Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 28 maj 2010

Frank Andersson blev imponerad!

...av mina nya skor!

Eller nu ljög jag faktiskt. Jag stod och väntade på coachen igår när vi skulle på träning och Frank himself kom gående. Var ju tvungen att fota! Han kollade inte ens in mina nya skor.

I onsdags hade jag ett event i city, passande nära Runner's Store... undrar-hur-det-kommer-sig ;). Passade på att byta några ord med min stora idol Emelie Andersen och skulle prova ut ett par nya Asics DS Trainers till maran.


Testade ett par Nike. Hängde av mig kavajen och sprang fint i kjol och strumpbyxor...

...och valde till slut ett par Adidas AdiZero Tempo. Adidas motsvarighet till Asics DS Trainers. Fick nöjet att provspringa Adidas för första gången igår.

Utvärdering
Mycket lätt, skön sko för att vara en maratondojja. Den är luftig och har inga onödiga sömmar. Den är smal över "midjan" på foten vilket passar mina ganska smala fötter väl. Trots detta är de rymliga vid tårna - både på bredden och längden *vift-vift*. Baksidan av skon upp mot hälsenan är betydligt tunnare än DS Trainers och var riktigt följsam. Jag gillade det då mina Asics får ett gnugghål från min häl efter ett tag. Jag vet att man inte ska springa maraton i nya skor, men jag får sällan skoskav så jag testar dessa de kommande passen och tror klart på att de kommer att få vara mina maratonkompisar. Det var exakt likadana skor som Kattis kutade milen i på sub 40 i tisdags. Kan inte gå fel!

Jag har alltid varit en Asics-lover men har nu både Saucony, Nike och Adidas som utfyllnad i min skopark.

Vilka skor får pryda dina fötter på maran?

10 kommentarer:

Tobias sa...

Klart du ska köra maran i dina nya Adidas, kan inte gå fel. Jag hade bara värmt upp 1 km i mina nya Adidas förra året innan maran och det gick ju över all förväntan!

Fast i år tror jag det blir samma (numera insprungna) Adidas som får sitta på fötterna. Fast man vet ju aldrig vad man hittar vid nummerlappsutdelningen... ;-)

Evelina sa...

Jag ska springa i mina Nikeskor (modell unknown). Blir sista tävlingen för dem sen är de slut, skulle vilja ha nya redan nu men vågar inte göra som du och springa i nya skor, så jag hoppas de håller ihop :).

Kommer belöna mig med ett par fina nya efter ett väl fullföljt marathon.

Jossan sa...

Jag kommer springa i mina nya New Balance 760
sprang in dem på Göteborgsvarvet och de är suveränt sköna!

Carina sa...

Bra skoval!!! Jag älskar mina Adidas Adizero Ace som jag kommer att kuta maran i. De är kanske inte så nya och vita men det får gå ändå:-).

Kattis sa...

Bra val, du kommer flyga fram som vanligt ;-)

Måndagsbarn sa...

Ja, det är ju frågan det. Kanske blir det mina rosa sneakers eller så blir det nyinköpta kasslersandaler. Hur som helst så blir det hejarvänliga dojor.

Jojje sa...

Du skulle ha bett Frank att visa hur man gör en äkta halvnelson! (Det plötsliga och oväntade greppet han vann VM i brottning med 1977)

jumper sa...

Adistar Comp 4 (240 gram i storlek 46)

Jens sa...

Saucony fastwitch. Det skönaste jag satt fötterna i.....

Jenny sa...

Adizero här också! Älskar dem!