Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

fredag 10 september 2010

...och så cyklar jag!

Illustration: Paul Söderholm. Lånad från www.naturochmiljo.fi

Vad fan tänkte jag på? Räcker det inte med att vara heltidsarbetande mamma, flickvän, kompis och träna 10 timmar per vecka? Räcker det inte med 3 hårda Militärpass och 7 mils löpning i snitt per vecka? Var jag tvungen att svara "...och så cyklar jag också" när reportern från Sverige Springer intervjuade mig efter Nordic Military Training imorse?

Bara för att jag lärt mig pumpa cykeln, transporterar mig till träningarna med den och händelsevis råkar vara anmäld till Vätternrundan nästa år betyder det ju inte att cykling är en aktiv del av mitt träningsliv. Än.

Men nu blir det så. Har jag sagt det i TV så är det bara att leva upp till. Min hybridcykel kommer från och med nu att få vara med lite extra...

När det gäller passet i morse kan jag bara säga KÄRLEK. Vi var 37 taggade träningssugna, västprydda morgonadepter. Instruktör Daniel som jag blev "kär" i redan i våras höll ett grymt träningsupplägg. 6 grupper kämpade med varandra genom att parvis springa upp för skidhoppsbacken med däck över axeln, göra armhävningar, situps och benböj - däremellan lite vila. Kondition och styrka i kombination. Pepp och uppmuntran passet igenom. Det jag ääääälskar med Daniel är hans lugna instruktionsröst, sitt fokus på att VI ska göra övningarna rätt och att han lär sig namnen snabbt och ser till att vi peppas att krama ur det där sista ur trasan. I det här fallet är det vi som är trasor. Men shit vad kul det är. 75 minuter försvann alldeles för snabbt och blev över 80 minuters god fredagsmorgonsträning. Den bästa man kan tänka sig!


Missa inte TV-inslaget den 21 september på TV 4 Sport 21.45. Sverige Springer heter programet.

11 kommentarer:

Louise sa...

Det är bäst jag sätter mig framför TVn redan nu - annars kommer jag att glömma detta, och det vill jag ABSOLUT inte!

Unknown sa...

Fritidsproblem är inte bloggjoggarnas grej liksom så varför inte cykla ;)

Peace Love och Löparskor!

MarathonMia sa...

Louise: jag påminnner!

Jesper: hehe - kändes lite skralt att "bara springa och träna NMT" knas.

Anonym sa...

Det var helt fantastiskt pass med Daniel. håller med dig att han har styrka i sin röst! =)
Tack för din komplimang....
Ga i Dig// Sussi ala Sivan

marie är mitt namn sa...

Härligt att du ska börja cykla :)

Jag blir sugen på att damma av min racer och ta med dig på nån av mina favoritrundor - fast det får vänta tills i vår.

Ingmarie sa...

Skidhoppsbacke? Var?
Cykla är supersmidigt! Så länge man inte ska genom stan...

Heli sa...

Påminn så jag också kommer ihåg att titta!

Ullis sa...

Haha, vilken bra bild! Kanske ett cykellopp skulle ge även mig en anledning att börja cykla mer seriöst men vet inte om jag är lika modig att anmäla mig till Vätternrundan..

Karin sa...

Tack för support idag på halvmaran. Det var kanske inte mig du hejjade på, men jag tog åt mig! Det gav styrka!

MarathonMia sa...

Sussie: håller med! <3

Marie: Jag tänker börja härda rumpan redan nu. Härlig vårcykling ser jag också fram emot

Ingmarie: Fiskartorpet - gott om mygg - och en liten sjö att bada i ;)

Heli: loooovar!

Ullis: Det är lättare att sätta igång träningen om man har mål - helt klart. jag är ju ingen cyklist men avståndet skrämmer mig inte. får väl springa med cykeln i värsta fall.

Karin: Jodå! Jag hejade så jag blev yr i skallen - hann inte med att komma ihåg alla namn, men blir ju extra glad när jag känner igen folk som kutar förbi! Bra jobbat!

Marre sa...

Wow, börjar Sverige Springer igen! Lycka! Jag lovar att sitta bänkad och kika på dig!