Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 14 maj 2010

The first annual Ken Birthday Run

Det finns två sköna lirare, vi kan kalla dem Max och Nisse, i vår klubb. Att de tillhör klubben ser man på träningskläderna. De är inte med på de ordinarie träningarna utan kallar sig postordermedlemmar. Men tränar gör de! Och är med, eller anordnar själva de sociala sammankomsterna med gänget.

Anneli, jag, Ken, Karin, Niklas och Masse. Foto: Masse

Just dessa två lirare sprang jag och Ken på när de stod och pustade ut med Duracell-Karin vid kanten av Västerbron igår. Glada tillrop - och javisst hängde de med och plockade upp Anneli för ytterligare löpning - vi sjöng "Ja-må-han-leeeva" löpandes för Ken som så passande fyllde år på Linnéadagen. Max och Nisse är rappa i kommentarerna, dissar och hissar varandra hela tiden och är fenomenala på ordbaisseri. Det tog inte många sekunder innan "The first annual Ken Birthday Run" myntades - nu gäller det att hålla i traditionen och köra nästa år igen!

Tillsammans körde vi sedan tillbaka över Västerbron allesammans och körde sightseeing på Stora Essingen (som bjöde på mycket backar!), släppte efter hand av en och en tills jag och Anneli blev ensamma kvar och utforskade Lilla Essingen, som var helt flack.

Mycket prat om form och Stockholm Marathon. Detta, tillsammans med alla tankar från inspirationskvällen, gör mig ännu mer övertygad - Jag vill verkligen springa loppet! Fnular vidare på en lösning...

6 kommentarer:

anneliten sa...

Får man vara med på the second annual Ken Birthday run nästa år? Trots att man inte känner Ken? Känner mig svältfödd på gemensamma rundor de senaste månaderna och inser att det är något jag på kort tid kommit att gilla.

MarathonMia sa...

självklart! Vi ser till att fixa till en ny social jogg inom kort så att du inte svälter ihjäl ;)

Maria sa...

Liten fundering på din desperation om att vilja springa SM. P i klubben annonserade tidigt för mig att hon var gravid och inte skulle springa. Du kan väl höra med henne hon kanske har kvar sin plats.

Andra ska kanske inte lägga sig i (jag alltså) men hjälp på traven är vl inte olagligt ;o).

Nix sa...

Mäh!
Jag har ju visst varit med på träningarna!

Tre gånger.

MarathonMia sa...

Maria: Desperation... :) jorå. Jag är i rätt bra marathonform och vill gärna köra en mara innan GAX i augusti. Tyvärr är jag bortbokad i juli när Båstad maraton går - annars hade jag valt den.

Jag vill springa i mitt namn - om det går att skriva över och att jag köper någons plats är det helt okej. :D Som sagt - jag undersöker saken...

MarathonMia sa...

Nix: jajusste