Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 22 juli 2010

Upplägget - GAX Trans Scania

Vill ni läsa om själva loppet kan ni göra det här.

Jag och Staffan har valt att tävla med support. Detta innebär att vi har Kattis och Ulf med oss till och från i en följebil. I bilen ligger mat, ombyte och massor av vatten. Kattis kommer även att gästblogga här under loppets gång.Här laddar Kattis och Ulf med midsommarmat och hembakt bröd för att vara fullboostade som Team Staffan & Mia supporterteam! Foto: privat

Loppet går ut på att starta i Malmö - snudda vid vattnet vid Öresund - springa rakt över Skåne och snudda vid vattnet på andra sidan och sedan springa tillbaka.
Sightseeing by running. Skåne bjuder på många vyer! Foto: privat

Vi har delat in de 246 kilometrarna i 7 etapper som vi betar av. Ibland kommer det att gå lång tid innan vi träffar supporterteamet - då bär vi med oss det vi behöver i våra små vätskeryggsäckar. Det går alltid att knyta en tröja runt midjan och ha proviant och vätska i ryggan.

Team Staffan & Mia har kännt på Skåneland två gånger tidigare - här på träningsläger samt vid GAX 100 miles förra sommaren. Foto: privat

Såhär ser till exempel Etapp 2 ut:
ETAPP 2
Kalthus
Glamberga
sväng vänster i T-kors
Nötabo
Galtesjöhus
Maratondistansen! 42195
Möllehejdehus
Svartsborg
Amalienborg
Järnhatten
höger mot Snogeholm
Bilarp
Dörröd
Örnahus
Milgården golfbana
Humlarödshus
Röddemölla
Simontorp
Blentarp
Sövde
Saxeröd
Snogeholm

Ibland får vi hjälp av så kallade pacers. Just nu har Dunceor anmält intresse och tänker springa med oss en bit på lördagen. Askan har lovat att vinka från sin balkong (om han är hemma)... kanske kommer fler pacers att dyka upp och hänga med en bit på vägen. Anledningen till att vi inte enbart kör på karta är att ju tröttare man blir -desto sämre fokus, då underlättar det att kunna pricka av små samhällen på vägen.

Vi sprang 16 mil under 24 timmar på TEC. Jag har promenerat i 30 timmar utan sömn. Vi kommer att springa på känsla och se om vi behöver sova eller inte. Är det någonting som faktiskt gör att Staffan och jag är ett så bra team tillsammans så är det just att vi förbereder oss minituöst - och sedan har samma inställning att "Springa på känsla och ta oss i mål - helst leende!" Vi påverkar det vi kan påverka - resten får bli som det blir.

Jag vet att det verkar galet att ge sig ut på detta äventyr - men det kommer att bli en fantastisk upplevelse. Undrar du över något speciellt - ställ frågan i kommentarsfältet så ska jag besvara så gott jag kan!

13 kommentarer:

Carina sa...

Vad kul att Kattis kommer att blogga under loppet!! Jag kommer att sitta och trycka på F5 hela tiden!! Väldigt spännande ska det blir.

Stort stort lycka till!!!

Dunceor sa...

Japp jag ser fram emot att få vara en liten del av er fantastiska prestation. Det kommer garanterat bli underbart!

Louise sa...

Jag får gåshud bara av att läsa om detta och dina förberedelser inför utmaningen! Brrr! (Av spänning, alltså!)

Projekt Barfota sa...

Hej!
Har följt din blogg ett tag och är mäkta imponerad!! Inspirerande värre :)

Är inte riktigt i form att pace:a er riktigt än men hoppas kunna flexa från jobb och vinka av er!

Lycka till!

/Martin

Anonym sa...

Hej Marathon-Mia!

Har hittat till din blogg för några veckor sedan och följer dig varje dag. Du peppar mig till max och jag får alltid en spark därbak i min egen träning när jag varit in och läst om dina bedrifter!
Jag önskar dig STORT lycka till nu inför den stora prövningen som kommer gå fantastiskt bra för dig - har inga som helst tvivel;)
Kör så det ryker!!

la fée verte sa...

Lycka till med det lànga loppet genom vacker natur!

Sàg precis din link till omröstningen pà fitness-magazine och var inne och skrev in din blog som mitt val eftersom du verkligen skriver pà ett motiverande och glädjande sätt! Lycka till med den tävlingen ocksà!

Anna Striberger sa...

Det ska bli väldigt kul att se rapporten efter det här loppet! Själv håller jag på att förbereda mig för min första terrängultra på 50 km i oktober (Markusloppet) och kan knappt föreställa mig vad det innebär att genomföra ett lopp på över 24 mil! Men jag är övertygad om att du har vad som krävs efter vårens formbesked från TEC och det evinnerliga vandrandet ;-) Jag bor i Malmö, så jag ska definitivt försöka se starten!

Åsa sa...

Stort lycka till och hyser inga som helst tvivel på att det kommer gå fantastiskt! En fråga: hur laddar du din Garmin under ett så långt lopp? Ska bli spännande att följa er resa!

Anonym sa...

På tal om Garmin. Är du nöjd med den?
/Olle

MarathonMia sa...

Tack för röstningar hörrni! :D

Angående Garmin - jag laddar den med ett extrabatteri från Kensington om är stort som en mobiltelefon ungefär - tar någon timme så är den fulladdad.

Jag ÄLSKAR min Garmin - är inte löparhel utan den :)

askan sa...

Verkar som ni har koll på läget! Jag komer vinka och heja, men vågar inte utlova pacing tyvärr eftersom mitt knä är lite kass och inte blev det bättre efter Full moon race i natt. Förhopppningsvis läker det snabbt så kan jag lufsa med en bit :)

Anna (Orka mera) sa...

Ahhh, hade varit jätteroligt att pejsa en bit!! Ska se om jag får till det!

Jossan sa...

Jag kommer heja på dig hemifrån Mia och hålla tummar och tår för att ni får vara hela och starka hela vägen in i mål! Tror på dig!
Kram.