Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

tisdag 28 september 2010

En dag i MarathonMias liv...


Vaknade upp vid 7-tiden imorse och hade 24 nya timmar att fylla. Fantastiskt!

Jag befinner mig på Västkusten, två mil norr om Strömstad närmare bestämt. Hummerfisket startade igår, när jag jobbade lade grabbarna ut tinorna, men imorse ville jag följa med ut i båten. Jag ägnade min första vakna timme åt en fantastisk soluppgång på havet. Tyvärr var våra hummertinor tomma - men det beror nog på att jag var med i båten. Tydligen bringar kvinnofolk otur vid hummerfiske.

Efter grötfukosten jobbade jag utan avbrott i 5h och 20 minuter. Under en telefonkonferens satte jag telefonen på "mute" och fixade till en omelett och grönsaker, stod vid köksbordet på landet och körde lite rehab med gummiband. Det gäller att vara effektiv. Hann lyssna in och rapportera av.


17,56 kilometer i skog och på landsväg. Fantastiskt ljuvligt.


Sent på eftermiddagen tog jag mig en löptur. 17,5 kilometer med hög luft, klarblå himmel och bara jag ute. Och så kantarellerna förstås. Kutade snabbt hem och hämtade papperskasse och bil och åkte tillbaka och fick med mig 5 liter gyllengula kantareller. Stekaren och Styvfar som spelat golf hela dagen kom hem och fixade middag. Ingen hummer dock...men väl Strömstadräkor och havskräfta.


Glad och lycklig i min ensamhet. Mina fantastiska kompressionstights är värda varenda krona, grymt bra för lår, hamstring, rumpa och knän.

Nu sitter killarna och kollar på fotboll och jag jobbar andra skiftet. Jag ägnar 3 dagar på landet åt att jobba ikapp mig med saker som jag helt enkelt inte hunnit med på kontoret - allt är inte roligt, men jag älskar känslan att stryka saker på listan så det övervinner all tråkighet. Just nu står även en kastrull fylld med räkskal och vatten och puttrar på spisen. Det blir supergod fond att ha till räksoppa eller fiskgryta framöver. Sånt sköter sig självt när jag jobbar.

Effektiv tid idag:
Arbete: 9,5 timmar
Löpning: 1h 41 minuter
Plocka svamp: 40 minuter
Laga/äta mat: 1,5 timmar
Rehaba: 15 minuter
Dusch och fix: 35 minuter
Tid för tända ljus och mys: 2 timmar
Njutning och livsglädje: 24 timmar

Investerar du din tid väl?

11 kommentarer:

Elin sa...

Vilken härlig dag du haft :-) Nu förstår jag vad du menade med paradiset :D

Emelie sa...

Skickade dig ett litet tack i min blogg - du är en stor inspiration och höll mig dessutom i skinnet på mitt första lopp :)

Liza sa...

Söta öde vilken toppen dag! :)
Men lång! Är du vaken så där länge varje dag? Själv drar jag timmerstocker redan då klockan slår 22 och har trots det svårt att komma mig ur sängen klockan 07...

Louise sa...

Jag var med o fiskade hummer härom året, men vi fick inga - bara krabbor i tinorna. Sällskapet bestod mest av smålänningar (jag bor där sedan några år tillbaka) och här säger man att något "krabbar" när det inte går som det ska. Då kunde vi alltså säga att vi fiskat hummer, men det bara krabbade sig! Hihi!!
F.ö. låter det som om du hade en skön dag!

MarathonMia sa...

Elin: Många svampar blev det!

Emelie: Tack för att jag fick hänga med i Falsterbo!

Liza: Jag är varannan-natts-sovare :) När jag kör militärträning blir det 6 timmars sömn, annars 8.

Louise: Ja här krabbade det sig också - vi fick en stor krabba i en tina som vi faktiskt kokade igår. Helt okej. Inga humrar idag heller, måste ut en bit.

Sara sa...

24 timmars njutning och livsglädje, precis som det ska vara! Härligt!

10Sekunder sa...

12 km löping 1:10h
trattkantareller
vedbärning me hjälp av 2 åring och 4:a åring

Frykenmo sa...

Upp 05:15, jobb hemma 17:30, mat, bollibompa, natta barn...diska och fixa, klar 20.30-21:00 SEDAN ev en löptur.
Känns som jag behöver se över lite:-)

Kanske ska ta ledigt en vecka och bara köra egentid med två tre pass per dag....känns lockande.

MarathonMia sa...

Sara: Livskvlitet

10 sekunder: Vardagsmotion skall icke föraktas!

Frykenmo: Effektivt - och visst skulle man få en vecka egentid med trippla pass, likaväl som man skulle få en vecka med-bara-barnen och ägna dem 100 procent, och en vecka att bara-beta-av-allt-på jobbet. Vilken tur att livet faktiskt går att balanseras och att vi har våra drömmar.

Anonym sa...

Hej underbara Mia!
Vart köpte du dina kompressiontights?

Må bäst!
Kram Lena

MarathonMia sa...

Hej Lena: Jag köpte dem här: http://www.supplystation.se/page_1243610811577.html

Vill inte ta av mig dem. 5 av 5 möjliga.