Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 20 maj 2010

Livet är verkligen en berg-å-dalbana...

...fast nu sitter jag i DiscoJet, Fritt-Fall och Spöktåget samtidigt!

Döm om min förvåning när jag först får ett kryptiskt sms av Kattis. Jag ska springa maran i kråsblus... och sedan en eftersändning.

Det hela började i höstas när vi satt och "planerade" 30- och 40-årsfester och jag sa att jag inte skulle springa Stockholm Marathon, även om jag hade ett mål att köra 3:39:59 någon gång under 2010 (satte målet 2005). Eftersom jag fyller 40 helgen efter maran "skyddade" jag mig genom att inte anmäla mig. För tänk om jag inte skulle nå mitt mål innan 40? Skulle jag bli besviken? Eller skulle jag som vanligt bara bevisa att det går att ändra på uppsatta mål? Flytta dem lite framåt? Min ultra kom-ju-liksom-emellan. Och jag har ju-liksom-hela-året-påmig... Och är det inte lite väl nära inpå TEC?
En riktig kompis! Bus med kråsblus - vifårvälse! Cyberkramar!

Tydligen en dålig ursäkt. Och det är nu förvåningen kommer för imorse när jag tömde brevlådan efter min Berlinresa låg det på riktigt ett startbevis - visserligen med felstavat efternam (förlåter dig för denna gång) men ändå! Maria Thompsen ska springa Stockholm Marathon 2010. Och jag har faktiskt anat detta tidigare och sökt i startlistan men inte hittat mig... nu förstår jag varför.

Jag blev skitglad, överlycklig och lättad att jag inte köpt någon annans startplats. Nu kastas jag runt i DiscoJet och brottas med tankar som "shit det är bara drygt 2 veckor kvar! Är jag i rätt form?" till att bli hissnande glad som Fritt Fall. Sen kastas mina känslor raskt in i Spöktunneln och jag blir rädd. Rädd för fart, rädd för att prestera - rädd för att inte ha kontroll över min förmåga för en stund... och så tillbaka i total lycka. Jag kan ju göra en rolig grej av det!

Jag ska springa Stockholm Marathon. Tack Kattis & Co- vill bara meddela att jag korrigerat mitt namn och lagt till klubbtillhörighet hos Sthlm Marathon...

För ska jag springa maran ska det vara rätt - med eller utan kråsblus... och gör jag det på 3:39:59 är det bonus. Annars får jag ju flytta fram målet något. Eller hur!

22 kommentarer:

Miranda sa...

Åh vad kul Mia!! :D

Elin sa...

Vad kul :-) Du kommer fixa det galant du är ju VBM :D

Tobias sa...

Ha Ha, det var ju riktigt kul gjort!

Grattis till förmånen och lyckan att få springa Stockholm Marathon även i år! Du kommer krossa 3:39:59!!

anneliten sa...

Inte vilket lopp som helst i kråsblus! Grattis och lycka till!

Andréa sa...

Vad kul! Lika fantastiska vänner som mig har du! (Jag fick ju en garmin i födelsedagspresent!)

Och det där målet är jag nästan bombsäker på att du klarar faktiskt!

Cilla sa...

Yeay!! Vad kul - och vilken härlig kompis! :-)

Daniel sa...

Spännande och jättekul!!!
Bekymra dig inte över formen, du verkar alltid var i form ju ;)

Jonna sa...

Men shit va häftigt! Jag längtar till den dagen då jag kommit halvvägs till var du är idag.. haha.. om jag någonsin kommer ens dit.. :) Lycka till i Sthlm!

Sandra L sa...

Klart du kommer under 4 timmar! Jag tvekar inte en sekund på det.

Grattis och lycka till!

Anna (Orka mera) sa...

Å vilket roligt bus och vilka trevliga vänner!! Klart du är i form, kan du vara något annat? Det kommer gå hur bra som helst!!!

Marre sa...

Vilken härligt present! Du är ju självklart i form, annars kan du ju bara se snygg ut hela loppet i din kråsblus.

Louise sa...

Finns det knytblusar i funktionsmaterial, tro? Kanske annars en potentiell marknad för oss 40+are som inte behöver dölja att vi med allt större marginal är närmare 30 än 20... ;)

Jossan sa...

haha vad roligt Mia! Vilken överraskning!

jumper sa...

Törs man fråga hur det gick till? Finns det ett antal platser reserverade för särskilt ömmande fall, eller hotade dina välgörare att spränga Stadion i luften om du inte fick starta? Hur som helst: Lycka till!

mia sa...

Jumper: Mina vänner anmälde mig redan i september så jag behövde inte spänna mina muskler det minsta! :) lycka.

Evelina sa...

Åh vad glad jag blev för din skull!

Haha, först läste jag 3:59:59 och fattade inte problemet, den tiden gör väl du i sömnen? ;) Nu tror jag iofs inte 3:39:59 är några större problem heller. Supermarathonmia!

Kör hårt!

Sirpa sa...

Oj oj oj! Vilka fantastiska vänner! Och vad DU måste vara en trevlig prick - som har så fantastiska vänner;-)
Lycka till! Ska spana efter kråsblusen i fältet...*ler stort*

kritan sa...

..du borde ha en stående startplats i det där loppet!

.. och 3:39:59 det fixar du galant :-)

Ingmarie sa...

Åh vilken härlig överraskning! Shit vad kul och naturligtvis kommer det att gå BRA!

Camilla sa...

Kråsblus, kråsblus, kråsblus! Snälla.... ;)

Pernilla sa...

Vilken rolig grej och smart drag att stava lite fel =)

Det här fixar Du!

(Hela jag ler åt upptåget fast klockan är jätte, jättesent..)

Carina sa...

Helt galet kul ju!!! Bästa bus Kattis!! Me like!!