Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 28 juni 2010

Tidigt söndagsäventyr

När större delen av Stockholm låg och sov ruset av sig trippade jag iväg längs Kungsholms Strand bort mot Karlberg. Där stötte jag på dagens dejt Camilla - vi skulle ta en svängom på Upplandsleden.

Strålande sol och söndagmorgon. Vätskerygga med ostfralla och Runekakor. Camilla med karta och kunskap om leden. Kan-Inte-Bli-Bättre!

Camilla och jag vid starten - Barkarby Station.

Strax efter nio sprang vi från Barkarby station mot Märsta. Jag fick känna på härliga grusvägar och asfalt. Precis som min ultrateampartner Staffan så gillar Camilla hårdare terräng - så hon formligen flög/trippade/skuttade fram när vi kom till steniga, branta rotfyllda stigar. Jag snubblade bara en gång och försökte hålla jämt tempo.Jag blev grymt imponerad av Camilla som visste exakt vart vi var när hon fiskade upp kartan... själv litade jag på de orange markeringarna.

Som de sanna ultralöpare vi är båda två drog vi oss inte för att stanna och kolla på utsikten eller pausa för fika. Träningen tillgodogör vi oss ändå - mycket njutbart!

Fikapaus i Stäket (tror jag). Litte klättra-upp-för-bergsknallar innan vi nådde utsikten.

En fantastisk runda som jag avslutade efter drygt 3 mil i Upplands Väsby. Camilla fortsatte mot Märsta... Terrängtuggardrottningen Camilla - bästa söndagssällskapet!

Bortskämda, trötta ben blev upphämtade av Stekaren. Att åka nercabbat hem från naturupplevelsen avrundade förmiddagen på bästa sätt. Tillbaka till stan, tillbaka till ny arbetsvecka - fullboostad av samtal, fågelkvitter och dofter.

6 kommentarer:

Marre sa...

Härlig söndag! Måste också fixa cab, verkar vara ultimat för återhämtningen. Dessutom luktar man ju inte lika illa.

MarathonMia sa...

:) och myggen hinner inte ikapp en!

jumper sa...

(Långpass från Märsta till Upplands Väsby har jag sprungit nån gång minns jag. Ville bara säga det).

MarathonMia sa...

Jumper: Finns det någonstans du INTE sprungit långpass runtom i Stockholm? Kan tänka mig att dina ben fått smaka på det mesta!

Ingmarie sa...

Åh vad najs! Hämtar Stekaren mig med om/när jag springer långt?

MarathonMia sa...

Ingmarie: Förstås! Eller så lånar jag hans cab så kan jag plocka upp dig så leker vi Thelma & Louise :D