Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 21 juli 2010

Dagens tips!

Förutom att ni inte ska stoppa fingertoppen i en roterande stavmixer...


..har jag här ett tips att slippa fyra arslen.

Jag vill känna mig bekväm när jag springer. Tightsen får inte vara för fladdriga eller sitta åt för mycket i midjan till exempel. Sen vill jag inte ha 4 arslen. Alltså - jag vill inte ha trosor som får mina två skinkor att se ut som fyra. Det räcker alldeles med de två jag redan har. Jag har letat sport- och träningstrosor till förbannelse och testat en hel del. Betalade närmare 300 spänn för ett par Puma... som är...sådär halvkass faktiskt.

69:90 kronor st - värsta kapet!

Tadaaaa. Nu har jag hittat dem. Köp 3 betala för 2 på Lindex - Hipstertrosa för 69:90/st. Bra sladdermaterial som inte suger åt sig svett/väta/regn och andas. De sitter bra i midjan/höften och skär inte in i skinkorna. Således ser det inte ut som fyra bullar på rumpan. Dessutom gör materialet att man slipper få skavsår i ljumskarna som bomullstrosor ger. Billiga och helt klart bäst hittills. Me like. Killar kan köpa kallingar i samma typ av material på H&M - varför betala mer när det finns fungerande (ibland bättre) alternativ?

19 kommentarer:

Anonym sa...

Så lätt kan det vara att slippa ha 4:A arslen, Värre då att skaffa sig 6 magar
/Olle

Elin sa...

Bra tips :)

Anonym sa...

Ett annat utmärkt sätt att slippa fler rumpor är att helt enkelt skippa trosorna. Men om man ändå vill ha trosor är hipsters bäst enligt emipiriska studier i fält :)
Karin

DrAnnika sa...

Strålande - bra tips!
Har du några tips på hur man slipper fyra tuttar och två-tre magar också, så tas de tacksamt emot :D

Märtha Louise sa...

Tack för tipset! Det med stavmixern ska jag komma ihåg ;)

Taina sa...

Hahahahaha! Tänk at jag tänkte på det i söndags under mitt långpass. Såg plötsligt när jag kom hem och minstingen frågade först om jag hade kissat på mig! Ja tightsen jag hade var inte av den där blanka sorten och JA jag svettas mellan benen när jag springer. Men i alla fall så tog jag mig en titt i spegelen efter hennes fråga och fick då plötsligt se FYRA skinkor! Hualigen vad fult och inte var det skönt heller när de skulle kläs av...men tack för tipset. Nu har vi ju inte Lindex här men jag åker till Finland snart och där finns den kedjan. Får spana då.

Ellen sa...

Har använt en liknande variant av Lindex trosor i flera år, de är mina bästa. Bättre än de dyra Röhnisch-trosorna som bara åker in i arslet när jag springer...

Helena sa...

Finns faktiskt inga bättre än just de där från Lindex tycker jag :D

MarathonMia sa...

det där med 4 tuttar och 6 magar jobbar jag på att få undan... återkommer när jag hittat ett bra sätt - oftast hjälper en ful keps (så att folk kollar på den istället för allt annat som är huller om buller!)

Ingmarie sa...

Det är väl som med så mycket annat. det är MÄRKET som kostar.Bra tips! Tack!

Malin sa...

Nu verkar du ju ha hittat trosor du gillar, men annars tipsar jag gärna om Newbodys hipster trosor! Tycker de fungerar ypperligt vid löpträning! Sköna och bra kvalitet!

Ha det gott!

/Malin, någon som trillade över din blogg och har den numera bokmärkt! :=)

MarathonMia sa...

Ingmarie: Skulle vara bra med kardborremärken och flytta på dem :D

Malin: Välkommen hit! Jag gillar strumporna därifrån men har inte testat underkläderna - borde göras.

Carina sa...

Använt några liknande i flera år, oslagbara! Använder aldrig bomull.

malin sa...

har precis samma problem med trosorna, det värsta som finns är då de åker in i rumpan.. ser inte så snyggt ut när man springer o försöker dra ut dem samtidigt ;) problemet med 4 tuttar har jag däremot inte, men har jobbat i en underklädesbutik i några år o kan säga att en stor anledning till 4 tuttar-problemet är att grymt många kvinnor använder för små behåar..

MarathonMia sa...

Malin: eller så ser det bra ut i provhytten och sen blir "kassarna" längre när man börjar kuta. Vill ju att det ska sitta hårt. Jag tror mer att det är modellen det hänger på. Rätt modell och rätt storlek.

Maria Carlsson sa...

De trosorna har hedersplats i min byrå. Inhandlade tre nya fräscha ex igår faktiskt, men det blev även den ännu bredare varianten dom har i samma material, mer åt boxerhållet - för extra stora rumpor =)

MarathonMia sa...

Yepp Maria - de större är bra om det är massa snören på tightsen vid långpass, skyddar fin-fint.

soffan sa...

Word! Har använt just dem hur länge som helst, Lindex is the shit helt enkelt :).

Ulrika sa...

VIlket bra tips! Har letat efter liknande i all oändlighet.