Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

onsdag 21 april 2010

Vila är för mesar

...hade jag som statusrad på Fejjan häromdagen. Mest för att vara kaxig... Rune Larsson kontrade med “En dag utan träning är en dag utan mening” - det var en skön kommentar. Det finns många sätt att träna och vila på. Min vila brukar bestå av storstädning/däckbyte/köksrenovering – tar jag bort tid-för-träning fyller jag på med tid-för-annat-som-jag-annars-inte-hinner. Jag är rätt aktiv.

Fast ikväll ska jag göra det. Sitta still alltså. Jag ska läsa nya numret av Runner's World där min klubbkamrat Sofie har skrivit en artikel om transportlöpning. Och hjälpa dottern med läxan. Dubbel kvalitet för mig som därmed fyller mitt positivitetskonto maximalt. Kroppen kommer att vara still, hjärtat fyllas av glädje och huvudet arbeta kreativt.

Det är mina träningsvärksdrabbade ben värda. Dubbla Militärpass i måndags, långa backintervaller med IF Linnéa igår och ett konditionspass med Snygg-Johan imorse har satt sina spår.

Och som ett brev på posten fick jag mail av en NMT-kille "Vilar du aldrig?" Jo - mitt träningsschema är ju uppdelat i 3-veckorscykler med olika intensitet och VILA är superviktigt då träningen bryter ner och vilan bygger upp. Just nu busar jag ju hej vilt eftersom jag är utan träningsschema. Lyssnar på kroppen och gör det jag tycker är roligt helt enkelt.

Men hursomhelst. Ikväll - läsa Runner's World. Läxhänga med dotter. Och. Sova.


Vad gör du när du vilar?

5 kommentarer:

Miranda sa...

Åh! Jag har hört att jag har en stor bild publicerad i nya runners - missa inte den!! :D

Maria sa...

Jag hejjar på hurtiga Linnéaiter som tränar långbacke - nästa gång kanske det blir vätskestation ;o)

Carolina sa...

När jag vilar drömmer jag om att våga springa en halvmara...några tips till en som ligger runt 10-15 k's slingorna?

Tack för en bra blogg!

Ingmarie sa...

Städar, tvättar, fikar med kompisar, ordnar i garderoberna, handlar, bakar och funderar på hur folk orkar att INTE träna!

MarathonMia sa...

Miranda: check.

Maria: Vätskekontroll på träning - LYX!

Carolina: Klarar du att springa 15 km så grejar du en halvmara! Resten hejas du fram av publiken. Så här går det till: Du värmer upp löpandes i 3 km - kopplar på hjärnan efter det och springer 15 km, sedan säger du till hjärnan att benen behöver varva ner 3 km också - så är du i mål! Lätt va?

Ingmarie: Jag skulle vara skittrött om jag inte tränade!