Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 13 september 2010

På gång sörru! Älskar måndagar

...och tydligen mina rutiner.

Efter allt för lite sömn i helgen och arbete söndag kväll var inställningen imorse - Just do it!
Så här ser min plain omelette ut... den jag skulle ätit till frukost.

Autopiloten var på, klockan ringde 04:55 och jag vaknade någon gång mitt i DN's korsord med gröten gott på väg ner i magen. Härligt mjuk och energigivande med en klick Kesella i. Shit - jag skulle ju äta omelett till frukost...

Eftersom jag älskar måndagar kan jag gott ha den som den är - jag kan testa nya frukostrutiner en annan dag... jag har inte bråttom någonstans, hehe *hehe*

NMT-instruktör Johan frågade min coach Ken var han hade sin partner under passet (Ken kräftgick iväg för han var lite snabbare)- "Han är på gång sörru" hördes Leffes stämma kvida fram under ryggresningarna. Vi skrattade gott eftersom det var Leffes första pass på evigheter. Efter träningen frågade Johan mig om hur min löpträning går och jag kved "Hon är på gång sörru" och det var DÅ, där och DÅ jag bestämde mig. Nu är jag färdigåterhämtad. Nu ska varje dag banne mig innehålla hamstringsrehab. Nu ska jag börja springa igen. Nu. Nu. Nu.

Men jag har inte bråttom. Ingenstans (bara SUM och Tjurruset...). Jag ska fortsätta att bygga en stark kropp och må bra. Jag önskar er en trevlig start på träningsveckan!

10 kommentarer:

Kävlinge Ultraintervaller 8 x 10 k sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna (Orka mera) sa...

Hej Mia! Ville bara tacka för hejaropen i lördags! Kom väl till pass där på slutet. Var rätt trött i benen men blev glad att se dig och lyckades pusha mig själv lite lite till ! Tackelitack! Och hoppas du njöt av sista gröten. Jag blir aldrig lika lycklig av omelett som av gröt :)

Jojje sa...

Med mindre kolhydrater blir proteinrikt och nyttiga fetter extra viktigt. Tips; ät KOKOSFETT som är ett mättat fett men som till stora delar har en annorlunda molekylstruktur än andra mättade fetter. Det gör att kroppen inte lagrar kokosfettet utan lätt kan omsätta det till energi! Mitokondrierna älskar det...Dessutom andra bra egenskaper..
Se;
http://www.paulun.se/page5504412.aspx

Anonym sa...

MEN Det skall inte vara silverpaketet på lilla affären! Det är processat kokosfett!! inte bra! Har just nu hjärtorka och komer inte på vad det rätta heter. Återkommer

/10sekunder

10Sekunder sa...

Måste dra tillbaka mitt förra inlägg. Kan inte hitta källan.

Däremot finns det massor intresant att läsa om fetter.Sammanfattningen är att Kokosfett är osannorlikt nyttigt pga längden på fettkjedjorna. Precis jom Jojje säger.
Colting och Dr Dalqvist har en lätt militant ton i sina inlägg. Mycket intressant och roligt att googla runt....

Jojje sa...

Det finns lite olika produkter ofta i glasburkar, t ex är Renée Voltaire Raw kokosolja mkt bra liksom Extra Virgin cocos (Aman Prana). Jag tar en tesked om dagen.

MarathonMia sa...

Kul! Karin Tri som bloggar på RW har fått tips av självaste Colting på typ av kokosfett och var man kan köpa. Jag ska höra mer med henne. Annars kollar jag Voltaire.

Anonym sa...

Någon som läst denna?

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172411759

/10sekunder

Ingmarie sa...

(Om du får många av denna kommentar så är det för att servern strular. Det är alltså inte jag som blivit senil...)

Härligt Mia! Så ska det låta! Kör så det ryker! Men bara lagom. ;-)

Ang. kokosfett så prova Cocosa.
http://www.mamut.net/somanordic/subdet40.htm
och http://www.mamut.net/somanordic/default.htm

Kolla även in supergrejen Udo´s choice; http://www.udoschoice.co.uk/

Båda finns i t.ex. välsorterade hälsokostaffärer.
Fiiiina grejer! :-)

MarathonMia sa...

Danke! Nu ska jag kolla cocosfetter! Skönt att delegera ut till er först som tipsar! :D