Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

måndag 21 juni 2010

Alla var snabbast och ingen var svag!

Jag lovar att de flesta gjorde mer än de skulle gjort på egen hand en måndagkväll i juni. Alla var vinnare, alla var starka och alla utmanade sig själva.

Det var drygt 30 som lockades till Björkhagen och Bloggjoggarnas pass "Styrka och Intervaller". Nu hade vi ju äran att ha militärisk instruktör på plats - så en och annan armhävning och situps fick vi ju avverka som bonus. Tyvärr hade Petra blivit sjuk och missade kalaset. Vi började med en kort uppjogg...


...för att sedan lyssna till Magnus instruktioner. Han visade oss sedan runt hela utegymet och sa att vi skulle köra 10 repetiotioner per station. Tydliga instruktioner finns även på en liten tavla bredvid "maskinen".

Samtliga stationer hade en tung och en lite lättare vikt så att man kunde välja. När jag gick i skolan skulle det typiskt hetat "killvikt och tjejvikt". Även om jag tror att Mirandas syster skulle sopa mattan till och med med instruktören (hon är typ svensk mästarinna i bänkpress...eller nåt).


Teknik, position och stabilitet är viktigt vid styrketräning.


...och så fick vi testa själva! Glada Bernt vilar benen efter "Jättelångt" och passar på att köra lite axlar.Coach Ken vilar i plankan. Efter styrkedelen körde vi intervaller 2 och 2. Den ena kör armhävningar och den andre skulle springa och runda målet. Gräset var ojämnt och det var tungt att springa. Otroligt bra träning för vrister och alla småmuskler.
Efter en timme var det roliga slut. Det var kul att se att så många ville komma och testa. Vill du se samtliga bilder från kvällens bravader så finns de här.
Nu ska jag sova gott efter en måndag med dubbla träningspass. Coachen har beordrat vila eller alternativ träning...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jättekul pass! Härlig miljö och häftigt att så många kom :-)
Börjar gilla Magnus :-D

Kram Bernt

Anonym sa...

Jättekul pass! Härlig miljö och häftigt att så många kom :-)
Börjar gilla Magnus :-D

Kram Bernt

Anonym sa...

Vilken grym idé med bloggjoggarpass!

Visst har du sprungit Musköloppet? Skulle vara intressant att ta del av dina erfarenheter från loppet isåfall. Funderar tillsammans med två andra bloggjoggare (Staffan 4.30 och Lennart Milen sub40) på att ta dit familjerna för att först springa milloppet och sedan stafetten.

Louise sa...

Hmm... Börjar nästan fundera på att flytta tillbaka till Sthlm bara för att kunna vara med på allt roligt du berättar om!

Unknown sa...

Ser riktigt roligt och fostrande ut. Ska försöka haka på nästa gång.

Må gott, Peace Love och Löparskor

Ellen - I gyllene löparskor sa...

Hahah, jag har mest ont i ovansidan av fötterna/vristerna i dag! Gräslöpningen kanske... Tack för ett bra arrangemang! Det var kul att prova på lite militärträning, fast jag föredrog dina positiva pepp längs uppjoggen bäst! Tack för bra tekniktips!!

Johan Renström sa...

Det där verkar härligt. Hoppas man är mogen om två år:-)