Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 20 december 2010

Måååååååååååndag!!!

Shit. Måndag igen. Dagen jag älskar allra mest. Jag har firat i dagarna tre och ser nu till att min första Intensivvecka i träningsschemat ska genomföras stenhårt.


Jag och Coachen tjaffsade lika mycket som förra året när vi satt och filade till schemat. Jag ville lägga till pass - han ville ta bort. Hade vi varit helt överrens hade vi ju inte behövt varandra - så jag ser det som något gott. I vilket fall som helst ser schemat späckat ut och jag undrar hur attraktiv jag är på dejting- och kompismarknaden... tur att jag har vänner som tränar.

När jag gick på Viktväktarna på 90-talet och slajsade bort min övervikt (16kg till att börja med) så kunde jag smita in i en port och klämma i mig en kexchoklad. Såg ingen så räknades det ju inte...

Lite likadant har jag denna vecka. Det står en massa saker på schemat och det ska jag genomföra. Det som coachen inte ser - som vattenlöpningen med Ingmarie och Kattis ikväll, min debut på skidor med pappa på onsdag eller min arhävnings- och situpsutmaning jag fick för mig att köra, det räknas ju inte - det är inte träning utan typ social verksamhet. Och en fix idé (100 armhävningar och 100 situps per dag hela veckan).

Tänkte också haka på Träningsglädjes bonusutmaning. För varje julgodis man äter ska man göra en burpee. Hur bra man vill bli på burpees står alltså helt i förhållande till knäck, tomteskum och choklad. Bra där!

8 kommentarer:

Cattis sa...

Låter som en underbar vecka, ryggen säger nej till jogging igen... trist värre... vill ju jogga... så det får bli promenader några dagar igen...

kramkram

Catharina

Träningsglädje sa...

jag ville bli jävligt bra på burpees förra veckan. gjorde 50 i lördags. finfint.

nu blev jag också sugen på 100 situps och 100 amrhävningar... fast jag har en fin cirkelstyrkegrej jag gör så jag håller mig till den just nu. :)

Keron sa...

Jag antar din utmaning!

marie är mitt namn sa...

Helt rätt - det som ingen ser händer inte....:)

Dock skulle jag behöva en visning för hur en BURPEE ser ut (finns det ett annat namn?) så är jag definitivt på om att göra en sån för varje julgodis.

:)

MarathonMia sa...

Cattis: Krya på ryggen! Låter inte skoj alls!

Träningsglädje: ack alla dessa småutmaningar :)

Keron: både armhävningar, situps och burpees???

Marie: såhär: http://www.youtube.com/watch?v=c_Dq_NCzj8M

Emelie sa...

Mia, nästa utmaning :) Häng med på bikram nästa gång jag jobbar i Stockholm! Ja?? Och jag antar givetvis Träningsglädjes burpees-utmaning!

MarathonMia sa...

haha - Bikram. självklart! Kommer vara en go syn :D

Ingmarie sa...

Nu blev det ju ingen vattenlöpning... :-( Ska vi boka ny tid? :-)