Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 11 december 2010

"I love IF Linnéa" -dagen

För snart 3 år sedan så grundades IF Linnéa Löpning på Södermalm. Killarna som drog igång det hela är Bröderna Montan, där Allan tränar och tävlar, medan brorsan Nils...är Festansvarig. Typ. Visst river han av en och annan mara och ett Muskölopp han också.


Eftersom Allan tränat med IF Linnéa Friidrott i sin ungdom så var valet självklart att ordna en avknoppning till klubben och erbjuda en löpdel för de som ville träna i grupp. I början var det ett gäng på 6-8 stycken som tillsammans trösklade runt Söder, körde backintervaller och testade banan på Zinkensdamms IP. Tanken var nog först att få till de där kvalitetspassen som så lätt uteblir om man springer ensam. Större delen av gänget var anmälda till Stockholm Marathon. Jag själv anslöt som medlem nummer 8 i februari 2008.

Här är en bild från Stockholm Marathon 2008. I år sprang över 70 Linnéaiter loppet. Foto: privat

Idag har vi säkert 200 medlemmar. Vi är en ledargrupp på 10-12 personer som lägger träningsschema, turas om att leda träningarna och hjälpa till på alla sätt och vis. Vi är samtliga utbildade via 08 Stockholm Friidrott. Vår grundtanke bygger på att Alla är välkomna. Vi skriver inga personliga scheman eller tar hänsyn till medlemmarnas återhämtningsperioder - detta får de själva ha koll på. Vi erbjuder kvalitetsträning, löpskolning, gemenskap och pepp. Det finns ingen närvaroplikt och vi har en drös "postordermedlemmar" som av olika anledningar inte hinner träna med oss. Vi har två Riksmästare att stoltsera med - Torkel Skogman och Anna Grundahl, båda ultralöpare.

Det fina med IF Linnéa är medlemmarna. Det är de som driver klubben, hittar på träningsläger, fester, bokcirklar, kulturlöpning, långpass och andra små roligheter. Små subgrupper har skapats, vänskapsband knutits för livet, hjärtan har mötts och sinnen berikats. Våra medlemmar bidrar alla med sin kunskap och sina uppleveleser. Vi har forum där vi diskuterar material, skador, rehab, prohab, kost och peppar varandra när vi tappat motivationen.

Ikväll har vi vår årliga luciafest, det ska bli grymt kul. Innan det ska styrelse och tränargruppen träffas och ha planeringsdag. Jag kan inte tänka mig en mer hjärteboostande dag.

Jag är stolt medlem och ledare i IF Linnéa. Jag älskar hela gänget!

6 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Knakse får if linnéa ytterligare en medlem framåt vårkanten? :) vi får se :)

hoppas ni får en rolig fest iallafall!!

Ingling sa...

Linnéa älskar Mia också! :D

Ingmarie sa...

Kärlek det med! :-)Och som Ingrid skriver så är jag säker på att Linnéa älskar dig med!

MarathonMia sa...

Andréa: Du är varmt välkommen!

Ingrid: Gulliga du! Tack!

Ingmarie: *rodnar-lite-och-myser*

Jossan sa...

IF linnéa är helt klart bäst!
Jag minns första träningen i tanto i januari 2008, hur bortkommen jag kände mig då. Jag och Allan och ytterligare fyra snabbfotingar, vi var bara 6 stycken på första träningen.

Men vilken gemenskap vi har nu, så många vi har blivit!

Tyvärr kan jag inte närvara på så mycket träningar nu under vintern. Men jag ser fram emot våren! Med glädje och stolthet!
Heja IF Linnéa!

Staffan sa...

Hade jag bott kvar vid Hägerstensåsen nu när jag blivit så löparbiten hade jag definitivt sökt upp er på Zinken.

Nu funkar det inte riktigt utan det blir mest att lubba själv såvida inte min långlöparkompis tillika småbarnsförälder tillika granne vill ta ett gemensamt pass ibland.