Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

söndag 26 september 2010

Förlåt Military Fitness


Usch. Jag gjorde något igår som jag fortfarande skäms över. Därför lägger jag ut en officiell ursäkt till Military Fitness!

Jag älskar ju som bekant militärträningsformen och har tränat med Nordic Military Training i 2 år. Vi brukar ibland stöta på en konkurrerande verksamhet som heter Army Fitness när vi tränar. När vi passerar varandra brukar vi unisont säga "Godmorgon kamrater" och visa oss lite extra starka. Lite extra tuffa. Lite extra många. Samhörigheten växer och vi blir ett team. Lite vi-mot-dem och Röda-vita-rosen. Lek för vuxna. Med glimten i ögat.

Konkurrens är bra. I alla verksamheter.

Men så igår när jag som bäst stod och hejade på Lidingöloppet så passerade en snabb kille uppför backen och jag vrålade "Kom igen - faaaan vad grym du är!" och så såg jag att han hade texten Military Fitness på bröstet. Jag kopplade tyvärr till den lilla tävlingsdjävulen som ville vara lite bättre ute i LillJansskogen [läs NMT vs Army Fitness] och tillade.... "eller inte föresten".

Killen flinade och sa "Jo - jag är grym!". Klart han var. Det var alls inte meningen att säga "eller inte föresten". Military Fitness passerar inte oss på Östermalm, de huserar på Västkusten.

Förlåt! Ni är skitgrymma. Snygga tröjor har ni också!

25 kommentarer:

Fröken Strävan sa...

Äsch, klart dom fattar, dom vet ju att dom är
grymma :-)

Ville bara säga att jag blev så jäkla peppad och glad när jag såg dig stå o heja vid banan! Jag läser alltid din blogg som är så himla inspirerande, så vi har ju någon slags en-vägs-relation och jag liksom spontan-vinkade ungefär som att du skulle känna igen mig. Eh, kanske inte helt klartänkt just då, men supertack för peppningen i alla fall :-)

Louise L sa...

Du hejade fantastiskt bra i skogen. Jag orkade en backe till tack vare dig!
Jag trodde verkligen på dig när du sa att vi såg starka ut uppför backen.

Amanda sa...

Håller med de andra kommentarerna! Blev så himla peppad när jag såg att det var du som stog och hejade! Kände mig superstark och kämpade mig uppför backen! Dina hejarop satt i resten av loppet!

Sarah Wahlin sa...

Vilken härlig blogg hittade nästan precis hitt och tänker verkligen titta in då och då för att följa dig och din träning:) Väldigt inspirerande och kul blogg!

jumper sa...

Jag lade också märke till en massa "Military Fitness"-tröjor och undrade om det var nån konkurrent till er... typ Bandidos till Hells Angels...

(Tur att du höll dig ett par kilometer från mig igår. Inte för att jag har nåt emot dig, men man vill ju höras lite själv när man hejar.., ha ha).

Elin sa...

Jag vill också passa på att tacka för peppet där i backen. Ditt "grymt bra jobbat tjejen, du ser stark ut" och "det får göra ont på tävling" höll mig på benen resten av loppet. Ont gjorde det men det var okej. =)

Kerstin R sa...

Tack för peppningen igår! Suveränt! Tacka dina snälla klubbkompisar också :-)

Helena sa...

Jag var också en av dem som uppskattade ditt hejande igår. Ropade "Hej Mia!" (fastän vi aldrig setts eller hörts - huvudet tyckte tydligen att det var mer logiskt än att ropa "Tack!" :-) )

Anna (Orka mera) sa...

Ansluter mig till tack-kören! Tack för välbehövligt pepp! Som skåning på vift i stora världen är man inte bortskämd med hejarop! Blir lika glad varje gång :)

Veronica Råberg sa...

Jag är också en av dem som tjoade till dig i skogen och du bjussade på ett leende och "en highfive"! Fick lite extra power på vägen mot mål!
Tack från en löpnörd i Köping som väntar intensivt (och sannolikt förgäves) på Military training camp. Får väl flytta tebaks till Stockholm... Vilka dagar kör ni förresten? Kanske kan man ta ett tidigt morgontåg och vara med nå'n gång?

Salve!

Tanja sa...

Hej!
Du kanske minns att jag kommenterade här förut om attkommenterat och nämnde att jag anmält mig på Stockholm Marathon? Hur som helst.. Är 18 år, har sprungit en ynka halvmara i mitt liv (i sommar, 1h43min) och skulle väldigt gärna vilja ha lite "riktlinjer" i träningen. Kollade in träningsprogrammen på marathon.se men är förvirrad över vilken grupp jag passar in i.. (5 timmarsgruppens träningsprogram kändes inte så utmanande?) Är ju länge till, men skulle vara kul att få smygstarta med ett schema "så man vet att det är på riktigt". Vad tror du vore bäst? Har du några andra sidor du rekommenderar, tips eller kanske det vore nåt som du kunde skriva om i framtiden?

Tack för all inspiration! :)
//Glada hälsningar från en finlandssvensk tjej

anneliten sa...

Tack för suveränt pepp igår! Du är bäst på det också! Gissar att du kanske är lite hes idag ;-)

Frida sa...

Instämmer i tidigare inlägg, grymt bra pepp, tack!! Jag kom i en grön midnattsloppströja och skrek typ "jag läser din blogg" - du pratade i tfn men hann ändå skrika "vad du är duktig" det hjälpte mig en bra bit på väg när benen var fulla med bly :)

Mats sa...

Har läst din blogg ganska länge nu så det var lite kul att få hejarop från en blogg/tv-kändis från sidan :)
Tack för det!

Em Löfgren sa...

ähh! du fick nog bara hornen att växa haha Så det var nog bara bra ;)

Moa sa...

Håller med alla! Du var grymmaste pepparen och hejaren Mia - gav otrolig kraft att orka vidare och upp och du peppade ALLA med samma entusiasm. Tokgrym som vanligt och bäst!

Anonym sa...

Du är verkligen en hejare på att hejja =) Tack för det fantastiska stödet efter banan det hjälpte för jag hade det otroligt tufft i år...

Mikael Björk sa...

Jag passar också på att tacka dig och IF Linnéa för peppen i skogen. Tack så hjärtligt!

Stína sa...

Hej! Först och främst: tack för en kanonfin och inspirerande blogg. :) Jag läser den varje dag.

Såg dig i tredje delen av "Sverige springer". Vad jobbigt (men samtidigt superkul) NMT ser ut. Jag är djupt imponerad av hur man kan kånka bildäck upp för en kulle på det sättet. :)

Ha det bra! :)

Marie sa...

När jag fick syn på er i skogen så blev jag så glad - jag var väldigt eländig då och tyckte att livet var väldigt orättvist. Tack vare er och kramen så blev det ljusare igen :)

Monika sa...

Hej Mia!
Även jag fick nya krafter av dina heja-rop! Tack för dem!
Hälsningar från Monika

Sofie sa...

Haha, du är för söt Mia!

MarathonMia sa...

Supergott att ni kände kraften allihpop! Förutom Jumper då... hahah.

Anonym sa...

Military Fitness har väl bas i Göteborg - så det är nog lugnt, de är säkert goa gubbar!!

Anonym sa...

Excellent blog you have here.. It's hard to find quality writing like yours these days. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

Look into my blog post; easy diets that work