Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 16 september 2010

Hur man vet att man hör ihop

Sökandet efter en partner, en att dela utmaningarna med påverkas i stort av doften. Enligt Nils Simonson, Hjärnkirurg och uppskattad talare, så är det kvinnan som "väljer" sin partner utifrån dennes doft. Alla uppfattar vi dofterna olika, och vår partner uppfattas som attraktiv när näsborrarna skickar vidare positiva signaler till hjärnan av det som nosas upp.

Idag var det ingen som misstog sig när jag valde min partner. Grymma Virva och jag körde första styrkeövningen liggandes i hundbajs. Vi fann liksom varandra i en kväljande stank och geggiga ryggar. Urrrk. Megaurrk. Vi fick springa längst bak i de två kolonner av 40 taggade NMT:arna som fortfarande doftade nytvättade kläder.Jag tycker att hundar ska bajsa direkt i påsen - precis som bilden uppmanar...

Passet igenom letade vi febrilt efter en vattenpöl att tvätta våra västar i och kunna gnugga av tröjryggarna, men de lös med sin frånvaro. När man som mest behöver dem...suck. Dagens instruktör - norrmannen Ole Gunnar, lät sig inte imponeras av oss utan höll sig långt ifrån. Likaså snabba Eric och Starka Mats som flydde fältet efter att ha legat bredvid oss i plankan. Det var Virva och jag. Mer sammansvetsade än ett förälskat par - riktigt ihopgeggade och utstötta. Det är nu jag kan samla pluspoäng på jobbet genom att hänga upp träningskläderna på tork vid skrivbordet. Moahahaha!

Hur doftar du idag?

7 kommentarer:

Elin sa...

kan inte göra annat än att le när jag läser detta inlägg :-)

Virva sa...

Åhh! Tänk att när lyckas bli omnänmnd i en fin blogg så ska det ha med bajs o göra :-)

DrAnnika sa...

Vad ska man säga.... Bajs och NMT - det kan knappt bli bättre!!
Idag luktar jag.... endorfiner!! :) Ingen NMT men likväl ett gympass med personlig vinst!
Ha en fin helg - förhoppningsvis UTAN hundbajslukt! :) *kram*

jumper sa...

NMT är....

Emilia sa...

Det var iaf en rolig historia att höra :)!

Cattis sa...

:) jag har följt din blogg ett tag nu, men aldrig kommenterat. Jag gilar den och att få följa dig och din träning. Det är mycket inspirerande för mig.

Nu har jag två frågor. Jag undrar hur myckte det kostar att ha dig som coach? Och Har du coachat via nätet någon gång?

Mvh Catharina

MarathonMia sa...

hehe - NMT är... vad man gör det till.

Cattis: Tackar! :) Maila mig på marathonmia@gmail.com så snackar vi vidare!