Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 30 juli 2010

Min plats på jorden

De regntunga, grå molnen låg tunga på himlen över Stensvik (utanför Strömstad) imorse. Det regnade inte men var vått i luften. De ståliga, ståtliga himmelbullarna slog emot det mörka havet.

Utsikt från verandan. Foto: privat

Tyst, tyst smet jag iväg på en joggingtur i tystnaden. Det finns inget ställe på jorden som kan vara så tyst som här. Här händer ingenting - så tid för känslor, tankar och upplevelser får plats. Tid och plats att känna, finnas och vara. Här är stället där Man får hitta på saker, skapa upplevelser eller låta bli. Här kan jag landa. Helt. Och. Hållet.

Mina tunga, sega ben sprang på den nyasfalterade vägen bort mot skogen. Jag morsade på mötande löpar-Norrmän och nickade åt en och annan flanör. In i skogen och njöt av tystnad, syret i luften och Alla mina känslor. Här ges det rum för gamla jobbiga känslor - sådana som bearbetats och accepterats, här bubblar andra känslor upp som ännu inte är redo att tas itu med utan läggs undan och plockas upp när tiden är inne. Här kommer härliga, fina, underbara minnen. Minnen från min barndom, min ungdom och åren fram till nu. Här virvlar nya tankar, de senaste känslorna och det som snurrar runt-runt-runt och kanske får fäste och slår rot. Här tänker och känner jag fullt ut. Här går det inte att fly - Här möter jag allt. Och jag älskar varje sekund av det.
Kaprifol - Bohusläns landskapsblomma. Foto: privat

Här är jag JAG. Här ÄR jag. Det är min plats på jorden.

Löprundan började min dag - drygt 7 kilometer före frukost, löprundan inleder även den sista veckan innan tävlingen. Jag har känsloboostat och packar bilen för vidare färd. En långhelg med galna tjejkompisar i Smögen. Tankar på annat, nya äventyr och roligheter att berika mitt JAG med.

Nysprungen Mia med många tankar i skallen. Osminkad, svettig och helt känslomässigt fylld - tänk om alla ord rann ur ögonen eller kunde visas i små molntussar... Så naket på riktigt. Foto: privat.

6 kommentarer:

Anna sa...

Löpning har ju den kraften, i alla fall hos mig. Tankarna får ta över och vandra sin väg utan en massa avbrott. Nyttigt och növändigt.

Marre sa...

Att springa är som att gå hos hjärnskrynklaren, allt bara faller på plats och sorteras. Tänk vad mycket hjärnskrynklarpengar du kommer att spara strax när du ska springa 246 km. Värsta vinsten liksom. :D

Sirpa sa...

Du är snygg där i din "nakenhet".
Kram
sirpaspringerigen.blogspot.com

Anneli sa...

Mmm.... Ljuvligt

Löpning & Livet sa...

Det är bland annat just därför man (jag) springer! Terapi, tankerensing, berarbeting.. Jag känner på mig att dagen runda kommer bli precis en sån där! antagligen med tunga ben, men det gör inget för den där känslan är oslagbar!

Ingmarie sa...

Underbart Mia! Önskar alla hade ett sånt ställe. Och du är lika snygg oavsett! :-)