Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

lördag 25 september 2010

Sockerkaksmetoden

Råkade vakna en hel timme innan klockan ringde imorse, hade inte lust att ligga kvar i sängen - det bygger ju ingen SuperWoman direkt.Anammade ett häftigt tips jag fick i veckan. Det var Malin som berättade att hennes mamma brukade slänga ihop en sockerkaka och ställde in den i ugnen medan hon gick ut och sprang milen. På så vis hade hon press på sig att kuta snabbt och hinna tillbaka att ta ut kakan.

Jag slängde ihop en kladdkakesmet, svidade om till löparkläder och ställde kakan i ugnen. Jag hade exakt 35 minuter på mig att kuta. Det var ingen mil som stod på schemat halv 8 en lördagmorgon före frukost, men jag fick ihop 6 njutbara kilometer i ett höstvackert Stockholm. Vid halv nio hade jag hunnit baka, tvätta en tvättmaskin, rehaba och duscha - bara att glida ner vid köksbordet och äta frukost och läsa DN medan kladdkakan svalnade. Den skulle sedan rädda mig Fredrik och Malin på Lidingöloppet. Mer om det sedan - här kommer något viktigare, nämligen receptet på kladdkaka (ifall ni vill kuta milen på 35 minuter!)

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl smält smör

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker - rör ner i äggsmeten. Häll i de smälta smöret. Ta en form med löstagbar kant eller använd bakplåtspapper. Kakan ska bli ganska tunn. Grädda i 35 minuter. Låt kakan svalna. Den är superkladdig och kola-aktig - gör sig bäst när den fått stå ett par timmar i kylen. Yummie!

6 kommentarer:

Märtha Louise sa...

Nam! Jag är inte fullt så snabb (ännu) men man kan ju alltid ta en kortare runda.. ;)

Anonym sa...

Hahaha,
det där var ju det bästa jag har läst på länge. Snacka om supereffektivitet. Och det är som ett kinderägg...tre saker i ett:
Kladdkaka
Löpning
Välbefinnande (löpning+kaka efteråt)

Ha en fortsatt skön söndag :)
/Karin

Emilia sa...

-det bygger ingen superwomen direkt...
Kockren kommentar! :)
Ska tänka på det nästa gång jag har svårt att ta mi upp ur sängen! :)

Louise sa...

Den kladdkakan gör jag också sedan 30 år tillbaka! Bästa kladdkakan ever! :)

Anonym sa...

åhååå du har börjat med kolhydrter igen...

Sirpa sa...

Det är ju precis det sömn gör - bygger en superwoman!
Det är mitt argument att ligga kvar ha ha.
Kram