Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 11 maj 2010

Det är något speciellt med broar...

...och blå himmel.

Aldrig är väl staden så vacker som när man springer över Västerbron i vackert väder? Aldrig har väl en tusing på Årstabron kännts så lätt? Det är verkligen något speciellt med broar, utsikt och fint väder.

Idag var vi två grupper på träningen. Ett gäng som skulle köra tusingar över Årstabron och Anders och mitt gäng som skulle köra backintervaller.

Vi körde ett annorlunde upplägg. Värmde upp från Zinken, genom Tantolunden och lugnt över Årstabron. Körde lite löpskolning över på andra sidan tågspåren via den lilla bron. Här körde vi 4xkorta branta backar. Sedan tog vi en snabb tusing över bron och körde 4-6xlite-längre-flackare backar. Det blev ett roligt pass där min SUM-partner Kalle visade sig vara starkast (Han körde Lidingö Ultra 50 km i lördags, 33 km TSM i söndags och kutade om mig i backen. Jag skyller på mitt onda pekfinger...). Testa själv att blanda intervaller för en omväxlande träning. Och av bara farten tog jag min tusing över Årstabron på 3:59. Fast jag hade lovat att vara farthållare i 4:20-fart. Men det är något visst med broar, medvind och blå himmel.

Efter nedjogg, några situps (100 närmare bestämt) så bestämde jag, Stekaren och Ken oss för att jogga hem. Himlen var fortfarande härligt blå trots att klockan hunnit bli åtta. Jag passerade Västerbron för andra gången och njöt verkligen av att se Kungsholmen därifrån.

Det är något speciellt med broar. Och fint väder. Vilken är din favoritbro?

10 kommentarer:

Carina sa...

Jag kan bara hålla med, jag gillar också Årstabron. Har kört mina livs snabbaste tusingar där!! Supersnabba tusingar!!!

Fredrika sa...

Årstabron är svårslagen. Älskar den.

Anonym sa...

mmmm den är fin! ... händer att jag längtar till farstubron ;-)

/Bernt

maria (intothewild.se) sa...

vilken broafton det var igår! Jag tog mig över tranebergsbron, bron till stora essingen, bron till lilla essingen och lilla västerbron! Dock inte i 4-mintempo. ;) Men det var en underbar kväll!

Louise sa...

Bro eller inte bro - en tusing på 3:59 imponerar stort!!

Maja sa...

älvsborgsbron!

Anonym sa...

Broar är väl helt ok, så länge det inte är Älvsborgsbron i 18 sekundmeter sidvind...

Marre sa...

Inte är det då Västerbron andra varvet på maran i alla fall! ;-)

Jossan sa...

ja visst är det härligt med broar.
Jag sprang Tranebergsbron i solskenet igår! Annars gillar jag också Årstabron!

/B. sa...

Lite sent men broar... liljeholmsbron, essingebron, alviksbron, gångbron över lillsjön, solnabron, karlbergsbron, västerbron
Berras-bro-runda.

Inte för att jag gillar broar men en löprunda utan västerbron går ju inte att få till.

/B.