Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 19 december 2010

Våra fantastiska sinnen och det här med minnen

I min process att bygga en Evighetsmaskin är det inte bara muskler och hjärta som samspelar. Jag tror på helheten. Våra sinnen är fantastiska. Ta det här med doft till exempel.
Yvonne Ryding har gjort en serie hudvårdsprodukter. När jag häromdagen smörjde in mig med oljan ovan slängdes jag handlöst in i ett minne, en plats under GAX Trans Scania i somras.
Jag hade sprungit ungefär 6 mil och dagen var riktigt varm. Jag springer ensam just för stunden och ser Bernt lite längre fram men vill vara själv med mina egna tankar. Jag får min första lilla svacka, eller mer en känsla av melankoli. Luften står stilla och jag är riktigt varm. Jag springer på en grusväg med en stor äng till vänster om mig, en äng som doftar varma blommor, torkat gräs, Linblommor och svensk sommar. Skånelandet ligger platt och jag ser fält efter fält och den ringlande vägen. Uppe på en kulle står några stulna och "lemlästade" bilar - där ska jag passera.

Jag landade i minnet, kom exakt ihåg mina tankar och känslor där. Såg bilden så tydligt framför mig. Doften densamma.

Det är helt fantastiskt att få landa och minnas, att stanna upp en liten stund utan att stressa vidare. Jag vårdar mina upplevelser och minnen.

2 kommentarer:

Louise sa...

Luktsinnet lär ju vara det sinne, som mest "präglar" vårt minne. Jag vet några dofter, som väcker minnen från långt tillbaka, och jag ser det hos barnen också! Och så finns det ju många historier om kvinnor som, långt efter att barnen är stora, fortfarande mår illa av de dofter man mådde illa av under graviditeten.

R sa...

Hej, Jag undrar om du kan ge mig lite enkla råd om hur man ska klara av att springa ett marathon lopp ?

Vad borde jag tänka på och hur ökar jag konditionen.

just nu sprnger jag som mest 1 mil hur lär jag mig ytterligare en till exempel?