Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 23 december 2010

2010 var mitt år!

Jag har haft ett helt fantastiskt år både privat, tränings- och tävlingsmässigt. Även om det startade på det mest tragiska vis där en person i min närhet lämnade oss.

Jag hade fokus på tre tävlingar, nämligen Skövde 6-timmars (ville göra 6,2 mil), Täby Extreme Challenge (TEC) 100 miles (under 24 h) och GAX Trans Scania (överleva och komma i mål).


Januari

Mitt träningsschema är inne på sin andra månad. Jag fokuserar på styrka via Nordic Military Training och springer 313 kilometer totalt. Använder löpningen för att få lufta tankar och känslor då jag förlorar min styvmor i lungcancer. Året startar alltså tungt.


Februari

Ökar intensiteten på träningen och bränner av 316 kilometer trots kort månad. Mycket fartfokus som känns motig i snön. Springer mycket med min klubb IF Linnéa. Oroar mig för Skövde 6-timmars i mars eftersom jag tror att jag är seg. NMT är nu mera ett komplement i träningen för att bibehålla ultrastyrkan och uthålligheten.


Mars

Årets första mål – Skövde 6-timmars. Var odrägligt nöjd efter min insats. Sprang bra på den 1250 meter långa banan i Bolougnerskogen. Tillryggalade 63198 meter och slog den tlltänkta distansen med nästan 1,2 kilometer. Det var min dag.


April

Dags för nästa drabbning – Täby Extreme Challenge. Jag och Staffan teamade upp som vanligt och körde hela loppet med Glädje som drivkraft. Kände att jag hade mycket krafter och att målet var inom räckhåll. Vi tog det “lugnt” och höll den positiva andan hela vägen. Joggade lyckliga tillsammans över mållinjen på 23 timmar och 40 minuter.


Maj

Även om jag är ultralöpare så dissade jag Lidingö Ultra 50k till förmån för Kungsholmen Halvmaraton som jag kör med mina syskon varje år. Vill ha det som ett långpass och drämmer till med ett PB på 1:40:51. Kör för skojs skull Sträcklöpet med avhuggen fingertopp (glömde stänga av stavmixern när jag rengjorde den)


Juni

Springer Stockholm Marathon och persar med 17 minuter. 3:35:34 blir det officiella resultatet. Jag springer de första tre milen på 2:29 och drar sedan ner på takten för att jag vet att jag kan nå mitt mål. Målet jag satte 2005 var att greja 3:39 eller bland de 200 främsta damerna innan jag fyller 40. Veckan efter har jag 40-årsfest för 150 personer. Jag känner mig galet uppvaktad, omtyckt och lycklig. Får massor av fina presenter – bland annat en startplats och resa till Sydafrika 2011 där jag ska delta i världens största Ultralopp – Comrades (89k). Vilar en vecka och springer Jättelångt (68k) som träning tillsammans med Zebban.


Juli

Promenerade galet hem segern i Fotrally. Kändes grymt surrealistiskt. Fortfarande glad och 5000 kronor rikare åker jag direkt på 50-årsfest i Värmland. Fötterna är som elefantklossar men har bara en pyttliten blåsa och jag dansar bort tungheten i benen. Vilar upp mig i Strömstad och har en långhelg i Smögen där jag kliver in i fokusbubblan för nästa mål som är en vecka bort...


Augusti

6-8:e GAX Trans Scania (246k) står på schemat. Terräng och navigering. Jag skulle springa tillsammans med min ultrabroder Staffan, men han blir sjuk och hamnar på sjukhus. Sista veckan har vi daglig kontakt och det bär sig så illa att han inte står på startlinjen. Med mig har jag världens bästa supporterteam, Kattis och Ulf, som ser till att jag tar mig igenom loppet. Jag möter nya vänner och tar mig som siste person in under cut off tiden som är 60 timmar. Av 31 startande kommer bara 12 i mål. Jag är nu en av tre damer i Sverige som har en officiell tid på Spartathlondistansen 246 km. Jag är sliten.


September

Kurerar trötta slitna ben genom att ge mig på hejarklacksrollen. Stockholm halvmarathon och Lidingöloppet står i fokus. Passar på att gå utbildning till Löpcoach och blir Personlig Tränare åt Moa Herngren och tar mig an utmaningen att hjälpa henne klara Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.


Oktober

Jag bestämmer mig för att springa SUM 50k terräng som ett träningspass för att se om benen är okej. Min stela vänstra hamstring protesterar inte alls vilket känns gött. Springer Tjurruset med Moa och har fantastiskt roligt i skogen. Lite felspringning och fokusförflyttning ger oss mycket tid i skogen. Det är viktigt att ta lärdom från lopp, så att det går att behålla det som gick bra och jobba på det som gick mindre bra. Jag blir Onlinecoach för en drös löpare och andas/lever löpning på min fritid. Kan jag hjälpa folk att nå sina mål utifrån sina drivkrafter så är jag en lycklig människa.


November

Får heja fram Kattis som tar en 86:e plats i New York Marathon på tiden 3:05. Galet bra. Har semester i 10 dagar och hinner uppleva massor. Väl hemma väntar massor av jobb och träning. Men hårt arbete lönar sig...


December

Mitt träningsschema drar igång på riktigt. Jag har världens bästa coach som vet hur han ska reta gallfeber på mig... Jag får en egen artikel i Runner's World som min idol Rune Larsson skrivit. Nu återstår bara att formulera nyårslöftet “Att vara lika lycklig och harmonisk i själen nästa år, att ha roligt på mina äventyr och att ta del av fler människors universum”.


Mitt största tack till mina barn som berikar mitt liv, mina härliga syskon, föräldrar och tvillingsjäl, till mina vänner och bloggpolare som alltid finns där, till er läsare för att ni är helt underbara och till jobbet och kollegor för att ni låter mig vara lite galen.

15 kommentarer:

Träningsglädje sa...

härligt med allt som hänt! hoppas 2011 blir bra också!! :)

farsan sa...

Alla år är ditt år!

Tomas sa...

Jisses vilket år. Mitt har mest sett ut som ett köttsligt slagfält, med skador och överansträngningar. Mitt år kommer :-)

Anonym sa...

Tack för en fantastiskt inspirerande blogg:)
/ Linda

fitnesscoachen sa...

Ett imponerande år som det varit en ära att få följa! Önskar dig en god jul och ett fantastiskt nytt år!

Anna (Orka mera) sa...

Vilket härligt år! Hoppas och tror att nästa blir minst lika bra!

Keron sa...

Shit vilket år! God jul!

Anna sa...

Klart det var ditt år! Många och helt otroliga prestationer som du verkar ha haft fantastiskt kul påp. Kan knappast bli bättre än så.
God jul

Ingmarie sa...

Underbart! Och DU är underbar! Ses i morgon! KRAM

Camilla sa...

Ja, det var sannerligen ett Mia-år! Vilken enorm energikick jag fick av att läsa sammanfattningen av alla dina framgångar!Nu ser jag fram emot 2011 och hoppas att det blir ett bra löparår för både Camillor och Mior.

Louise sa...

God Jul, kära Mia! Hoppas du firar en skön jul med dina nära!

Jessica sa...

He he, va.. och jag hittade hit först i senare i år (även om jag har läst tillbaka rätt mycket) så det skall bli döspännande att se vad du åstadkommer 2011.
Very spännande om du frågar mig!

God Jul!

Anita sa...

Önskar dig en riktigt skön jul tillsammans med dina nära och kära! Du är en ärlig och härlig inspirationskälla som jag är glad att jag fått lära känna lite, genom din blogg och som coach! Anita

Fredrik sa...

Efter att brutit LL och tagit mig till Linnéas support i skogen så vändes mitt humör tvärt, från surmulen deppig DNF-kille till en glad dito... Är sååå imponerad av ditt GO och smittande leende. Du hjälpte nog många löpare den dagen :-)

Carina sa...

Vilket fantastiskt år du har haft!! Framgång föder helt klart framgång!

Hoppas att du får ett fantastiskt 2011 också!