Välkommen hit! Här delar jag med mig av träning, utmaningar och pannbensbyggande. I augusti 2010 sprang jag Sveriges längsta terränglopp,
GAX Trans Scania, som mätte 246 km. Nu tränar jag vidare mot fler ultradistanser Comrades i Sydafrika och en Svensk Klassiker. Till min hjälp har jag IF Linnéa Löpning, Nordic Military Training, Coach Ken Hakata och en hel drös bloggjoggare och ultravänner. Parallellt med detta ska jag coacha Moa Herngren att springa Stockholm Marathon 2011 under 4 timmar.

torsdag 10 juni 2010

Jag syr mina egna kläder...

nej det gör jag inte - men jag var på Modevisning igår där studerande från Tillskärarakademien visade upp sina kreationer.

Men jag gör mina egna regler. Och varje gång jag säger just de orden tänker jag på Robert Gustavsson som härmar Lena PH med på bred småländska "Jag syr mina egna kläder".

Hursomhelst.
Foto: lånad från Internet.

När året började gav jag mig själv 10 fribiljetter till alkoholkonsumtion. Inget stort och dyngkrökarintag utan 10 tillfällen att dricka vin eller drinkar. Jag hade några obligatoriska middagar inbokade och använde 4 st fram till 18 februari. Planerat. Genomfört.

Därefter inte ett glas. Jag har festat och partajat men med vatten och alkoholfria drinkar. Utan problem.

Tanken var att nästa friplåt skulle investeras på lördag. När jag har mitt 40-årspartaj.

Men så kom ju maran emellan. Och jag och Karin har alltid haft som målbild att skåla i rosa champagne på ÖIP efteråt. Så det gjorde vi. Senare på kvällen blev jag bjuden av Världens bästa- och Milspårets snabbaste Kattis på champagne. Slurk. Och gott vin av Stekaren. Fint ska det vara.Jag och Bästis sedan 27 år tillbaka. Foto: privat

Igår träffade jag bästis för att kolla på modevisningen. Våra första 55 minuter tillsammans spenderade vi i varsin mobiltelefon i jobbsamtal. Till slut tittade vi på varandra, urlakade - slutarbetade och beslöt oss för att stänga av mobilerna. Vi beställde in varsitt glas rödvin och satt och snackade och njöt.

Och vet ni? Det bästa med att vara vuxen är just att man får göra sina egna regler. Nu bestämmer jag att ETT frikort sträcker sig från Stockholm Marathon till min 40-årsdag. Smart va? Typ som en marathonpaus. Låter riktigt käckt!

10 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ha ha! DEN var bra! Tror jag ska ha det med GLASS. Typ jag får äta två gånger/år. Mellan nyår och midsommar och sen mellan midsommar och nyår. Bra va? ;-)

K3n sa...

Bra resonerat tycker jag.
Då kanske vi kan ta ett glas imorgon?

Jens sa...

Prixis själv vilar/firar jag fortfarande efter maran och allt man äter och dricker då räknas inte. Firandet beräknas fortsätta fram till tidigt söndag morgon sedan är det en ny träningsperiod....

Unknown sa...

Härligt! Grattis när det väl smäller på lördag =D

Peace Love och Löparskor //J

sofy sa...

ha, ha, instämmer. Den var bra! trist att jag missar din roliga fest för ett roligt bröllop - men sånt är det ju, livet. Fira på!

DrAnnika sa...

*fnissar*
Så DÄR ja!!
Det är faktiskt helt tillåtet att ha lite rajtantajtan när man är vuxen - ajj pråmiss!

Om jag glömmer att gratta närmare dagen 40 så GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN i förskott! Jag kommer följa din blogg som en sajberhök jämt i fortsättningen!

Och visa lite partybilder från helgen som kommer, det blir säkert liv i luckan!!

*kramar*

Ulrica sa...

Hej Mia!
Jag har en träningsfråga som jag hoppas du vill svara på: Har förstått att du reser en del i jobbet. Hur påverkas din träning av tidsomställningar? Jag ska till USA i juli och den resan ligger illa till mitt i en tuff träningsperiod. Finns det knep, eller något annat bra att tänka på när det gäller jetlag och träning??

/Ulrica

Runningskirts-Lena sa...

You had me at hello, är någon känd replik från någon känd film (borde verkligen veta från vilken, men icke)...
Mia, you had me at "jag sätter mina egna regler". Det är bland det klokaste jag någonsin hört! Underbart!

Tolla sa...

Helt rätt! Vin som är så fantastiskt gott tycker jag man ska avnjuta ofta i lagom mängd!

MarathonMia sa...

Ingmarie: fantastiskt!

Ken: jomenvisst!

Jens: Lite som en vit fläck på kartan - finns inte - syns inte -räknas inte :)

Jesper: tackar - egentligen smäller det på söndag :)

Sofy: Bröllop är ju det bästa som finns! ljuvligt så det förslår - ha det toppen!

Dr Annika: jag kan ju alltid lägga upp bilderna från första timmen när jag leker med barnen ;)

Ulrica: Det värsta för mig när jag reser långt är att mina ben svullnar upp :( - brukar underlätta att röra på sig under flygturen (tyvärr sover jag alltid hela vägen). Annars är mitt tips: Drick mycket vatten. Spring halva-2/3 av sträckan du tänkt dig - du tillgodogör dig ändå träningen - eller bibehåller åtminstone det du jobbat upp. Jag drar ner på tempot och försöker med att springa på morgonen för att inte kroppen ska kännas allt för omedgörlig.

Tolla: Tror du har helt rätt - egentligen är frikort lite dumt - men nu har det blivit en fix idé.