Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 25 december 2010

Okey crazy people - Tomten har haft det lite körigt...

Tomten bär Garmin. Och cerisefärgade Icebugs. Sådetså.


På Julaftons förmiddag har IF Linnéa som tradition att köra Tomtejogg. Självklart måste jag i egenskap av Tomtefar vara med. Även om det kan bli lite körigt att hinna med allt just på Julafton. Men är jag korad Effektivitetsminister så är jag. Här är gänget som kände för att förgylla Söders gator med sång och löparskor.


Vi startar vid Zinken, springer Ringvägen bort, lite hit och dit - stannar och sjunger, springer och sjunger - ropar "God Jul!" och blir fotograferade. Bilar tutar, turister stannar, barn skriker och allt är som vanligt en julafton. Vi stannade traditionsenligt bakom Ersta sjukhus och poserade. Med på joggen var kändisar (Ingmarie), min lilla Tomtenissa (Elin) och en hund.Tomtarna sprang vidare ner mot Gamla stan och Skeppsbron där det blev dan runt granen. Nu började Tomtefar få lite brådis. De sista klapparna skulle fixas och delas ut till Världens Alla Barn.

Här är Tomtefar med sin älskade Tomtenissa. Tomteteamet vinkade adjö vid granen och sprang till PUB och provade smink. Nissan Elin satte längdrekord och joggade ihop 9 km. Självaste Tomten lade till en halv kilometer och joggade in på Åhléns. Där kom en liten gosse på 2-3 år springandes och ville krama Tomtefar - och det gick bra. Fast gossen tittade sedan skeptiskt på de rosa, klapprande skorna som lät på stengolvet. Tomtefar vågade inte ta av sig skägget i butiken då den lille gossen skulle se att Tomten inte finns på riktigt (väl bevarad hemlighet - men säg inget till Alex - han tror fortfarande på Tomten). Sedan klapprade den röde lille gubben hem och duschade för vidare kalas med släkten. Eller... alltså Tomten joggade runt och delade ut julisar - själv sminkade jag mig med mitt nyköpta glittersmink och var glad att jag vaselinat ansiktet...


För två år sedan missade jag vaselin under skägget vilket gav mig de konstigaste löparskavsår jag någonsin haft. Rödmosig-björnbuse-look.

Hoppas julafton och juldagen varit fin för er alla och att Tomten kom till er antingen iförd en Garmin eller med en i paket! Fick du något träningsrelaterat i julklapp?

18 kommentarer:

Fialotta sa...

Fanns minst en tomte på Lilla Essingen/Kungsholmen också! :-)
http://2011colombia.wordpress.com/2010/12/24/god-jul/

Fröken Strävan sa...

Fick springskor av världens bästa lillebror - alltså att välja och prova ut när jag vill ha dom. I paketet låg ett par nya skor han hade köpt till sig själv, storlek 44... Jag var lite förvirrad där en stund över de sjukt stora skorna jag fått... Jag skyller på glöggen ;-)

Funderade på en annan sak - var fick du tag på de där Skins kompressions/recovery-tightsen du har? Beställde du dom på nätet lr shoppade du dom i amerikat?

God fortsättning!

Kalle sa...

Träningsrelaterat? Jo, jag fick 2 chokladaskar,
3 chokladkakor och 1 ask med lakrits. Ja, just det! Ett presentkort på löplabbet oxå:-)
Fast det borde väl Tomten komma ihåg?!

GLAD FORTSÄTTNING!!!

Louise sa...

Jomen, det fick jag: en sadel till den cyclocross-cykel jag tänker köpa när den kommer i butikerna i januari!

God fortsättning på julhelgen, Mia!

anneliten sa...

Hi hi, skavsår under tomteskägget undviks bäst med vaselin - löpare är smartast! God jul!

Löpning & Livet sa...

Haha härligt! Om vi inte ska åka iväg på firande nästa år så kanske man kan hänga på med vagnen :)

Helena sa...

God fortsättning tomten ;) Jag fick en pannlampa av min pappa, han hade gått och oroat sig för mig och min mörkerlöpning. Han tänkte ju inte på att jag såklart redan har en. Nåja två lampor är ju bättre än en så jäklar vad jag kommer synas på stockholms gator dessa mörka vinterkvällar :D

Carina sa...

Läser om chokladaskarna ovan och skrattar, då är vi många som fått träningsrelaterade grejer! Jag fick svindyra löpstrumpor, ett par kostar lika mycket som ett par jeans på H&M! Men dom är fina... Även Coltings bok Den Nakna Hälsan fanns i säcken, den slängde jag mig över - tillsammans med pralinerna... ;)

åsa sa...

bästa klappen - en garmin 305 :)))

Anonym sa...

Jag fick en pannlampa av min förstående man :-)

Sirpa sa...

Jag fick spännband att ha när jag tränar på gymet:-) Såna som gör att man inte gliiider... Det hade jag önskat mig av maken. Vad fick du själv? Kram

Anonym sa...

God fortsättning Mia!
Har nyligen hittat denna blogg som är bland de bästa man kan läsa.
Fick en Garmin 305 i julklapp. Håller just på att ställa in den. Aningen krångligt. Hittade nyligen pulsfunktionen. Det ska nog bli bra.
Hur stor nytta har man av att kunna kolla pulsen när man springer? Detta är nytt för mig. Vad ska pulsen helst ligga på?

Är tacksam för tips.

Karolina (en av dina lärjungar) sa...

Jag fick en ny fin löpartröja som jag invigde igår. -7 grader, några fallande flingor, stilla, tyst och helt ljuvligt. 12 kilometer blev det.

Carina sa...

Mysigt med jultomtejogg!! Jag joggade på mitt håll men tänkte på er och önskade jag var med. Nästa år kanske...

Lotta sa...

jag fick en pannlampa! :) och tre par löpar-/träningsstrumpor från Gococo - fast de hade jag köpt själv.. ;)

MarathonMia sa...

Fialotta: Då rör sig många Tomtar i samma kvarter.

Fröken Strävan: Klockrent! Jag gav min exman en fin klänning i min storlek på Fars Dag en gång...

Kalle: Klart jag vet vad du fick - ville bara se om du druckit för mycket glögg!

Louise: Självvlada prylar is the shit.

Anneliten: nästa års löparjulklapp - vaselin.

Andréa: Såklart! Små tomtenissar i vagn är också välkomna!

Helena: Du kan köra split vision eller ha en fram och en bak!

Carina: och vi bara MÅSTE ha de där svindyra strumporna....

Åŝa: Och folk säger att man inte kan köpa vänner för pengar... Garmin 305 är min bäste vän!

Anonym: Mycket bra man där!

Sirpa: Ja - jag har hört att det varit någon som glidit runt på gymen i Söderköping - nu blir det ordning och reda!

Anonym: Pulsen är helt individuell. Du ska mäta din vilopuls och sedan din maxpuls. Gå in på maraton.se och gör en sökning. Där finns det massor av tips på pulsträning. Jag använder bara min puls som måttstock när jag tävlar i ultra.

Karolina: Tjohooo! Underbart!! Mycket bra jobbat tjejen. Det är något speciellt med nya träningskläder.

Carina: japp -såg hälsningen på fejjan! :)

Lotta: Vill också ha Gococo - kanske jag går och shoppar till mig själv - bra idé!

J sa...

Jag fick underställ i merinoull (som man klarar att springa i -30 grader med utan att frysa - testat och klart!), en buff i merinoull, löparstrumpor i merinoull, presentkort på en buff, sporthörlurar till mp3-spelaren och ett presentkort till en sportaffär. Mest bara löparrelaterat alltså :)

MarathonMia sa...

J: ååååh! Det borde alla få! Merinoull - to die for.