Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 14 juli 2010

Vill du testa ultra?

Eftersom mysiga Moa blev sjuk när det var dags för Hornstull-Järna och därmed inte kunde springa - lovade jag en nybörjarUltra för henne. Nu på söndag är det dags - och du får hänga med!

När: Söndag 18 juli
Tid: 08:30

Samling: utanför Daglivs Fridhemsplan

Utsikten från ett ställe på Upplandsleden. Perfekt ultrastopp för picknick. Foto: privat

Vi kommer att springa mycket långsamt och ta många pauser. Turen går först genom Vasastan ner mot Hagaparken, därifrån tar vi oss bort mot Järvafältet till Barkarby. Efter Barkarby hakar vi på den orangemarkerade Upplandsleden mot Märsta. Efter 5 sprungna mil är Ultra på riktigt. Eller det är man i och för sig när man passerar maratondistansen 42195 meter. Du behöver inte springa hela vägen, det går att hoppa av under turens gång, vi kommer att passera bussar, tunnelbanor och pendeltåg med jämna mellanrum. Vi kommer att gå i alla uppförsbackar och stannar och fyller på våra vätskesystem när det behövs. Ätpauser blir det också förstås - se det mer som ett ultraäventyr där distansen är viktig - inte fart eller tid.

Detta kommer jag ha med mig:
* vätskeryggsäck med vatten
* En flaska sportdryck (eller Resorb)
* Powerbars
* Något saltigt
* Ostmacka (suger upp all vätska i magen)
* SL-kort
* pengar att köpa glass/mat för
* torr tröja/linne

På morgonen ser jag till att smörja vaselin i armhålor, ljumskar och fötterna - allt för att undvika skav. Jag dricker Resorb med start på fredag och laddar med mycket mat. Kanske en liten omgång myggspray kan sitta på plats då det är en del ohyra i den fantastiskt vackra skogen vi kommer till på Upplandsleden.

Du hänger väl med på mitt sista långpass inför GAX Trans Scania?

17 kommentarer:

Miranda sa...

Varför sker detta den enda helg jag INTE är i stan??? Miiiiiaaaa :(

Camilla sa...

Jag säger samma sak som Miranda (ovan). Men känner jag dig rätt, Mia så blir det fler långturer senare i höst. Jag hoppas på det!

Träningsglädje sa...

åh. fel ställe på fel tid. det här hade jag gärna gärna hängt med på!

Unknown sa...

Skulle gärna hängt med men på söndagens program står det 20min x 2. Rehab är inte kul, men bra. Men får du ihop ett gäng så kan jag fixa vätske/matkontroll när ni passerar det natursköna Väsby. Hör av dig i så fall.

MarathonMia sa...

Klart det blir fler vändor till hösten! Och vintern. Och alldeles säkert till våren! Tänk att uppleva samma härliga skog under de olika årstiderna och se nya saker. Lovely.

Anonym sa...

Jag vill så gärna vara med. Ska kolla om jag kan komma!! Men jag har inte vätskeryggsäck!!

Jag vill komma. Hur många ska springa?

Ann-Sofi sa...

Låter väldigt spännande! Jag hade nog prövat att hänga på en bit om jag hade varit i närheten, men befinner mig i Österrike på söndag. Lycka till ni som är med!

Evileyena sa...

Åh, tänk om det hade varit nästa söndag i stället.

MarathonMia sa...

Coyntha: Vi är 3-4 stycken - om du inte kan denna gång så kör jag fler gånger i höst.

Ann-Sofi: Tackar.

Måndagsbarn: hehe -då är jag i Smögen och vilar mig från löpning och underhåller med mina ben på annat sätt.

Moa sa...

Åh ska bli så sjukt spännande, läskigt, skitkul - tusen tack för att du ordnar detta Mia!

Carina sa...

Låter intressant...

Livet enligt Jenny sa...

Åh jag hade jättegärna hängt med dig! Synd att det är så långt dit ni skall springa bara... Lycka till i alla fall!

Louise sa...

Ibland är livet orättvist! Här är jag nu i närheten, på semester i sommarstugan i Roslagen (bor annars 40 mil söderöver) och har därmed alla möjligheter att på detta sätt göra ultrapremiär - och så pajade foten helt på dagens pass efter att jag ignorerat den ökande smärtan i ett par veckors tid! Några 5 mil på söndag är inte att tänka på. :((( Men jag hoppas ni får en fin tur!

Anonym sa...

Åhh! Vad det hade varit roligt! Men jag tror sambon blir sur om jag lämnar honom ensam med två lastbilslass grus och en skottkärra...

MarathonMia sa...

Moa: och vädret verkar lugna sig - skönt!

Carina: :) come join!

Jenny: Men du behöver ju inte springa med hela vägen - följ med en bit!

Louise: Neeeeej! :( Supertrist, sånt får inte hända! Krya på foten.

Bureborn: Vi kan ju springa dit och hjälpa till! :D Funktionell styrka är bra har jag hört.

sanna sa...

grymt initiativ! Din blogg och du är fantastiskt inspirerande och det är härligt att du delar med dig av din passion och kunskap. Hoppas det kommer fler nybörjar-ultror senare, för då hänger jag med!

MarathonMia sa...

Sanna: Jag är fortfarande en gröngöling och delar med mig av alla mina nybörjarmisstag - eller nybörjarhittar! Självklart blir det en höst och en vinterultra... och några däremellan :D