italien, ett koncept som inte funkar så bra för en person som jag som kan äta hur mycket som helst... ;-)
Har just hittat till din blogg och det ska bli spännande att följa dina äventyr i framtiden med GAX och allt som kommer innan och efter det.

Helena sa...

Hej! Gillar din blogg och brukar gå in och läsa här. På sistone (sedan du ändrade om sidan) har det dock blivit svårare än vanligt - texten har blivit väldigt liten! Är det medvetet eller blev det bara så?

MarathonMia sa...

Okej - vi bildar klubb "Hjärsemester"

Helena: Nej - det är helt omedvetet - bytte bara design för att förnya lite... men har en gammal dator nu på semestern... kollar hur jag kan ändra storleken...

RosaMilton sa...

Trevligt att höra att du är lite mänsklig också! ;) Lycka till nu på GAX. Du fixar uppladdningen galant!

Unknown sa...

Haha ja i min familj ber jag alltid till de högre makterna om att barnen ska äta upp sitt lördagsgodis kvickt. Tyvärr händer det aldrig utan jag avsluta... inte alltid men nästan deras påsar. Så ni kan räkna in mig i fisklubben liksom =D

Ingmarie sa...

Ha ha! Konstigt det där va. Ju mer "skit" man stoppar i sig ju mer korkad blir man och stoppar i sig ÄNNU mer skit och blir ÄNNU mer korkad och... ja du vet....
(Nu menar jag förstås inte att du är korkad men det tror jag du fattar.;-) )Jag tillhör den där typen som spårar ur helt och tappar kontrollen om jag väl börjar så därför börjar jag (nästan) aldrig. Det blir "Allt eller inget" som gäller.Mår inte heller bra av sån där blajmat och det gör att jag väldigt sällan vill ha den.

soffan sa...

Haha, oh ja, jag börjar Ett Nytt Liv och blir En Bättre Människa VARJE måndag. Det brukar hålla fram tills fredag eftermiddag ungefär... Sen blir jag mig själv igen. :)

MarathonMia sa...

Jesper: visst är det dessutom fräckt att ungarna köper äckligt godis som vi är tvungna att äta! ;)

Ingmarie: förstår precis hur Korkad jag är ;) och vad du menar. Jobbar på det där med karaktären...

hehe - kul "sen blir jag mig själv igen.." gillart!

P.S Nu har jag testat och testat och lyckats ändra storlek och teckensnitt på allt utom blogginläggstexten grrrrr - tips anyone?