Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 2 april 2010

Inför TEC 100 miles: Del 4. Teamet

"Bakom varje framgångsrik man står en förvånad kvinna" brukar det ju heta. Bakom denna långdistanslöpande kvinna står en förstående familj, två uppmuntrande barn och omedvetet peppande polare och arbetskollegor. Bättre bakgrundsteam kan man ju inte ha!

Ovärdeligt team är även klubbkamrater, arrangörer av loppet och funktionärerna. Inom ultran är funktionärerna superviktiga. När jag hjälpte till på TEC förra året kändes det som jag skapade en relation till löparna som kom "Jaha - nu är hon på ingång - hon vill ha Resorb, lakridsfiskar och te...". Loppen är intima och känslan av delaktighet är större än att bli serverad en kopp vatten på kortare lopp.


Under Täby Extreme Challenge 100 miles kommer jag att springa med min klubbkamrat och ultrabroder Staffan. Vi är ett team. Det var vi som grejade GAX 100 miles i somras. Idag på förmiddagen har vi planerat TEC in i minsta detalj. Det är vår grej. Vi vet vad vi vill och vad som passar just oss. TEC är dessutom en test för oss där vi ska kolla vad vi kan/vill äta, vad vi blir sugna på och hur våra kroppar reagerar - allt för att vara så väl förberedda som möjligt inför vår stora utmaning i sommar GAX Trans Scania 246 kilometer.

Vårt upplägg:
* Gå i alla uppförsbackar
* Springa på känsla och hålla koll på pulsen
* Börja fylla på med energi redan första varvet
* Dela upp loppet i 4 delar (som vi gjorde på GAX)
* Ha ett eget bord med grejer
* Byta strumpor och skor efter varje delmål (4 varv)
* Några få pacers kan bli aktuella efter 100 km (regel)
Min viktigaste teamspelare - Staffan. Här har vi sprungit ca 14 mil tillsammans. Foto: privat

Staffan och jag kommunicerar väl. Framförallt utan ord. Vi ser när den andre är trött, när pepp eller energi/vatten/salt behövs, när man ska vara tyst och behöver egna tankar. Vi tjatar inte. Vi bråkar inte. Vi ifrågasätter inte. Vi finns. Vi är.

8 kommentarer:

Le Raf sa...

Var kul!
Jag kommer att vara med som funktionär på morgonen och en del av natten. Lite Ultra blir det också för mig, fast inte som jag hade planerat det.
Jag kommer inte att tjata, bråka eller ifrågasätta er, om ni inte vill det, men kommer att finnas där om/när ni behöver det.
Lycka till.

Snabba Fötter sa...

Härligt att det närmar sig! Det är inte omöjligt att jag kommer upp till byn nästa helg och då kanske jag tittar ut till er. Vi får se om ni behöver pace.

maria (intothewild.se) sa...

vad underbart det är när man hittar sin jämlike! Ni kommer att göra stordåd! Hoppas verkligen att banan är ok och inte för slabbig...

Mikael Björk sa...

Ni ser oförskämt pigga och glada ut efter 14 mil. Tyder väl på att man är nöjd med varandra? :-)

askan sa...

Ska bli spännande att följa er hela vägen till målet i sommar. Visste du förreseyen att jag ser GAX transscanias målgång hemifrån, just nu, genom mitt fönster. Södervärns vattentorn, Pitten i folkmun, lyser vacker om natten som en fallos in i mitt sovrum. Behöver ni målbild kan jag mms:a en livebild av ert stora mål anytime.

Maria sa...

Mia och Staffan - läste att ni skulle ha ett bord. Då jag anmält mig som funtionär till TEC och inte riktigt vet vad de kräver av mig. Men om det är så att de ej behöver ha min hjälp eller om jag får dispens att "ta lite ledigt" så står jag gärna och sköter om ert bord och hejjar och peppar varje gång ni passerar mig och bordet! Skulle kunna boa in mig bra där runt bordet och så fort ni vill något så dansar jag efter er pipa :o)

Skulle det vara OK för er i såfalla?

Jag vill så gärna stödja mina goa löparkompisar på alla sätt jag kan (när man själv bara får springa 1 km!!!!).

Min plan är att åka med Linda till Täby om inte TEC vill att jag ska vara där i tidig gryning.....

Glad Påsk!

Vi hörs!
Kram kram

Kalle sa...

Hej Mia och GLAD PÅSK!!!
Var i dag och provsprang 2 varv av TEC-banan. Efter den kalla natten så var banan rätt OK efter första varvet. På andra varvet vart det både blötare och mer lerigt. Finns ju fortfarande både snö och is kvar i skogarna varav en del INTE kommer försvinna till nästa helg!
Arr. Jan S. gjorde sitt bästa och var ute och knackade is och så kommer solen☼ göra sitt:-).
Så vissa partier kommer bli bättre men andra troligtvis t.o.m värre.(vattenamlingar, lera, isfläckar etc.)
Jan S. diskuterade med löparna om några omläggningar av banan. Dels i slutet(cykelbanan istället för den smala skogsstigslöpningen) och efter 4,4 km.(tror jag)(väg istället för skog?). Några var positiva till den ev.lättare men tråkigare bansträckningen.
Men som sagt var, jag vet inte hur det blir och om det de spelar någon roll för er minutiöst noggranna planering.
100 miles lär det bli hur som helst:-)

MarathonMia sa...

LeRaf: Litar på det!!!

SnabbaFötter: JA - vad vore 100 miles utan din och Saras support? Om du inte dyker upp in persona - så tar jag och Staffan fram dig och Puman i tanken!

Maria: Javisst ja - banan... :/

Mikael: ja. och nöjd med sig själv.

Askan: Gottja! Målbild - me like! Men kanske jag får vänta till efter TEC så jag har rätt målbild vid rätt tillfälle. Undrar just vilken fallos symbol jag kan hitta i Täbyskogarna...

Maria: Mina instruktionslappar kommer vara pedagogiska - klart du får serva oss! Det är inga problem att hålla reda på båda då alla kommer rätt spridda in i depån.

Kalle: tack för att du kollar åt oss! Jag har hela tiden varit beredd på lera och vatten - men välkomnar nog en tråkig cykelbana - jag har ju sällan tråkigt...