Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 5 december 2010

En helg i kärlekens tecken.

Inte sov jag i fredags natt heller... gick nog händelserna i förväg i förra inlägget.
Helgen har helt gått i kärlekens tecken. Jag smygstartade på fredag eftermiddag med att springa en sväng med vackra Frida från Fitness Magazine. Vi tog en tur i Hagaparken. Här sprang vi i backen där jag genomförde min första backintervall. Jag är kär i den backen. Nu för tiden känns den ganska flack, men första gången var den jobbig. Det var innan jag visste att tekniken hjälper en. Linda gillade framförallt utförslöpning och vi skrattade som barn i nerförsbacken, som gick i 3:40-tempo...

Fredag kväll blev en riktig hit, där jag och dottern gick ut och käkade på Caliente (tapasrestaurang i Stockholm) och drog vidare på Julgalan. Vi hade grymt roligt och skratten avlöste varandra hela tiden. Kärlek. När vi kom hem på nattakvisten lurade dottern mig att beställa en massa seker som Vi_bara_måste_ha. oups. Hmmm. Kärlek?Brunnsviken skymtar i bakgrunden med den vackara solen. Jag och Moa kämpade i snömodden.

Lördag morgon - grötfrukost med dottern. Hög mysfaktor med tända ljus. Bylsade sedan på mig massor av kläder (-10 grader) och mötte upp Moa. Sprang en halvmara i snömodd (ett steg fram och två tillbaka) på 2:28:30, medelpuls 144. Vi hamnade i samtal som jag skulle kunna fortsätta med i all oändlighet. Jag är så grymt tacksam att få lära känna människor som delar med sig, Moa är en sån. Flera gånger runt Brunnsviken stannade vi och sög i oss den vackra dagen. Naturen är helt underbar i vinterskrud. Kärlek.

Snabbdusch och transport till finast Sussie för lussebullsfika och nya berikande samtal. Ännu en människa som delar med sig och visar sin själ. Jag är till bredden fylld av kärleksfulla människor i min närhet. Då plingar det till i mobilen och följande meddelande kommer "Halv tolv idag gifte jag och Malin oss på Rosendals Värdshus. Fest kommer anordnas. /Brorsan". Kärlek. Riktig kärlek.
Min älskade bror, 4:17:53 på Stockholm Marathon och därmed förlorare i tävlingen "Världsbäst alla kategorier" men vann Malins hjärt istället.

Firade detta med underbara Anneli och fantastiska Kattis med ett glas champagne. Det räckte för att jag skulle missa att jag satt på fel tunnelbana och fick en långpromenad hem i natten. All gratis motion är bra motion. hehe.

Söndagen har jag ägnat åt kärleksfull städning av mitt hem, sprungit en liten sväng runt Kungsholmen och ska snart fira min Bästis födelsedag. Hon har funnits vid min sida sedan jag var 13 år och är helt fantastisk. Hon skakar på huvudet åt mina galenskaper och ger mig riktlinjer när jag är ute och svajar. Alltid lika glad. All kärlek till henne!

Skönt med en lugn helg. Hur har eran varit?

11 kommentarer:

Ann-Sofi sa...

Din dag låter härlig! Själv har jag sprungit 7 km i vackert snöfall - kanske inte riktigt kärlek, men nästan!

Louise sa...

Nästan lika bra som din! :-)
14 soliga kilometrar igår och pulkaåkning och korvgrillning med man och barn idag. Kan verkligen inte klaga!

Louise sa...

Vilken härlig helg du haft! Själv har jag varit på träningäger längdåkning. -20 i Idre och totalt 13 timmars träning på 2 1/2 dag!

Träningsglädje sa...

wow vilken helg!!! stort grattis till din bror. vi bloggläsare har säkert honom att tacka för mycket!

Löpning & Livet sa...

Låter ju alldeles underbart! Min helg har också varit bra. Nu har jag visst bara fem veckor kvar att jobba. Fem veckor kvar innan jag blir sthlmsbo alltså :)

Linda sa...

Tack för den roliga och inspirerande eftermiddagsturen i snön! Jag var lycklig hela kvällen!
Du ser ut att ha haft en härlig helg! Gott!
Vi hörs!

Ingmarie sa...

Låter som en underbar helg! Precis som min. Lugn (nåja..)utan ett enda "måste". Kärlek det med. Till mig själv och mina älsklingar. :-)

Lotta sa...

Låter som en bra helg! Kärlek och en härlig helg har jag själv oxå haft. Vinterstudion med massor av skidskytte (det är kärlek för mig), en härlig löprunda i snön, "bara" 7 km, men 2,5 km i snabbt tempo (för snölöpning), en backspurt och en maxning på ca 200 m. Skönt att komma ut och rensa huvudet och få ut lite energi mellan städning, bakning och matlagning. Lördagkväll sedan besök av ett par nya vänner, med potential att bli riktigt goda vänner! Slapp och skön söndag med mer Vinterstudion och adventsfika, avslutades med att jag fick vikariera på ett aerobics basic pass, vilket var så länge sen jag ledde att jag inte ens kan minnas när det var. Svettigt och roligt, och fina kommentarer från ett par deltagare efteråt ("så här mycket vet jag inte när jag svettades sist, åh vilket bra pass!"), det är kärlek det! ;)

Staffan sa...

Dop med lilltjejen och fullt hus med släktingar och vänner och mycket positiv energi och kärlek! Och avslutning med 11km lugn distans i Narnia ikväll, kan det bli bättre?

Carina sa...

Den har varit bra!! Hunnit med att både softa, träna och socialiserat, med andra ord en komplett helg i december :).

Hamberg sa...

Åhh ge brorsan en bamsekram från mig!! Du får en du med!