Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 16 juli 2010

Att möta sina rädslor


Rubin - skrämmande - eller bara skrämmande bra?

På IF Linnéas schema igår stod 2000 metersintervaller i terräng. En skrämmande intervalldistans. I värme. Mer skrämmande var nog att Rubin McRae skulle hålla i det. Superduktiga, skitsnabbe Nya Zeeländaren (finns gamla Zeeland?) Rubin. Gulp.

Försökte hitta tusen anledningar att jobba över, att kanske bara ta en liten tur runt Kungsholmen men Coach Ken sa "Klart du ska träna med Linnéa på torsdag". Och när jag sedan läste det här så bestämde jag mig. Jag kan ju inte coacha andra att möta sina rädslor och sedan slänga in handduken själv. Tog mig till Zinken och njöt hela passet. Fantastiskt bra träning. Big smile on my face.


Magnus och Kattis letar lite syre i marknivå. Varmt och gott på Zinken utanför klubblokalen.Sommarkvällen var varm och ljus - bäst att vätska upp ordentligt innan de fruktade terrängintervallerna.

Intervallerna sprangs på SM-terrängbanan i Tanto. Vi använde oss av gräsmattorna istället för de asfalterade gångvägarna. Att springa på ojämnt underlag är superbra träning för att stärka upp vrister och småmuskler i fötterna. Jag hjälpte till att peppa i uppförslut och påminna om teknik och jobba med armarna. Höll mig till Marie och Johanna.


Superprestation av Johanna igår - hon tänkte börja gå mitt i en av intervallerna men kom på andra tankar och fullföljde löpandes - tog en till fast hon inte tänkt. Johanna hade jobbat till sent på natten och inte hunnit äta ordentligt på dagen - men lät pannbenet jobba rejält - vilken fighter!

Vad jag gillar med Rubin är att han fokuserar på hela kroppen för löpare. Alltså ingår bålträning när han är ledare. Det visade sig att Ulf var grym på att hålla kroppen rak och utföra övningarna perfekt. Är det hemligheten bakom hans snabbhet?


...och så åt andra hållet.

Idag fredag vila. På ett annorlunda sätt.


8 kommentarer:

Fabian sa...

Jag tror Rubin är faktiskt från Nya Zeeland.
http://www.neurodynamik.se/courseleader.asp

MarathonMia sa...

Aaaah! Du har så rätt - korrigerar genast :D

Cecilia sa...

Jätteduktiga människor kan också vara genomhyggliga och snälla människor :) - fast visst kan jag känna igen mig i jag också har varit lite småskraj i mötet med någon med supertalang.

Sirpa sa...

Hur lång blev du inte efter det passet, nästan två meter eh? Utan rädsla - inget mod!! Fast Rubin är inte så skrämmande i sig, möjligen det han säger och får en att göra är lite crazy.. Och tack snälla Fabian för att du länkar till våra kurser (Neurodynamik är vårt företag he he) Kram <3

Louise sa...

2000-intervaller i denna hetta? Jag blir matt av blotta tanken!

Fredrika sa...

Hahahaha! Själv fastnade jag i gruvan till åtta. Inget val, måste bli klar innan vi drar till Schweiz igen. Du kanske kan visa banan vid tillfälle.

Malinka sa...

Smygläsare upplyser: "gamla" Zeeland är en provins i Nederländerna, se här!

MarathonMia sa...

Malinka - Lat Mia tackar ;)