Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 30 december 2010

Bekräftelse

Det finns inga självbekräftande människor.

Är jag världens lyckligaste människa? Kommer lycka gratis? Nej, jag jobbar med att vara glad och sprida glädje. Jag försöker vara medveten och närvarande, inlyssnande och härvarande. Det är inte så svårt - men vi glömmer det så lätt. Foto: Maria Ström

Alla behöver uppskattning, bekrtäftelse och uppmärksamhet. Vi väljer olika sätt att få bekräftelse på. Kanske förlikar vi oss med en yrkesroll, identifierar oss i våra idrottsliga prestationer, får bekräftelse genom barnen i föräldrarskapet. Vi kan få det för vårt utseende, sex, givmildhet, vänskap eller kanske från bloggande.

Tänk den dagen när läkaren/chefen/förskoleläraren går i pension. Eller när skadan är framme för elitidrottaren, kommentarerna på bloggen sinar, kroppen åldras, barnen flyttar hemirfån... eller vi ger mer än vad vi får... Då kanske depression, bitterhet och negativa beteenden tar över.


Jag tror att bekräftelse är något som ska komma från många håll. Det är lättare att hitta glädje med en ström av positiv input. Vi har dessutom som medmänniskor en skyldighet att visa uppskattning. Må-bra-kontot fyller inte på sig självt. Det borde vara lag på att positiva kommentarer ska bli sagda, att uppskattande nickar nickas att en klapp på en tyngd axel ska underlätta.

Vi borde bli bättre på att le mot kassörskan, tacka busschauffören för körningen, skicka ett uppskattande sms till en vän, säga att våra barn är fantastiska och att kollegans nya frisyr är grym. Små, små ord i vardagen som höjer trivselnivån och vårt välmående. Nu är det den dystra tiden på året (bortsett november) då vi är mitt i mörkret och energin inifrån används. Den behöver fyllas på hos alla - hjälp till att bekräfta en medmänniska.


All energi du skickar ut får du tillbaka. Du väljer själv vilken sorts energi.

Så vänta inte – le mot en person som ser ut att behöva uppskattning redan idag. Det kommer att löna sig! När den positiva spinnen sätter igång är det lättare att hitta positiva energikällor, att hitta gladare tankar och mysigare vinklingar på saker och ting.

...och mina vänner – för varje dag som går blir det lite ljusare nu!

25 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en klok kvinna!

Hoppas att du får en fin dag
/A

Anonym sa...

Ett govarmt leende till dig!

Malin sa...

Kloka ord. Bra skrivet!

Unknown sa...

Men precis! Det kostar inget extra att le....

kritan sa...

Den här bloggerskan är inte bara grym, hon äger!
:-)

Anonym sa...

Väldigt bra skrivit. Gott Nytt År!

Anna sa...

Du är såååååå bra och generös med dig själv. Energispridare!

Jossan sa...

Du har så rätt Mia
och du är expert på att sprida glädje omkring dig.
Du har alltid massa positiv energi som smittar av sig.
Tack för i år och gott nytt år!

Heli sa...

Kloka ord från en klok kvinna :-)
Gott nytt år vännen!
Kramar i massor

Christel sa...

Jag köper hela inlägget och sprider det vidare ut i vintermörkret...underbart skrivet!

Fia sa...

Just vad jag satt och tänkte på över frukosten imorse! Det är så enkelt att sprida lite glädje&det är alldeles gratis! ;)

LInda sa...

Så enkelt men ändå så svårt? Tänk vad härligt om alla kunde anamma detta:) Du är så bra Mia, jag ska ta med mig detta in i det nya året!
Ser fram emot ett nytt år med nya, härligt peppande inlägg av dig!
Ha ett riktigt Gott Nytt År och tack för 2010!

Eva sa...

Jag tycker också du är jätteinspirande och peppande! I alla fall för det allra mesta. Jag råkade nyss se dig på Östnytts årskrönika och där handlade det visst om att önska sina medmänniskor rännskit :)

Anneli sa...

Kärlek till Dig. Tack Mia! De e bara att cascha in, på riktigt!

Hanna sa...

Hej! Jag tänkte passa på att önska gott nytt år och tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se. Där kan du läsa om mitt 2010, mina senaste shoppingfynd, mina nyårsplaner osv.. Ha en trevlig kväll!

Ingmarie sa...

Mia, om jag inte sagt det (ordentligt) innan; Du är fantastisk och hade jag varit kille hade jag friat omedelbums!

Cattis sa...

Ja,Du äger verkligen.

Sista meningen jublar jag år, jag tänkte själv på det igår.

kramkram

åsa sa...

japp, nu kör vi på glädjespridning och rygg dunk!!

vilken fantastiskt vacker bild!

gott löpar 2011

Louise sa...

Gott Nytt Löparår 2011!

Katarina rookie NMT sa...

GOTT NYTT ÅR Bästa Mia:))

Unknown sa...

Word Mia, tack för det gångna året och en rolig, inspirerande och entusiasmerande blogg.

Peace Love och Löparskor!

Agnetha sa...

Hej, jag tycker att det är ssvårt att klä mig rätt när jag tränar på vintern. Oftast har jag alldeles för mycket kläder på mig, av nån anledning. hur gör du? Vore kul om du kunde skriva något om det!!
Tack för en bra och inspirerande blogg!

Carina sa...

Jag ler mot världen!
God fortsättning!!
Kram

Maria sa...

Heja Mia...tack för fint nyår och kul att ni kom förbi...å så blev ju spisen ren....pok

Miss Agda sa...

Tack Mia, det finns ingen som är som du!