Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 23 september 2010

Meningen med saker (och livet?)

Jag tror att det finns en mening med allt. Hade livet varit en jämn lycka/plåga/börda hade det inte varit skoj. Det är nyanser, toppar och dalar som får mig levande. Det är möjligheter och tillfälligheter som gör det till ett äventyr. Och alla dessa möten med människor berikar mig.

Jag startade dagen som Effektiviteten själv. Jobbade hemifrån på förmiddagen och betade av fler saker än tänkbart möjliga på listan. Alla jag ringde var anträffbara, mailen jag skickade fick jag svar på direkt – allt fungerade – check, check, check. Samtidigt hade jag fixat 7-tiden i tvättstugan och hade hela sommarstugesängkläderna tvättade och upphängda för tork i rasande fart. Check-check-check.

Jag fick en fantastisk Superfood-sallad på Cura Kafé. Foto: privat

Innan jag tog mig tillbaka till kontoret för omgång 24 i administrationsdrabbning så hann jag luncha med Ingmarie och Camilla. Helt fantastiskt gott var det som utlovat på Cura Kafé, Ingmaries favvoställe på S:t Eriksplan. Superfood i kubik och jag trippade iväg med lätt, mätt och belåten mage. Vi pratade förstås löpning och utmaningar.

Förutom sallad och soppor hade Cura Kafé RIKTIGT surdegsbröd, inte någon billig kopia från Internet ;). Jag höll mig till två skivor. Foto: privat

Heh - Utav en händelse kom vi in på cykling och klassikern. Och det finns en mening med att Camilla skulle hinna luncha med oss mellan sina PT-pass och cykelinstruktioner – för hon har ett par längdskidor som hon tänkt åka Vasaloppet på. Hon ångrade sig efter 3 km träning och har tänkt i evigheter att lägga ut dem på Blocket. Jag har tänkt i evigheter att jag ska gå in på just Blocket för att köpa mig ett par. Camilla vägde lika mycket som jag gör nu när hon köpte dem – så... jag ser inget annat än att jag ska köpa dem. Och därmed också åka Vasaloppet. Vätternrunda-anmälan och cykel finns redan. Så en klassiker blir det!

Nej - jag startar inte med Lidingöloppet på lördag - men jag är där och hejjar. Vi står vid 22 kilometer ungefär. Vinka gärna :) - Ska du springa Lidingöloppet?

11 kommentarer:

Emilia sa...

Den där salladen såg riktigt smarrig ut! :)
En klassiker, vad roligt, blir kul att följa här!

Jonna sa...

Kul, då kanske jag kan få syn på dig i verkliga livet och inte bara här på bloggen. Jag ska också göra en klassiker och börjar med vasan :) Lycka till!

jumper sa...

Nej, jag hejar i år, fast på ett annat (tidigare) ställe än du. Förresten sprang jag förra året men var alltför långt bak i fältet för att bli påhejade av dig... precis som på Stockholmshalvan senast. Du har för möe myrer i kröppen, mänscha!!

Camilla sa...

Tack för trevlig lunch! Numera är det inte bara Ingmaries favvo-ställe, utan även mitt. Men det var såklart hon som introducerade...

Heli sa...

Nej jag ska inte springa Lidingöloppet, men ska anmäla mig till nåsta års Tjejmil :-)

Kram

Löpning & Livet sa...

Roligt! Jag hade tänkt göra en klassiker innan 30 men nu blir det nog tajt med tid :) (Om inte året jag fyller 30 går bra också)

Inget lidingö tyvärr :( jag kommer gråta en skvätt.

Heja hårt! :)

Pernilla sa...

Jag ska springa o kommer behöva massa pepp. Har inte sprungit på en månad pga bristning i vaden. Jag ska oxå ta klassikern men vet inte när.
Ses på lördag. Jag kommer att ta god tid på mig att löpa de 3milen.

Ulrika sa...

Ska bli väldigt kul att följa din väg mot Vasan. Jag åkte förra året så vet vad du har framför dig.. ;-)

Frida sa...

Kul med klassikern!! Jag avslutade min premiärklassiker i och med vansbro i somras.

Min utvärdering av de olika grenarna är att Vasan är klart roligast, Vättern mest social och galnast (känns knäppt att vara en av 20000 runt en sjö i regn en mörk natt i juni -fast du är ju van knäppare saker än så), Vansbro är ingen riktig klassikergren (när jag helt otränad i simning kan göra det på 1,20 utan träningsvärk känns det för futtigt) och Lidingö klart jobbigast och mest träningsvärksframkallande!!

Vi får se om utvärderingen står sig efter mitt andra lidingöloppet som avverkas imorgon, med något mer backträning i benen... Jag ska vinka om jag ser, extra energi är alltid välbehövligt!!

Ska bli jättekul att läsa om hur du upplever klassikern och hur du tycker om de olika grenarna!!

MarathonMia sa...

Emilia: Och då var det ändå en snikvariant på den vanliga salladen som de sålt slut på - den var gudomlig!

Jonna: kul! Jag hejar på alla imorgon - hoppas det hörs!

jumper: Men du hejar bra!

Camilla: jag går tillbaka dit så blir det kanske mitt favvoställe också :) nära hem!

Heli: Way to go girl - då springer du med mig i november en sväng :)

Andréa: Inte gråta. Livet är underbart!

Pernilla: Lycka till och hoppas vaden håller och att mina rop hörs!

Ulrika: Kommer helt klart att fråga om tips!

Frida: Lajbans! Jag har hört andra som sagt att LL är värst. Jag tror Vasan...

Marre sa...

Vad kul! Eftersom min Klassiker nu blev pajjad i och med ryggskott och inställd LL så kör vi samtidigt. Heja, heja! Missade dig igen i lördags fast vi måste ha stått på ungefär samma ställe. Grrrrr.