Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 7 juli 2010

Bästa starten!

Inbjuder till löpning!


Det känns som jag inte har kutat på evigheter. Börjar så smått hitta anledningar till att "slippa"... kanske borde jag lägga av, läsa lite mer istället... har i alla fal låtit löpdagarna gå...mig förbi.

Men så såg jag Anneli's facebookstatus om att det är konstigt att inte kliva upp och träna NMT på mornarna. Frågade om vi skulle morgonjogga -och JA -så vi stämde träff i morse. Fick med oss kändisen KarinTri på morgonlunken.

Jag var seg, benen stumma och huvudet lite tungt trots 8 timmars sömn. Drack bara vatten innan passet. Eftersom det var en återhämtningsjogg gjorde det inget att tempot var långsamt...tyckte det var jobbigt, trist, tungt tills ungefär 2 km avverkats. PANG! Där var känslan igen - den inom mig - den som säger "spring-spring-spring-för-du-kan! Spring-för-det-är-så-du-älskar-att-transportera-dig!" Min hamstring tjöt, min rumpa stramade och tempot gick i 6:40/km... Jag njöt av sällskap, samtal och den härliga sommarmorgonen.

Det är häftigt att kunna njuta av ett långsamt, segt, tungt pass - för då vet jag att jag kommer att uppskatta andra, lätta och snabba pass lite extra. All träning är bra -finns inga skitpass - they are there for a reason!

Kom hem och körde 50 armhävningar och 50 situps innan jag fick njuta av min grötfrukost!
Blev grymt sugen på en kall smoothie istället för gröt... byter du frukostvanor på sommaren?

11 kommentarer:

Unknown sa...

Japp - gröten får maka på sig tillförmån för fil o musli när det är tokvarmt. Fast inte för många dagar - då blir jag konstig i magen.

Unknown sa...

Alltid gött att se fram emot frukosten på ett tidigt innan FRULLE PASS =)

anneliten sa...

Jag önskar att jag gillade gröt, men det gör jag inte. Trots att jag vet att det är nyttigare än mina eviga ostmackor - sommar som vinter.

Jag fattar inte hur fort du återhämtar dig - IMPONERANDE!

Karin Engen sa...

Bra skrivet om att inga pass är "dåliga pass". Det kan man behöva ibland när man verkligen har riktigt dåliga dagar och undrar vad man håller på med...då får man försöka tänka det. Att i slutändan ger det ändå något!
Jag byter faktiskt frukostvanor på sommaren, det blir mer flingor/müsli med massa färska bär. Bären är ju nyttiga men jag vet inte om flingor är det :P

Anonym sa...

Varmt på vintern. Kallt på sommaren. Fruktsoppa på vintern. Fil på sommaren. Ungefär så.
Och du. Insåg att jag missat kommentera ditt fotrally. Blev liksom för mållös och tappade tråden. Du underbart, starka och galna människa!

Sirpa sa...

Oh, det är så skönt att träna på morgonen när man redan då känner hur varmt det ska bli senare på dan...
Ja. På vintern ofta gröt med rivet äpple o kokta ägg. På sommaren youhurt, kesella, bär och nötter - mums!

Pernilla Hult sa...

På sommaren blir det kall frukost och på vintern varm..

Louise sa...

Njae, mina frukostmenyer går i perioder o-relaterade till årstider, men visst blir det mer frukt o bär på sommaren.
Och vad beträffar att du får skälvan av Vätternrundan och Öppet spår, så är det ändå så att dessa evenemang klarar ca 17 000 svenskar av varje år, men så många klarar knappast att springa i ett dygn, gå i 30 timmar eller springa 24 mil! Du ÄR imponerande!

Anneli sa...

Oat's 7 days a week!
Ibland laborerar jag med råg, rivet äpple, bär, lättmjölk, sojamjölk, kanel, sylt, russin, kardemumma osv. Men de ska banne mig va gröt!
Jag e oftast som mest effektiv på morgonen och gör tio andra saker samtidigt, så ibland hinner gröten kalna. Det ger också en bra variation på gröten;)
Tack för den sköna rundan

Ingmarie sa...

Förstår precis de där tankarna! Tänk så mycket TID man skulle "få över". Läsa, fika, läsa lite till, kolla film, pyssla med blommorna och bara DRÖNA! Men det räcker med att tänka ett steg längre. på hur TRIST det skulle bli i längden och på hur KASST jag skulle må.
Frukost?
Gröt i olika varianter. Bovete, havre/råg med amaranti, vetegroddar, tofu, youghurt, bär, nötter och vad jag nu kan hitta. :-) Och kaffe...

Petra sa...

Ja, jag brukar köra fil och bär istället för gröt på sommaren :) Mer färsk frukt brukar det också bli.